avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Manea S. Alexandru PFA

Activitate Manea S. Alexandru PFA

E usor sa faci rau, mai greu sa faci un bine. O idee buna asistent.
Răspuns la discuția Salariu net PFA
Indiferent daca esti platitor de tva sau nu, tai factura. Prin ce mod se pot justifica incasarile tale daca nu tai factura ? Si la sfarsit de an fiscal se calculeaza cat ai de platit..venituri-cheltuieli= x suma si din x suma platesti impozitele.
Multa bafta!
Răspuns la discuția Salariu net PFA
Din ce stiu eu, factura emisa catre firma cu care veti colabora va fi de 2500 de RON. In ceea ce priveste TVA, este alegerea dumneavoastra daca doriti sa fiti sau nu incasator. Eu unu personal, detin un PFA si nu sunt incasator de TVA pentru ca mi s-a parut mai multa bataie de cap. Combustibilul se deconteaza in unele cazuri 100%: agent de vanzari, taximetrie, etc. Restul isi deconteaza combustibilul doar 50%. In ceea ce priveste sediul, e nevoie de acordul vecinilor, indiferent de locatia unde va avea PFA-ul sediul social. Se deduc toate cheltuielile sediului social: chirie, intretinere, lumina, etc.
Multa bafta!
Răspuns la discuția AMENDA ROVINIETA
Plata esalonata nu cred ca se poate face. Din ce stiu eu, nu aveti ce face decat sa va duceti sa o platiti sau daca nu au trecut 48 de ore de la data in care v-a venit amenda acasa, puteti face o contestatie. Multa bafta!
Răspuns la discuția taxa auto
Va angajati un avocat, dati statul in judecata si sperati sa castigati. Cu masina nu aveti voie sa circulati decat pe parcursul celor 3 luni in care dumneavoastra va puteti lua numerele rosii. Am cunoscut un caz ca al dumneavoastra si domnul respectiv a castigat in instanta si nu a mai platit taxa auto. Bafta multa!
Răspuns la discuția amenda ratb - fara acte
Cel mai bine, depui contestatie.
Platitor de TVA veti alege dumneavoastra daca vei fi sau nu. Eu in momentul in care am mers la administratia financiara, am completat un formular in care am declarat ca nu vreau sa fiu platitor de TVA. Din ce stiu eu, veti deveni automat platitor de tva daca veti avea incasari ce depasesc de 119.000 lei. Multa bafta!
Incercati un cod caen pentru prestari servicii. Cel mai bine, intrebati la ONRC. Multa bafta!
Răspuns la discuția Plata CAS obligatorie?
Nu cred ca va veti mai recupera ceva din banii pe care i-ati dat. Va luptati cu morile de vant.
Răspuns la discuția PFA contract cu o singura firma
Cel mai simplu e sa va faceti un alt contract de colaborare/sa refaceti contractul de colaboare cu fima la care sunteti angajat si sa treceti si pozitia de reprezentant vanzari. Incompatibilitatea aici apare. Am avut si eu o situatie asemanatoare si cand a venit controlul am luat amenda pentru lucrul acesta.