avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Activitate vladutionel

Activitate vladutionel

Buna ziua!. Adresez o întrebare la care nu am primit nici un răspuns. Va rog mult sa ma ajutați cu un sfat. In 2014 am vândut un imobil si cumpărătorul nu s a încadrat in termen pentru vanzare si l am dat in judecată. Am câștigat la judecătorie dar am pierdut la tribunal. Acum am ajuns la executor pentru a i înapoia avansul. Întrebarea mea este dacă pot sa deschid acțiune in pretenții având in vedere ca s a folosit de imobil fără drept de folosință pe parcursul a un an si jumătate.Plus a luat masa forestieră si a vândut fără acordul meu. Aștept un răspuns. Mulțumesc anticipat!.
Buna ziua!. Aștept un răspuns, va rog!. Mulțumesc!.
buna seara, stimati avocati!. in anul 2014 am vandut un imobil, cumparatorul nu s a incadrat in termen pentru vanzare, l am dat in jude cata, am castigat la judecatorie si am pierdut la tribunal. acum s a ajuns la faza sa fiu executata ca sa i restitui avansul primit. problema mea este ca vanzatorul pe parcursul a un an si jumatate s a folosit de imobil, materie lemnoasa, inainte de a perfecta contractul de vanzare, care de altfel nu s a mai incheiat. as dori sa stiu daca acum pot sa deschid actiune in pretentie sau plangere penala pentru pagubele aduse fara drept de folosinta a imobilului . se poate deschide cazul avand in vedere ca sunt in situatia de a fii scos imobilul la licitatie pentru a si recupera avansul. multumesc anticipat pentru raspuns!.
Buna dimineața!. In anul2014 am vândut un imobil încheind un precontract de vanzare cumpărare si încasând un avans. La momentul expirării precontractului, cumpărătorul nu a mai avut restul de bani. M a dat in judecată sa i restitui avansul si a câștigat la tribunal. Menționez ca 1 an si jumătate respectivul s a folosit de imobil , a devastat si a luat tot ce s a găsit de folos pentru el. S a ajuns in prezent cu ipoteca pe imobil pana eu ii restitui avansul. Întrebarea mea este: pot sa deschid proces acțiune in pretenții având in vedere ca s a folosit de imobil in timpul când nu i aparținea in totalitate?. Se poate deschide actiune in pretenții având in vedere ca exista ipoteca pe imobil.
buna seara stimabili doamne si domni avocati!. in urma unei vanzari a unui imobil s a ajuns la un lung proces in instanta deoarece persoana care a cumparat nu a avut bani sa imi achite la expirarea precontractului de vanzare cumparare. am intentat proces si am castigat la judecatorie dar am pierdut la tribunal. persoana a apelat la un executor sa ma forteze sa i inapoiez avansul stipulat in precontract. am luat legatura cu executorul dar dumnealui a refuzat orice cooperare cu mine si zilele trecute a instalat ipoteca pe imobil pana la achitarea sumei plus cheltuielile. intrebarea mea: ce se mai poate face in acest caz deoarece executorul refuza orice cooperare si doreste ca eu sa achit suma toata?. e bine sa ma reprezinte un avocat la momentul acesta dificil pentru mine?. va multumesc!.astept un raspuns deoarece am mare nevoie de dvs.
Buna seara!. După o decizie definitiva , după ce s au epuizat toate posibilitățile avocățești posibile și clientul considera ca decizia definitiva nu este corecta , unde se poate duce cu dosarul mai departe ca sa și caute dreptatea?. Mulțumesc anticipat!.
buna seara!. in anul 2014 luna iulie am incheiat un precontract de vanzare cumparare pentru un imobil cu un cumparator cu termen 01.03.2015. conditiile impuse pentru mine ca si vanzator erau sa am cadastrul imobilului gata pana la acel termen.cumparatorul mi-a dat un avans la data incheierii precontractului stipulat in precontract urmand ca restul de bani sa mi i dea la 01.03.2015, data stabilita. eu ca si vanzator am avut cadastrul imobilului la termen dar cumparatorul nu a avut banii la termenul stabilit in precontract. nici la ora actuala cumparatorul nu are banii. eu ca sa inchei cu cumparatorul trebuie sa deschid actiune in instanta sau precontractul este nul avand in vedere ca avea termen 01.03.2015. va intreb pentru ca vreau sa fac act de donatie pe acest imobil pe numele fiului meu. ce trebuie sa fac ca sa inchei cu acest cumparator care nu are nici la ora actuala banii. va multumesc anticipat!.
buna seara!. am fost executat silit cu un autoturism in calitate de codebitor la un credit al sotiei mele. masina are o valoare infima fiind din 1998.am inteles ca executorul a dat masina in urmarire la politie ca sa mi fie luata masina. ce se poate face in acest caz avand in vedere creditul facut de sotie in 2007 cu asigurare si executat in 2014,noiembrie.pot sa mai apar cu masina in trafic sau la un control de rutina al politiei imi poate fii luata masina?. va multumesc anticipat!.
buna seara!. in anul 2014 in luna iulie am incheiat un precontract de vanzare cumparare a unui imobil, eu fiind vanzatorul si o alta persoana cumparatorul. in acest precontract cumparatorul mi-a dat 150 milioane urmand ca restul de 300 milioane sa mi dea la 01.03.2015. eu am avut conditia sa am cadastrul casei la 01.03.2015. eu m-am incadrat in termen dar cumparatorul nu a avut banii pana la data mentionata mai sus. intrebarea mea este: acel precontract de vanzare cumparare mai este valabil avand in vedere ca acel cumparator nu s-a incadrat in termenul legal specificat?.
Răspuns la discuția Divort cu minor
va multumesc pentru ajutor. eu sunt cadru didactic si profesez.imi este teama ca o sa se stabileasca domiciliul copilului la el pentru ca noi am stat 10 ani la parintii lui impreuna cu copilul.acolo am si buletinul,domiciliul.chiar a zis ca sa ma dea la parasire de domiciliu. eu am o locuinta proprietate in gorj si noi stam in dolj. locuinta din gorj ma ajuta cu ceva sa castig custodia copilului?.