avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate ID CONT STRATEGY SRL

Activitate ID CONT STRATEGY SRL

Discuție concediu odihna
Buna ziua,

Am citit codul muncii, dar poate ca nu am vazut eu: exista ceva scris, legal, care sa dea voie sau sa nu dea voie angajatorului sa ia din concediul de odihna in cazul in care nu se poate ajunge la societate din cauza intemperiilor? recte cu zapada care ne-a pus capac, ne-am intalnit cu totii joia trecuta, inclusiv cu patronul, care e strain si care s-a convins cu ochii lui ca numai cu elicopterul putem ajunge la firma. Azi a venit si ne-a spus sa ne facem cereri de concediu pentru ziua in care nu am putut ajunge. Dar nu e vina noastra. Noi am vrut sa muncim. Nu mai spun ca a doua zi, vineri, am ajuns cu chiu cu vai si am venit degeaba, pentru ca nu aveam internet si noi fara internet nu putem munci. dar am stat la birou, nu acasa.

Mii de multumiri!
Răspuns la discuția Concediere dupa revenire din CIC
Buna ziua,
Am o angajata care a facut cerere de revenire din CIC la sf lunii august si totodata ma instiinteaza ca este din nou insarcinata. In aceasta situatie mai sunt obligata sa anunt ITM ca este insarcinata? (cum se facea pe vechiul cod al muncii)
eu vreau sa intreb daca asigurarea obligatorie o fac eu (titular credit ipotecar) sau banca la care am ipotecat apartamentul pentru urmatorii 30 de ani :) ?
multumesc frumos!
Răspuns la discuția Depunere Bilant.
30 sau 31 mai este ultima zi?
Discuție adeverinta CIC
Buna ziua,

Am o rugaminte: am o salariata aflata in CIC imi solicita deverinta pt medic familie si adeverinta ptr cresa. in adeverinta pt cresa trebuie sa-i scriu ce venit net are. pai nu are de la angajator. I-am spus ca nu pot sa-i eliberez adeverintele ptr ca are contractul suspendat si tb sa mearga la primarie sa-i elibereze ei si imi cere baza legala. ea mi-a dat ac baza legala urmatorul citat din codul muncii:
TITLUL II - Contractul individual de muncă
CAPITOLUL 4 - Suspendarea contractului individual de muncă
Art. 49. [felurile si efectele suspendarii]
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2)
multumesc frumos!
intreb si eu: in noul cod al muncii se spune ca orice act aditional poate fi intocmit in max 20 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii. si in revisal cand trebuie sa-l declar? nu inainte cu 1 zi de a intra in vigoare?
Răspuns la discuția REVISAL
Am citit in ultimele zile " Fiecare angajator are obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor, si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora." Revenim la inscrierea pe hartie sau in format excel a datelor care ar fi trebuit scrise in cartea de munca? Sau asteptam sa se modfice REVISAL-ul? Adica sa se introduca rubricile referitoare la salarii, sporuri, etc?
Buna ziua,

am un coleg care saracul a suferit o operatie si este in concediu medical din ianuarie. M-a tampit (si nu e vina lui) cu adeverintele de salariat. Repet, din 3 ianuarie este in medical in continuu. Si cu toate astea, de fiecare data cand se duce la control (la 5 zile sau la 10 zile) trebuie sa-i eliberez o adeverinta cum ca este salariatul societatii si ca a beneficiat de x zile de concediu medical. Si trebuie sa-i dau 2 astfel de adeverinte de fiecare data (una ptr medicul de familie si una pentru specialist). E corect???? Pai eu sunt angajata colegului? Lucrez numai pentru el? De ce nu stiu medicii cate zile de concediu i-au dat omului????
Doar nu l-oi da afara in timp ce este in concediu medical??? Care este ratiunea acestor hartii cretine? Stie cineva sa-mi explice? Ma repet, nu este vina colegului. Dar sistemul asta al nostru nu se simplifica deloc?
Aplic noul cod al muncii, nu? Aplic coeficientii de salarizare din 2011?
theya_05 a scris:

andreeaw a scris:

se declara numai FNUASS 0,85% si numai daca aveti de platit sau de recuperat la 31 ianuarie 2011.

se declara si daca soldul la 31 dec.2010 este zero. in schimb nu mai ese necesar certificatul fiscal.
intrebati la cnas sau intrati pe site sa vedeti ultimele informatii aparute acolo.


imi permit sa va contrazic:

Avand in vedere prevederile Ordinului MS/CNAS nr.53/25/201, in care se stipuleaza obligatia angajatorilor de a depune si transmite Casei de Asigurari Sociale de Sanatate, pana in data de 15 februarie 2011, „Declaratia-Inventar privind contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate aflate in sold la 31 decembrie 2010 si neachitate pana la data de 31 ianuarie 2011, inclusiv accesoriile aferente pe ani fiscali si soldul sumelor de recuperat de la bugetului Fondului National Unic de asigurari sociale de sanatate”,
Pentru a veni în sprijinul contribuabililor care trebuie sa depuna aceasta Declaratie-Inventar, CASMB pune la dispozitia acestora modelele anexelor:

Asta scrie pe site-ul CASMB si in monitorul oficial. Nu se specifica nimic de amenzi pentru nedepunere si ce logica ar avea sa o depun pe 0?