avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate serbanmoga

Activitate serbanmoga

Buna ziua,

Sunt titularul unui Cabinet de Mediere. Locuiesc la casa si detin curte. Doresc sa stiu daca am nevoie de autorizatie in momentul in care amplasez panoul publicitar, respectiv acel banner cu Cabinet de Mediere in Curte si nu in strada, respectiv daca il amplasez pe casa ori pe un stalp in interiorul curtii si nu in spatiul public.

va multumesc !
Buna ziua,


Buna ziua, se poate aplica exproprierea unui bun inalienabil. prin vointa partilor, respectiv declarat inalienabil printr-o clauza de inalienabilitate? Altfel?
Răspuns la discuția Opozitie la executare tardiva
au intemeiat-o pe 54/1934
...multumesc oricum
buna ziua,

ce pot face daca am trecut peste termenul de opozitie la executare de 5 zile crezand ca trebuie sa fac contestatie la executare si ca as avea un termen de 15 zile.

e vorba de contestarea unui bilet la ordin la care se aplica legea aceea veche 58/1934 si se face opozitie la executare....

Bunza ziua,

Se pune urmatoarea problema:

A se judeca cu B pentru un imobil. Nu inregistreaza procesul in cartea funciara. A castiga procesul, dar in timpul procesului, B garantase in imprumut cu imobilul si este executat silit pentru acel imobil in favoarea unui tert, anume C.

C obtine imobilul la licitatie publica si isi intabuleaza dreptul asupra imobilului primul.

Cum se poate apara A fata de C?

Mentionez ca A este si a fost intotdeauna posesor al imobilului..

Cum se poate apara fata de C? ....respectiv in cazul in care acesta revendica imobilul sau isi cere drepturile asupra lui?

Multumesc

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare....Daca sunt doi cetateni romani care stau in strainatate, respectiv in Wiena cum ar putea sa divorteze fara sa vina in tara inclusiv sa faca partajul

multumesc
Buna ziua,

Unul dintre vecini detine o vopsitorie auto. Vopsitoria la care ma refer face un zgomot si un miros execrabil cu toate ca proprietarul sustine ca are toate filtrele cerute de lege.

Desi avem zid comun, proprietarul acestei vopsitorii nu mi-a cerut niciodata vreo persmisiune de a infiinta respectiva vopsitorie auto desi a cerut-o tuturor celorlalti vecini care i-au si acordat-o.

Va intreb, ce mijloace legale as avea la dispozitie pentru a face ceva in aceasta privinta, respectiv pentru a obtine desfiintarea vopsitoriei respective sau macar amendarea proprietarului.

Mentionez ca locuiesc intr-o zona destul de centrala a orasului intr-un cartier rezidential.

Va multumesc anticipat !
Bunza ziua,

Am un vecin care are o vopsitorie auto care face un zgomot teribil si de la care vine un miros ingrozitor chiar daca acesta sustine ca are toate autorizatiile si la fiecare control de la mediu pare sa fie in ordine.
Desi avem gard comun nu mi-a fost ceruta niciodata prmisiunea pentru vopsitorie. Omul mai are are gard comun cu inca 3 curti in afara de mine si tuturor le-a cerut aceasta permisiune si a primit-o.

Unde ar trebui sa ma adresez sau in ce temei as putea sa il dau in judecata pe vopsitorul respectiv in ideea de a-i inchide vopsitoria.

Mentionez ca locuiesc aprope de centrul orasului...Nu exista de asemenea vreo lege care sa nu ii permita sa functioneze cu o vopisitorie auto care ploueaza in mijlocul orasului?
Buna ziua,

As dori sa aflu ce as putea contesta in cazul in care am primit o amenda pentru faptul ca am oprit cu motorul pornit mai putin de un mintu pentru a imi lua sora din fata scolii unde intr-adevar era un semn cu oprirea interzisa.nu am facut decat sa opresc ca sa ii permit ei sa ajunga la masina si sa plecam. nu cred ca exista filmare. politistul avea un exces de orgoliu.

va multumesc mult
Răspuns la discuția Contestatie amenda
Tousui din cate stiam, este ilegal sa fii filmat din spate. Totusi nu am suport legal pentru sustinerea aceasta.....