avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate marianliviuh

Activitate marianliviuh

Încercați cu o sesizare scrisă și la poliția locală.
Răspuns la discuția ARENDA NEPLATITA
Puteți verifica dacă a obținut subvenții pt teren, iar dacă a obținut clar a depus un contract falsificat dacă spuneți că nu a fost încheiat un astfel de contract cu părinții.
Contractul de arenda încetează la decesul proprietarului iar noul moștenitor poate dispune cum vrea de bunul său... vânzare, arendare, închiriere etc. Dar trebuie să faceți succesiunea pt a deveni proprietar.

georgemoro a scris:

Multumesc pentru raspuns. Eu nu stiu sa existe un contract de arendare inregistrat la primarie , ori se poate trage concluzia ca au lucrat pamantul fara contract . Am observat ca exista obiceiul de a pretexta neplata arendei prin neplata impozitului pe teren. Cand le explicam ca avem chitanta spun ca s-a gresit si ca va conta pentru anii urmatori. Este o metoda patentata de a opri banii fiindca arendasul are conexiuni serioase la primaria comunei respective. Pe de alta parte ei mizeaza pe faptul ca locuind in capitala nu o sa incepi un proces in provincie pentru 2500 de lei cu tot sistemul juridic care se misca incet. Intrebarea este daca , neexistand un contract de arenda valid (nu am gasit in acte nimic de genul asta) ei au lucrat pamantul ilegal , , eu pot sa fac un contract de arenda cu un alt potential arendas , iar faptul ca au beneficiat de subventii fara a avea o baza legala nedovedind ca au trimis un contract pentru semnat are consecinte juridice ?

Răspuns la discuția achizitionare boxa
Există blocuri unde sunt boxe construite în subsol și care apar în proiectul blocului. Iar când cumperi de la dezvoltator ai număr de identificare cu CF schiță a boxei si de amplasare în subsol exact ca la un apartament. În contractul de vânzare apare și boxa trecută. Și vorbesc despre un bloc din 2005.

george-neagu a scris:

Spatiile de la subsolul blocurilor nu au destinatie de locuinta ci sunt spatii tehnice, pe acolo trec instalatiile de alimentare cu apa, si sunt deci parti comune ale blocului care nu se pot vinde ca orice apartament. Ocuparea prin inchidere si folosirea ca spatii de depozitare se face asa, la mica intelegere intre locatari dar cu conditia sa nu blocheze accesul la acele instalatii atunci cand e nevoie sa se faca unele reparatii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In actul de vânzare-cumpărare apare trecută acea boxă sau a fost doar spusă ca și poveste de vânzător?
Dacă apare trecută în actul de vânzare cumpărare este trecut și un număr de identificare sau de cadastru?
Numărul boxelor de la subsol este cel puțin egal cu cel al apartamentelor?
Nu, că îl notifică mereu executorul

camelian a scris:

Dupa 3 ani nu expira termenul daca obtin daune in instanta?

Păi este spațiu comercial destinat prin construcție. Nu provine din foste ampatamente deci nu este necesar acordul vecinilor. Dumneavoastră citați legea unde scrie clar că doar dacă se schimbă destinația apoi spuneți că este necesar acordul vecinilor? Păi nu se schimbă destinația tot spațiu comercial rămâne, nu îl transforma în apartament de locuit, spațiu de producție etc. Și dacă face sală de păcănele după ce a fost bancă tot spațiu comercial rămâne, se schimbă doar obiectul de activitate nu și destinația spațiului.
Trebuie văzut insa sigur actul de proprietate. Dacă acolo scrie spațiu comercial și nu altceva gen locuință, depozit, spațiu de producție etc clar nu trebuie acordul vecinilor.
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu lucrează acum și nu a-ți fi avut ce să obțineți în urma unui proces dar cândva se angajează el și o să aibă și ceva în proprietate. Plus că dacă mergeati pe pe distrugere sau furt acolo era vorba de penal iar dacă voia sa scape de o condamnare făcea el rost de bani rapid.

camelian a scris:

Am aflat ca lucreaza la negru. Deci ce as putea sa recuperez eu? Doar sa pierd timp si bani prin instanta.

Ați spus că la momentul ăsta fata are aproape 16 ani deci logic are 15 ani. Iar el are 18 ani... deci e major. Se poate depune plângere pt că la acest moment un major întreține acte sexuale cu un minor, nu contează că este actul consimțit. Și faceți repejor asta până nu împlinește fiica 16. Si cereti totodata restricția pt copil. Fiind minora încă puteti cere dumneavoastră. Mai mult decât atât aveți obligația sa faceți acea plângere pt că răspundeți de copil fiind minoră iar dumneavoastră părinte.

Iacabdanuta90 a scris:


Pfoi,mi se pare cam grav sa depun plingere impotriva iubitului,pt ca a fost consimțit actul sexual si de ea,si el era inca minor,nu de mult a facut 18 ani baiatul.
Iar ordin de restricție sincer nu stiu cum as putea scoate impotriva lui?ca asa stiam ca doar daca fata declara ca a fost influențată de el sau asa cumva era parca.
M-am gandit la inceput sa fac asta,doar ca am crezut ca am sa fac mai mult rau fetei mele…atunci …acum vazand urmarile vident ca regret,pt ca acum suferim toti


7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă urmează o formă de învățământ vor putea de abia la vârsta de 26 de ani... iar școli postliceale sunt o grămadă, dacă nu facultate și master.
Cât privește comportamentul este unul tipic vârstei si al unui copil care a avut cam tot ce si-a dorit si multă libertate, mai puțin cel cu mușcat și sărit la bătaie dar și fazele acestea sunt tot din cauza unei bunătățile și libertăți prost înțelese.
Dar trebuie cum se spune tăiat răul de la rădăcină și aș începe cu o plângere la poliție împotriva iubitului, pentru sex cu o minoră și cerut și un ordin de restricție pt acesta. Apoi discutat cu cei de la DGASPC și luate anumite măsuri de corectare a comportamentului fetei. În sensul în care sa cadeti cu ei de acord iar dacă dumneavoastră îi veți impune anumite restricții iar ea reclamă ei să vă susțină si chiar să îi explice că există riscul să fie scoasă din mediul familial și să fie încredințată lor. Și treptat să îi impuneți anumite reguli legate de plimbatul în oraș, școală, mici treburi casnice împreună cu unele mici recompense. Începeți cu ea ca cu un copil de 5-6 ani... duci gunoiul primești ceva, iti faci curățenie în cameră primești altceva, că bănuiesc că nici asta nu face.
Succes și nu vă speriați, e vârsta și va trece!

gi-jane2 a scris:

Eu cred ca nu cerea acum adidași de 60o daca in copilărie ati fi corectat astfel de porniri.
Da, faceți ce trebuie, ignorați cerințele absurde și când face 18 ani, aratati-i usa. Pana la urma, dragoste cu sila nu se poate.
Copilul are și el nevoile lui, traumele lui, dar dacă nu vrea ajutor...nu prea aveți ce face. Probabil ca nici nu găsiți calea sa ajungeți la suflețelul ei.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pierde banii dacă participați și dumneavoastră iar rata e mai mare de 1000 lei. Iar dacă într-adevăr rata este de 1000 lei deși nu cred să fie așa mică poate face cerere la bancă pt mărirea ratei și să achite 2000 lei. Din acești 2000 contribuiți în mod egal.
O altă soluție ar fi sa faceți un act notarial deși ulterior tot la instanță ajungeți nu sunteți asigurată 100%