avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate tina1234

Activitate tina1234

Multumesc mult!
Un PFA se inchide si se deschide o societate Microintreprindere.

Un PFA neplatitor de tva cu cod caen 4711 comert vrea sa vanda tot ce are in stoc la data de 31.03.2018 cu factura unei societati . Va avea liste de inventar binenteles dar inrebarile mele sunt :
1. lista de inventar va trebui sa contina suma produselor- marfa la raft sau intrarea marfii si adaosul comercial .
2. e suficienta lista de inventar si factura pe total suma ( vanzare produse conform listei de inventar ) sau pe factura vor fi nominalizate toate produsele cu suma din inventar si adaugat din nou un procent pt ca e vanzare .
3. la societate legal va trebui adaugat un 5-10 % un adaus comercial la receptionarea produselor.
Va rog sa ma ajutati daca puteti mai explicit sau sa ma indrumati unde sa ma documentez.
Va rog sa ma ajutati
Am avut un PFA din anul 2011 pana in anul 2014 cand l-am radiat am depus declaratiile pe acesti ani (220 si 200) dar nu am depus declaratia 600 in primul rand pt. anul 2011 m-am incadrat in suma minima, 2013, 2014 am fost angajat cu 2 ore iar pt 2012 6 luni a fost la casele de sanatate si de la 1 iulie a fost la anaf . Intrebarea mea este legal vorbind pentru anul 2012 contributia de pensi( CAS ) ar trebui sa o mai achit in cazul in care anaful va face impuneri din oficiu pfa-ul este radiat . Ce temei legal este pentru cele radiate referitor la contributiile de pensii (CAS) ??
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția EXCURSIE IN SPANIA
Imi cer scuze sunt casatorita deci care ar fi actele care trebuie prezentate la plecare ?
Multumesc mult!

Buna seara ! Eu si fiica mea in varsta de 16 ani vrem sa plecam cu avionul intr-o excursie in Spania intrebarea mea este : ce acte are nevoaie fiica mea pentru a parasi tara impreuna cu mine ( tatal ramine in Romania) .
Multumesc mult!
Va rog sa ma ajutati am si eu o intrebare :
In revisal la cabinet medical individual la inregistrare cum este corect sa fie inregistrat angajatorul pe CNP sau Cui ?
Cabinetul acum s-a inregistrat si va avea salariati. Multumesc!
Am sustinut un concurs proba scrisa, interviu iar in urma interviului s-a facut mediasi s-a constatat ca este o prea mica diferenta intre 2 candidati (eu si o alta persoana) ne-a dat un alt test- set de intrebari la care am raspuns in urma verificarii si notarii eu am media cea mai mare . Persoana cu care am fost la concurs a facut contestatie sa se anuleze testul scris de dupa interviu, comisia de contestatie a anulat al doilea test scris de dupa interviu , urmand ca decizia(dispozitia pt . postul respectiv sa revina celuilat care a avut la primul test +interviu nota mai mare ) as vrea sa ma ajutati cu un raspuns pe( o cale legala si anume sa astept decizia data de angajator si apoi sa ma duc in instanta). S-a procedat corect ce se poate face in acest caz .
Răspuns la discuția Vector fiscal
Pentru ca firma sa fie platitoare de tva trebuie sa va prezentati la sediul finantelor publice unde este arondata firma si sa va inregistrati (administratie sau serviciu fiscal) ca platitor de tva ( sunt anumite acte care trebuie depuse ve ti afla acolo) referitor la trecerea de la micro la profit stiu ca trebuie sa aveti o cifra de 65.000 euro ca sa puteti opta ( ve ti afla tot de la finante ) dat fiind faptul ca dvs. v-ati infiinat in 2014.
As vrea si eu ceva lamuriri referitoare la SRL D
1. S-a infiintat un SRL D in anul 2011 luna iunie .
2. S-au accesat fonduri in mai 2012 s-au aprobat fonduri, s-a cumparat o masina si s-a deschis un magazin.
3. S-au angajat 2 persoane care au beneficiat de scutire cas angajator din sep 2012 pana azi .
La sfarsitul anului 2014 au trecut 3 ani de la infiinare iar cei de la ORC au spus ca nu mai pot functiona ca si srl d pe drept cuvant conform legii s-a transformat in SRL , dar ce fac cu salariatii in cazul in care in contractul aprobat scrie ca trebuie sa-i mentin 3 ani de la aprobare suventiei , o sa mai fie scuti cas -ul Eu spun ca nu!)firma fiind iesita de sub incidenta og 6/2011? As putea sa o radiez si cand? In tot acest timp nu s-a reinvestit profitul o sa fie o problema si care ar putea fi ? Va rog sa ma ajutati cu aceste informatii dar as vrea si lege ord. articol daca se poate. Multumesc !
Buna seara!
Pentru suspendarea unui cim in perioada 01.12.2014 - 28.02.2015 cand se transmite Revisal? Stiu ca suspendarea unui cim se transmite in Revisal in 20 zile lucratoare de la data suspendarii.
Este corect daca transmit Revisal in 30.11.2014(duminica fiind o zi nelucratoare) cu data inceput suspendare 01.12.2014 si data sfarsit suspendare 28.02.2015? Iar pentru incetare suspendare, transmiterea in Revisal sa se faca pe 28.02.2015?
Voiam sa stiu daca transmiterea Revisal-ului inainte de termenele stabilite prin HG nr.500/2011, este un lucru eronat? Multumesc mult!