avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate MARIO-FLORA NECTARIA

Activitate MARIO-FLORA NECTARIA

Răspuns la discuția Mostenire
Sotia supravietuitoare si descendentii defunctului
In masura in care vecinul la care faceti referire nu va dori sa semneze declaratia si sa solutionati astfel situatia pe cale amiabila va fi necesar sa va adresati instantei de judecata pentru reglementarea situatiei.
Răspuns la discuția impartire
Puteti sa va adresati unui executor judecatoresc pentru recuperarea pensiei de intretinere sau sa formulati plangere penala pentru abandon de familie. Niciuna din aceste cai nu are legatura cu dreptul de coproprietar asupra apartamentului.
Pentru reglementarea situatiei ref la apartament puteti introduce o cerere de partaj urmând ca instanta pe baza probelor administrate sa stabileasca cota parte ce revine fiecaruia in functie inclusiv de contributie, atribuirea in natura si sulta.
Sau puteti incerca o mediere cu fostul sot pe aceste aspecte.
Răspuns la discuția Contract de intretinere
Incercati sa mergeti de mai multe ori la usa persoanei respective insotiti de alte persoane pentru a putea dovedi in cadrul unui eventual proces prin proba testimoniala ca ati dorit sa va indepliniti obligatiiile contractuale prezentandu-va cu cumparaturi la usa acesteia dar aceasta a refuzat sa accepte.
Răspuns la discuția pensie de intretinere
Costul testului de paternitate va fi suportat de reclamanta insa in masura in care paratul (nepotul dvs) va pierde procesul instanta il va obliga la cheltuieli de judecata (onorariu av, test de paternitate, etc)
Instanta pronunta de obicei obligarea paratului la plata pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii.
Urmati intai procedura prealabila prin înregistrarea unei cereri avand drept obiect restituirea taxei la organul emitent al deciziei de plata, respectiv Administratia Finantelor Publice de care apartineti. Cererea trebuie insotita de actele prevazute in legislatie, de altfel cele care au stat si la baza calcularii taxei.
In masura in care institutia refuza restituirea urmeaza sa va adresati instantei de judecata competente.
In ultima perioada, practica instantelor de judecata a fost in sensul admiterii cererilor insa faptic restituirea se va efectua esalonat pe parcursul a 5 ani.
Toate informatiile referitoare la actele necesare in vederea inregistrarii unui SRL le puteti gasi pe site.ul oficial onrc. ro la rubrica infiintare SRL.
Costurile aferente sunt alcatuite din taxele de registru, contravaloarea capitalului social (suma care nu reprezinta o cheltuiala in sine pentru ca ramane in contul societatii insa trebuie sa dispuneti de aceasta la momentul infiintarii), onorariul notarial aferent specimenului de semnatura cu mentiunea ca specimenul de semnatura poate fi dat si in fata reprezentantului registrului comertului in mod gratuit si onorariul persoanei care se ocupa redactarea actelor si înregistrarea dosarului (in cazul in care nu va ocupati personal).
Răspuns la discuția Divort la notar
Divortul la notariat presupune acordul ambilor soti in privinta desfacerii casatoriei si a cererilor accesorii acesteia inclusiv asupra numelui purtat dupa divort.
Ca durata, termenul este de 30 zile.
In lipsa acordului sotilor asupra tuturor aspectelor urmeaza sa va adresati instantei de judecata, fapt care va implica o durata mai mare de timp.
In lipsa unui certificat de mostenitor emis in urma dezbaterii succesorale care sa-i ateste calitatea de mostenitor si cota parte ce-i revine din masa succesorala nu poate instraina ceva ce nu are inca in patrimoniu.
Daca din apartamentul in cauza detine o cota-parte in calitate de coproprietar si nu de mostenitor poate dispune de cota sa parte.
Va trebui sa probati faptul ca minorul a locuit la dvs si ca v-ati ocupat exclusiv de acoperirea cheltuielilor acestuia, mama copilului fiind in strainatate.
Este important si daca in acest interval mama a trimis bani pentru minor.