avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate 1-2

Activitate 1-2

Răspuns la discuția Declaratia 394
NU, nu se trec, se trec doar facturile emise catre persoane platitoare de TVA.
Discuție Declaratia 394
Fiind persoana juridica platitoare de tva, in declaratia 394 trebuie cuprinse facturile emise catre persoane juridice neplatitoare de tva? Multumesc.
In urma unui control de la finante s-a constatat ca nedeductibile fiscal mai multe obiecte de inventar(5880.60, tva 1411.36) care au fost date in consum si un mijloc fix amortizat partial (2821.77, tva 677.22, val.amortizata 78.)Va rog sa ma ajutati cu monografia contabila. Multumesc mult.
Care este monografia contabila pentru marfa deteriorata pentru en-detail? Cheltuiala este deductibila?
Discuție Declaratia 101
Se depune declaratia 101 pentru ianuarie 2013, la firmele care au trecut cu data de 01.02.2013 la microintreprinderi?
Răspuns la discuția Viza turistica SUA
Trebuie sa fie un nr.maxim de zile intre aceste intrari multiple? Trebuie sa ies dupa un anumit nr de zile de la prima intrare? Aceste iesiri presupun intoarcerea obligatorie in tara ? Multumesc mult.
Am obtinut viza turistica SUA, iar la intrare in America pe pasaport a fost aplicata stampila de intrare plus litera M. Ce inseamna aceasta litera?(ca nu pot sa stau mai mult de 90 zile, ca trebuie sa am intrari multiple?????) Mentionez ca viza a fost acordata pe 1 an. Multumesc mult.
Nu pot sa obtin de la ultimul angajator stagiul de cotizare privind concediile medicale.Avand in vedere ca, concediile medicale se declara in D112, pot sa obtin aceasta adeverinta si din alta parte? (Casa de Pensii, Finante...?). Multumesc.
Discuție Ajustare TVA
Pentru o firma cu perioada fiscala trimestru, a fost anulata din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA, incepand cu data de 01.11.2013.Mentionez ca firma are sold la 4424 si 44281 (reprezinta TVA aferenta imobilizarilor in curs).Exista si un mijloc fix neamortizat integral. Ce note contabile trebuie efectuate si ce declaratii trebuie depuse in acest sens? Multumesc!

Pentru o firma cu perioada fiscala trimestru, a fost anulata din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA, incepand cu data de 01.11.2013.Mentionez ca firma are sold la 4424 si 44281 (reprezinta TVA aferenta imobilizarilor in curs si facturi de energie). Ce note contabile trebuie efectuate si ce declaratii trebuie depuse in acest sens? Multumesc!