avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate doichitahorescu

Activitate doichitahorescu

Persoană pensionată de invaliditate gradul III, actualmente evaluată cu handicap grav, în ce condiţii poate beneficia de indemnizaţie pentru însoţitor? Este necesar să solicite şi schimbarea evaluării medicale a capacităţii de muncă? Precizez că evaluarea capacităţii de muncă este la final, beneficiarul fiind înaintea vârstei de pensionare(64 ani şi 6 luni) .
Doresc să ştiu dacă D101 pentru ONG incepand din acest an (pentru 2021) se depune obligatoriu in format electronic? Care este actul normativ care reglementează această obligativitate. Vă mulţumesc.
Declaratia 101 din 2020 se depune doar online si pentru ONG.? Stie cineva care este ultima versiune si de unde se poate descarca?
Răspuns la discuția Declaratie semestriala ONG
Multumesc
Buna ziua, as dori sa stiu daca orice ONG este obligat sa depuna la semestru declaratia de venituri ci cheltuieli si unde se depune. Va multumesc
Asa a fost si informatia pe care am primit-o. Am avut o impresie care i se parea logica. Casa de sanatate mi-a compensat cristalinul, compensarea nu-mi apartine indiferent de spitalul la care m-am operat? Undeva imi scapa ceva. Mai ales ca nu eu am decis sa ma transfer la un spital privat, cu medicul care mi-a intocmit dosarul din spitalul public. A fost o problema medicala care nu putea fi rezolvata acolo ( glaucom cu tensiune foarte mare)
La cerea unui medic din spital public, mi s-a aprobat compensarea cristalinului. Aceasta compensare ramane valabila daca, in urma unor complicatii majore, am fost operata la un spital privat unde am achitat operatia integral. Am posibilitatea sa recuperex de la CNSAS compensarea aprobata?
Buna ziua, doresc sa stiu daca beneficiez de vaucer de vacanta pentru anul scolar 2017-2018, in conditiile in care am intrat in CM la inceputul lunii iulie si incapacitatea se va desfasura pe intreaga perioada a vacantei. vad ca situatia nu este precizata niicunde in lege. Acceptarea vaucerului de vacanta poate afecta ulterior plata cv. concediului neutilizat? In perioada de recuperare, fiind in concediu medical, voi putea sa-mi petrec CM intr-o statiune?
ONG neinregistrat TVA, in anul 2017 a avut livrari de marfuri catre Elvetia pentru care, extracomunitar ,s-a platit TVA cf.cu legislatia elvetiana. Ce declaratie se depune la ANAF si daca ONG este obligat in aceasta situatie sa se inregistreze in scopuri TVA?
Va rog sa ma ajutati intr-o problema : ONG cu activitate de promovare a artei, am participat la un targ in Elvetia unde am vandut in regim de consignatie lucrarile unor artisti membri ai organizatiei, pentru care am platit TVA 8%. Vama pentru lucrarile transportate am platit-o in contul ONG, Factura comisionarului vamal, atat in tara cat si in Elvetia, a fost achitata din contul asociatiei. Ce fac cu aceste cheltuieli, in special cu TVA ? Mentionez ca organizatia nu este platitoare de TVA. Nu stiu nici cum se contabilizeaza. Multumesc