avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Andrei

Activitate Andrei Andrei

Buna seara.
Sunt angajat intr-o institutie publica pe un post de contractual, perioada determinata.
Intrebarea mea este urmatoarea: va trebui sa dau examen in fiecare an sau doar dupa 3 ani, termenul legal pentru un post pe perioada determinata.
A doua intrebare: este posibil ca fara examen sa trec pe perioada nedeterminata?
Multumesc mult.
Discuție Politia Locala
Buna ziua.
Imi puteti spune va rog frumos care este/ sunt motivul/ motivele pentru care unele Primarii au Politie Locala, iar altele nu?
Multumesc.
Răspuns la discuția Talon pe care scrie instrainat
Normal.

Ai obligatia de a trece masina si la Directia de Inmatriculari pe tine.

Altfel cand te prinde Politia iti va confisca talonul si numerele, iar singurul care va putea sa le ridice e adevaratul proprietar si crede-ma ca daca prinzi unul ca mine nu ti le-ar mai da inapoi ci te-ar sfatui sa tii masina pentru a oua gainile in ea.

Sanatate si lasati vrajeala samsarilor.

Am avut un caz de genul acesta: am vandut o masina, am scris instrainat pe talon, omul caruia i-am vandut-o a circulat bine mersi vreo cateva luni pana a fost oprit de Politie. Ma suna dupa aceea ca ma roaga sa iau talonul si numerele. L-am intrebat de ce nu a trecut masina pe el si a circulat cu ea pe numele meu pentru ca intelesul a fost altul. Omul a dat-o in balarii. Nu i-am mai dat numerele si talonul inapoi. :)
Discuție Contractuali
Buna ziua.

Imi cer scuze ca poate pun o intrebare tampita. Vad in anumite anunturi de angajare la institutii ale statului posturi pentru "contractuali".

Ce inseamna asta? Ce inseamna un post pentru contractuali? Multe posturi vad ca sunt pe perioada determinata.

Multumesc mult.
Am recuperat pana la urma banii. Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua.

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea intrebare: am platit de curand pentru transport la mare o anumita suma.
Tinand cont ca doresc sa anulez vacanta din motive personale, societatea de transport este sau nu obligata sa imi inapoieze banii?
Multumesc.
Oameni buni va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi, pareri referitoare la urmatoarea problema pe care-o intampin: din data de 1 august o sa imi schimb locul de munca.
Tinand cont ca la actualul loc de munca nu mi-am luat nicio zi de concediu de odihna aferent acestui an, iar din data de 2 august trebuie sa plec in concediu(am platit bilet de avion, cazare, absolut tot) la noul loc de munca am dreptul sa-mi iau concediu din data de 2 august tinand cont ca din 1 abia incep munca? Am acest drept, e legal?

Multumesc mult!!
Buna ziua.
Are cineva idee cat m-ar putea costa o Procura prin care imputernicesc pe cineva sa imi retraga diploma de BAC de la facultate?
Multumesc.
Răspuns la discuția Auto vandut si neimatriculat
Uite ca si eu sunt "patit"...

Am vandut o masina unui prieten exact cum descri tu mai sus.

Bun, atata vreme cat masina a fost la el totul a fost ok pana cand acel "prieten" a vandut masina intr-un alt judet. Am inceput sa fiu bombardat de amenzi de rovinieta + poprire pe cont.

In cele din urma am dat in judecata pe cel caruia i-am vandut masina(mai ales ca la masina mea taxa era platia si urma sa o recuperez iar el a promis clar ca o va-nscrie pe numele sau, ceea ce nu a facut).
Sfatul meu sincer e sa nu faci prostia asta pentru ca risti enorm.
Eu am facut si plangere la politie insa nu am avut sorti de izbanda, lucru de altfel normal si corect tinand cont ca nu am cascat ochii.

Bun, pana la urma asa cum iti ziceam am mers in instanta(alti bani, alta distractie). Acolo am castigat in cele din urma si am radiat masina.

Banii nu i-am recuperat pe amenzi nici azi.
Buna ziua.

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmtaoarea situatie: sotia mea este angajata pe perioada nedeterminata intr-o institutie financiara. Aceasta a intrat in concediu de crestere a copilului si are de gand sa ramana atat cat e legal, adica 2 ani.

Problema e ca ii este putin frica de urmatorul lucru: dupa cei 2 ani persoana care o inlocuieste poate primi postul? Adica sotiei mele sa i se spuna ca va fi trimisa in locul "X", iar inlocuitoarea sa sa primeasca postul pe care ea e titulara?
Ma intereseaza daca e legal acest lucru sau putem sta linistiti.

Multumesc mult.