avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Activitate bluesky_c3

Activitate bluesky_c3

`Multumesc pentru link. Din pacate, in acel articol nu scrie ce trebuie sa fac, PFA fiind, sa co-asigur pe cineva. Unde trebuie sa merg si de ce acte am nevoie? Gasesc undeva informatiile astea? Multumesc.
PFA, vreau sa coasigur sotia

Nu gasesc niciunde ce proceduri trebuie sa urmez pentru a coasigura sotia pe PFA-ul meu. Ma poate ajuta cineva?

Multumesc.
Bună ziua,

Lucrez ca PFA, cu venituri lunare constante de mai bine de 5 ani. Soția a născut în urmă cu 2 săptămâni, iar întrebarea mea este — pot primi eu indeminzația pentru creșterea copilului dacă lucrez ca PFA? Desigur, suspend activitatea pentru doi ani dacă este nevoie.

Nu reușesc să găsesc informații clare pe internet și nu știu unde să mă adresez. Orice răspuns e bine-venit.

Am plătit în toți acești ani impozit pe venit, CAS și CASS.

Mulțumesc.
Am gasit informatii contradictorii si nu stiu care este valabila. Imi puteti spune, va rog, daca mai este valabila regula prin care la vanzarea unui imobil cu o valoare mai mica de 450000 de lei, vanzatorul nu plateste impozit pe venit?

Multumesc.
In seara asta am făcut greșeala să accesez spațiul virtual personal de pe site-ul ANAF și am solicitat informații despre obligațiile de plată. Menționez că lucrez de mai mult de 4 ani ca PFA fără întrerupere, sunt cu toate plățile la zi, însă sumele care apar acum pe documentul cu obligațiile de plată m-au șocat și nu mai pot dormi în noaptea asta.

Foarte pe scurt, imi apare ceva de genul "Total de plată pentru anul 2019: 18000 lei." Iar mai jos, apare "Sume neutilizate la stingere: -19000 lei".

Spuneți-mi vă rog că nu am de plătit suma aia imensă, de 18000 de lei. Din păcate nu mă pricep deloc iar terminologia mă depășește, însă sper că suma aceea neutlizată la stingere reprezintă defapt plăți pe care eu le-am făcut dar ANAF-ul nu le-a înregistrat? Adica aș putea cumva să "sting" toată suma aia de 18000 de lei?

Doar atât vă rog să-mi spuneți, dacă trebuie să plătesc suma aia sau nu. Ca să știu dacă pot dormi liniștit la noapte. :(

Mulțumesc anticipat.
Buna ziua,

Sora mea a fost internata in spital pentru niste dureri in gat care persista de mai multa vreme. A fost internata 3 zile si i s-a administrat tratament injectabil cu antibiotic o data la 6 ore. Atat si nimic mai mult.

La externare, i s-au scris mai multe diagnostice, unele din istoricul ei medical, altele exagerate, cum ar fi Limfadenita acuta a fetei, capului si gatului, ceea ce nu a fost deloc adevarat dar am trecut peste, insa ultimul diagnostic este unul care ne-a socat pe toti: "tumora maligna pe oasele lungi ale membrelor inferioare".

Intrebata doctorita ce cauta acel diagnostic pe foaia de externare, a spus ceva de genul ca ei ca medici sau ca spital, nu am inteles exact, au nu stiu ce beneficii scriind astfel de diagnostic. Am fost si inca suntem socati si nu stim ce sa facem. Mentionez faptul ca nu i s-au facut analize de niciun fel in legatura cu picioarele. Tot ce a facut au fost niste radiografii pulmonare si recoltare de sange.

Ati mai auzit asemenea cazuri? Ce am putea face, pentru ca nu ni se pare deloc in regula sa faca asa ceva.

Multumesc.
As avea nevoie de putin ajutor, va rog. Cand mi-am deschis PFA-ul in 2014, pe Certificatul de Inregistrare, la activitatea principala a fost trecut un singur cod Caen, si anume 6201. Insa, pe Certificatul Constatator emis tot la data infiintarii, este o sectiune unde scrie ca PFA-ul intruneste conditiile necesare realizarii activitatilor specifice pentru trei coduri Caen: 6201, 6202 si 6311. In aceste conditii, pot sa trec la norma de venit?
Stiu ca s-a mai discutat asta, insa nu gasesc informatii mai noi ca sa fiu sigur ca nu s-a modificat ceva. Sotia lucreaza part time de 7 luni si este insarcinata in prima luna, va putea beneficia de concediu crestre copil si indemnizatie? Daca da, inteleg ca e vorba de un minim de 1200 lei cumva?

Imi cer scuze daca suna foarte mercantil intrebarea mea, insa sunt total atehnic in acest domeniu si as vrea sa inteleg cat mai clar.

Multumesc anticipat.
Problema mea acum este ca proprietarul nu are planul releveu al locuintei si nu este dispus sa il faca. Motivul ar fi acela ca are deja un alt potential client "cu banii jos" pe care nu il intereseaza atatea acte, ci se bazeaza pe ce vede la fata locului. Eu in schimb, pentru ca merg prin banca cu credit, atunci am nevoie de tot felul de acte.

Pot solicita sa fac eu, pe cheltuiala mea, planul releveu?

Ah, si inca ceva. Pe certificatul energetic, eliberat in urma cu 2 saptamani, anul constructiei locuintei este 2017. In toate celelalte acte, anul constructiei este 1980. Asta face acel certificat invalid? Ar trebui sa cer refacerea lui sau e doar o alta "imbarligatura" din cauza actelor neclare?

Multumesc inca odata.
In CF-ul scos cu 2-3 saptamani in urma, apare asa:

Suprfata construita la sol: 81: mp; Suparafata consttuita desfasurata: 150mp; CASA P+M, an constructie 1980.