avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate stancristina1984

Activitate stancristina1984

Discuție raportare SUMAL
eu SRL achizitionez cherestea de la un producator/alt comercian , si o revand cu taxare inversa altui SRL, fara nici o prelucrare , trebuie sa am instalat programul SUMAL pentru acest lucru?
va multumesc!
buna ziua, am un after school care ofera masa copiilor in sistem catering; firma de catreing imi emite factura 100 mese*11 lei la sfarsitul lunii ptr mesele servite de copii in timpul lunii , eu incasez de la parinti pe bon fiscal 100 mese*11 lei- deci fara nici un profit, cum as putea inregistra in ctb fara ca acest lucru sa fie considerat venit sa imi mareasca cifra de afaceri? poate fi considerata aceasta operatiune "intermediere", in conditiile in care in cotranctele intre mine si parinti este stipulat faptul ca masa le este oferita copiilor de firma de catering X?
Răspuns la discuția Catering pentru after school
dar, practic nu este venitul meu, eu achizitionez masa prin ctr si pe factura cuu 11 lei, eu emit bonul catre parinti tot cu 11 lei, eu practic snt interemediar
Răspuns la discuția Catering pentru after school
emit bonuri la sfarsitul lunii cu cate mese a servit fiecare copil
eu vroiam sa inregsistrez astfel:
achizitie masa:461=401
incasare de la parinti cu bon fiscal emis de mine 5311=461
plata furnizor catering 401=5121
cat este de corec asa?
buna ziua, am un after school care ofera masa copiilor in sistem catering; firma de catreing imi emite factura 100 mese*11 lei, eu incasez de la parinti pe bon fiscal 100 mese*11 lei- deci fara nici un profit, cum as putea inregistra in ctb fara ca acest lucru sa fie considerat venit sa imi mareasca cifra de afaceri?
buna ziua, am preluat mai multe firme , printre care si una care in anul 2014 are declaratie de inactivitate.
depun pentru 2014 bilant?
situatia este urmatoare:sunt 3 case pe o ulita infundata cu un drum lat de 6m, una dintre ele este proprietatea mea, unul dintre vecini a construit cotete, weceu si a a ocupat ulita pe jumatate cu constructiile lui fara acordul nostru.Dupa lungi certuri am mers la primarie, am scos harta comunei unde este trecut clar"drum", ceea ce reiese si din cartea funciara a proprietarilor.
el poate concesiona aceasta ulita unde are constructiile, in conditiile in care este singur meu drum de acces catre casa?
Discuție Intrastat
am si eu nevoie de ajutor: in luna ian.2014 introduceri in val de 376.368,36lei , in lun feb.2014 introduceri de 102.738,70lei, in martie de 315.005.5 lei; deci in marte depasesc pragul de 500.000.
Intrebarea mea este in declaratia pe care o completez cu data de 15.04.2014 ce facturi declar pe taoete(de la ian la martie) sau numai luna martie?
Va multumesc!

Buna ziua, am urmatorul caz:
eu SC in RO cu domeniu de activitate agricol(legume) cumpara din RO seminte de tomate(de ex) si trebuie sa le trimit in italia de unde mi se intorc rasaduri; care sunt pasii legali de urmat in RO?
eu nu vand aceste seminte firmei din Italia le pot trimite cu aviz de insotire Marfa?
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz
dar daca pe perioada preavizului am 2 zile CFS mi se lungeste perioada de preaviz?