avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate marianliviuh

Activitate marianliviuh

Are dreptate domnul C George. Dacă în actul de proprietate nu este apartament de locuit nu trebuie acordul. Spre exemplu eu am în acte, iar spațiul e dinainte de '89, trecut "spațiu comercial". Deci acel spațiu este destinat prin construcție comerțului. Indiferent ce tip de comerț. Că mai trebuie și unele autorizații... pt alcool, țigări, coș de fum, mediu etc le iei de la autoritățile competente. Iar schimbare nu se referă ca din aprozar, faci magazin de haine sau farmacie. Schimbare ar însemna să faci din spațiu comercial un spațiu de producție, cum ar fi croitorie sau fabrică de cazane. Aceea este schimbare. Succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ai o problemă și cu schimbul valutar. Tu nu aveai voie să schimbi valută la sala de păcănele... că bănuiesc că acolo lucrezi. Du-te la poliție când vei fi citată, fi sinceră în declarații și maxim vei primi o amendă. Succes!
Dacă nu aveti bani si pt a evita si situația de a vă certa cu familia, mai există și varianta vânzării drepturilor litigioase. Cumpărătorul acestor drepturi se va ocupa el de tot iar dumneavoastră va alegeți cu ceva chiar și în cazul care cumpărătorul vă pierde procesul.
Da exact așa cum spuneți. Nu se deschide un nou punct de lucru pt fiecare spațiu închiriat-subînchiriat.

REBIGA LILIAN a scris:

Multumesc, dar sediul social este inregistrat la alta adresa.
Pentru un alt imobil este suficient incheierea unui contract de chirie cu propietarul si mai departe un alt contract de subanchiriere cu persoana juridica ce va desfasura activitatea comerciala fara a mai fi necesar deschide un punct de lucru?

8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obținerea autorizațiilor de funcționare cade exclusiv în sarcina chiriașului. Este și logic deoarece nu o să alerge proprietarul și nici nu are nici un drept pentru firma dumneavoastră.
În rest celelalte prevederi contractuale rămân în vigoare. Părerea mea e să vă mulțumiți ca va returnează garanția. Pt martie e normal să vă oprească chiria indiferent că ați funcționat sau nu.
Apa din AC este în principiu curata pt că provine din condens. Dar pe acea țeavă se elimină și praful și ce se mai trage din casă. Asta în mod constant când AC funcționează. Nu mai pun când îi faci o curățare. Dacă vreți să vedeți cât e de curată strângeți-o într-un pahar și o să vedeți o grămadă de depuneri. Tocmai de aceea producătorii de fiare de călcat nu recomandă folosirea acestei ape.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terenul l-o fi vândut dar dacă ați construit casa cu acte și e intabulata e a dumneavoastră. Și nici nu se poate construi o altă casă sau demola cea existenta pt că e pe numele dumneavoastră. Bănuiesc că ați construit cu autorizații.
Faceți act de vânzare cumpărare între dumneavoastră ca nepoată și bunică. Mergeți pe grila minimă notariala ca să plătiți cât mai puțin. Aveți grijă ca bunica să aibă un cont deschis în banca si virați acolo banii pt casă si ulterior îi scoateți. Asta in caz ca o sa conteste mătușa inclusiv vânzarea deși e foarte greu.
Succes!
Banuiesc ca era vorba de politia locală :)
Riverani sunt si cei din firmele, institutiile de pe acea stradă, nu însă si clienții lor.
Spre exemplu dacă este un magazin pe acea stradă, patronul si vanzatorul au acces nu însă si clientii magazinului sau altii care vor sa tranziteze zona. La fel dacă există o instituție gen Casa de Pensii, angajații au voie la fel si mașinile instituției nu insa si cei care vin cu treaba la Casa de Pensii. Aveti 15 zile ca sa contestați iar in plus puteți depune la instanță si documentele medicale care sa ateste necesitatea pt care soțul v-a dus cu mașina.
Va recomand serviciile unui avocat si sa solicitati si recuperarea cheltuielilor de judecată.
Răspuns la discuția Mesaj depășire plafon roaming
Dacă aveți în contract stipulat asa ceva, că trebuie sa va anunțe, îi sunați si sigur veti rezolva pe cale amiabilă. Spre exemplu eu am avut o discutie telefonica cu ei in care i-am întrebat despre costuri si tarife in roaming iar ulterior a sosit factura mai mare. I-am sunat si au recunoscut ca a gresit operatorul cu care vorbisem si mi-au recalculat la tarifele comunicate de operator.
Daca insa nu va înțelegeți pe cale amiabilă mergeți cu contractul in care scrie ca trebuie sa va notifice când depășiți 50€ in roaming si cu factura la OPC. Dacă nici asa nu se rezolva mergeți cu ei in instanță ( civil).