avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate clodete

Activitate clodete

Buna ziua,
Administratorul unei companii (preluata cu debite) a discutat cu administratorul altei companii careia are sa ii dea bani,debitele sunt dinainte sa fie compania preluata, si s-au inteles sa continue relatiile de colaborare, desi debitele nu ii apartin administratorului care a preluat compania,de aceea ambii ambii patroni au cazut de acord sa semneze un document ( in care compania care datoreaza suma de bani celeilalte sa ii achite acest debit in termen de 5 luni, sa continue colaborarea pe viitor, si sa ii ofere toate conditiile necesare pentru continuarea colaborarii). Ce fel de acord se poate incheia intre parti? Aveti un model?
Trebuie facut la notar?

Multumesc!
La un salariat caruia i s-a restructurat postul si a venit 4 ore/ zi la serviciu, iar 8 zile a avut concediu de odihna, cum i se va calcula concediul de odihna? La jumatate?Adica la 8 zile de CO inseamna ca a avut 4 zile,daca in preaviz vine 4 ore/zi?
Multumnesc!
Buna ziua,
Daca angajatorul are baza de date a revisal-ului pana in luna decembrie 2014, cum o poate recupera pe cea din ianuarie-aprilie 2015?
Multumesc!
Răspuns la discuția Adeverinta vechime-voluntariat
Adeverinta de vechime pentru o persoana care a fost voluntara.
Răspuns la discuția Adeverinta vechime-voluntariat
Aveti un model?
Daca o persoana care este voluntar cere o adeverinta de vechime desi contractul de voluntariat nu s-a incheiat,angajatorul este obligat s-o elibereze?
Aveti un meodel de adeverinta de vechime pentru voluntariat?
Multumessc!
Buna ziua,
1.Cum se declara punctul de lucru la un ONG, daca are sediul social in alta parte? La Finante? Care este procedura?
2. Daca ONG cumpara produse si sa le vande, devine platitor de TVA?
Multumesc!
Buna ziua,
Zilele de 24, 29,30 si 31 decembrie sunt zile libere obligatorii in mediul privat?
salariatii au avut liber in aceste zile, dar ei sustin ca sunt libere legal.
Răspuns la discuția incetare activitate
Inteleg ca salariata daca nu vrea sa vina,nu va veni si nu este afectata cu nimic.Ea nu trebuie sa se "descarce" de aceste aparate? Angajatorul nu ii poate pune in carca faptul ca nu merg sau altceva?
Buna ziua,
O salariata si-a incetat activitatea cu data de 01.01.2015, cererea a fost depusa in data de 15.12.2014 (perioada de preaviz este de 20 zile calendaristice in CIM), nu si-a primit salariul pe noiembrie si decembrie, a luat in primire niste aparate.In locul ei am angajat o alta persoana,dar fosta salariata nu vrea sa vina sa facem proces verbal pentru aparatele pe care le-a luat in primire.Salariul i se va achita,dar ce poate face angajatorul in situatia aceasta, nu vrea sa faca proces verbal de predare a aparatelor.
Multumesc!