avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate nachidil

Activitate nachidil

Am un pfa cu punct de lucru si activitate comerciala intr-un apartament. Conform legii administratorul blocului nu imi poate emite factura cu intretinerea pe pfa ci pe proprietarul apartamentului care este o persoana fizica. Intre pfa si proprietar exista contract de comodat prin care se specifica faptul ca pfa-ul achita intretinere. Cum pot plati din pfa ca si cheltuiala deductibila aceasta factura de intretinere?
In legatura cu decontarea si inreg8strarea in contabilitate a voucherelor de vacanta. Cand le primesc eu emit bon fiscal si le inregistrez ca si venituri din activitate. Cand mi le deconteaza emitentul le inregistrez ca si deconturi. Este ok?
O alta problema cu care ma confrunt este ca inainte de decontare emitentul de vouchere imi trimite factura pe comisionul de 1%. La decontare imi da banii pe 99 %din vouchere. Cum inregistrez in contabilitate plata comisionului emitentului de vouchere?
Sunt in concediu de cresterea copilului,asadar am contractul suspendat pana in luna iunie. As vrea sa imi dau demisia sa incep serviciul la alta societate. Avand in vedere faptul ca am CIM suspendat mai trebuie sa stau in preaviz?
Am verificat pe site-ul casei naționale de pensii și am aflat ca pensia se sisteaza în cazul în care persoana cu pensie de invaliditate (grad 1 sau 2) obține venituri...
Pot obține venituri suplimentare doar cei cu pensie pentru limita de vârstă.
funcționarii publici cu funcții de execuție au voie sa detina PFA si obțină venituri?
O persoana cu handicap grav care obține venituri din activități independente risca sau nu sa piardă pensia de invaliditate din cauza acestor venituri?
Ce pași trebuie urmați de o persoana cu handicap grav pentru a beneficia de scutirea la impozitul pe venit pentru PFA-ul pe care îl are?
Contabilitatea se tine la fel ca și pentru persoanele care nu beneficiază de scutire?
Răspuns la discuția Declarare contract inchiriere
Nu mai este obligatoriu sa îl înregistrați la anaf. Dacă ați făcut contract cu cineva caruia i se decontează chiria atunci îl puteți înregistra.
Vă înregistrați în spațiul virtual de pe portalul anaf. Urmați pașii și apoi va dau cei de la anaf o parola. Completați declarația unica cu toate datele din contract. La venituri treceți din cedarea folosinței... În cote forfetare de venit. Dacă valoare pe an este pana în 12 salarii minime nu sunteți obligata la plata cass și Nici cas ci doar a impozitului de 10% aplicat la valoare de 60% a totalului de venituri. Indemnizația încetează dacă valoarea contractului de chirie este de circa 3000 lei pe an (de 3 ori cuantumul indemnizației minime pe tara)
Intenționez înființarea unui PFA în vederea închirierii în regim hotelier. Imobilul va fi luat în folosință de PFA pe baza de contract de comodat. Referitor la cheltuielile deductibile am mai multe nelamuriri:
1. imobilul este nemobilat, pot cumpăra mobila pe pfa?
2. In lunile în care nu voi avea venituri (lunile de iarna) voi putea deduce facturile cu întreținerea? Gaz, electricitate, (mențin temperatura constanta), cablu TV,...
3. Cheltuielile cu autoturismul sunt deductibile și în lunile fără venituri? Ce cantitate de combustibil?

Am achiziționat un imobil pe societate cu taxare inversa. Acel imobil urmează sa îl vând către o persoana fizica. Factura pe care o voi emite va fi cu TVA sau fără?