avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate mine58

Activitate mine58

Buna ziua,
O microintreprindere SRL,comer tcu amanuntul cu piese si accesorii auto , uleiuri ,..etc.
Cum se inregistreaza taxa ulei , la achizitia uleiurilor auto ? Mentionez ca se incaseaza in momentul vanzarii catre client.Pretul de vanzare se stabileste adaugandu se taxa ulei din factura de achizitie plus adaosul comercial..plus TVA .
Am inregistrat taxa in contul 371. E gresit ?

Multumesc anticipat !
O zi buna !
Buna ziua ,
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca suma achitata pentru un auto pe PFA este deductibila.Cheltuielile cu combustibilul, asigurarile si intretinerea acestuia sunt deductibile ?
Va multumesc !
Discuție Tichete cadou
Buna ziua,
Un SRL, microinteprindere, primeste de la un funizor pentru marfa achizitionata tichete cadou.
Firma nu are angajati , tichetele se impart intre asociati, Cum se inregistreaza , cum se achita impozitul de 16% si cum se declara la finante .Va rog frumos un raspuns.
Multumesc !
Buna ziua ,
Var og sa-mi spuneti daca un SRL microintreprindere ( comert )poate functiona fara nici-un angajat , de activitatea firmei se ocupa patronul firmei .
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Contract de donatie
Buna ziua, ,
In contract e pevazut ca terenul sa nu fie instrainat decat dupa moartea donatorilor ( parintii mei ),dar acum de comun acod vrem sa vindem acest teren .Mai putem sa-l vindem ?
Va multumesc !
Buna ziua ,
Am primit prin contract de donatie o suprafata de pamant , donatorii traiesc .
De comun acord vrem sa vindem acest teren .Putem sa il vindem si in ce conditii ?
Multumesc anticipat !
Buna ziua ,
As dori sa construiesc o casa la tara si as dori sa -mi spuneti care e distanta
minima obligatorie fata de linia de hotar a propietarului vecin .
Va multumesc !
Discuție Somaj
Buna ziua ,
O persoana care indeplineste conditiile de intrare in somaj are ca vechime in munca 7 ani si 8 luni apoi intra in somaj , intre timp naste si intra in concediu de crestere copil pe o perioada de 3 ani apoi se angajeaza , lucreaza 1 an si 2 luni si intra in somaj . Cate luni de somaj are dreptul acum ? 9 sau 12 luni ?
Multumesc tare mult !

Buna ziua ,
Va rog frumos sa-mi spuneti daca o microintrepridere poate sa vanda la ce pret doreste ( cat mai mic ) un auto CIELO amortizat complet.Fac mentiunea ca a intrat in firma in 1999 , dar anul fabricatiei (nu a fost nou cand l -a achizitionat firma .) a fost 1996.Se doreste vanzarea cu 500 sau 1000 lei.Valoarea de vanzare e mult sub valoarea de intrare .Vanzarea nu are loc catre un angajat sau asociatul firmei.
Multumesc ! !
Discuție PENSIE
Buna ziua, ,
As dori sa stiu daca in 2017 se mai acorda pentru gr. 2 de munca , 3 luni pentru fiecare an muncit . Anii de munca munciti in gr. 2 ajuta la majorarea punctului de pensie ? Cat se adauga la punctul de pensie pentru 10 ani munciti in gr 2 si 33 in conditii normale de munca .
Va multumesc !