avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters334413

Activitate ContSters334413

Răspuns la discuția Antecontract vanzare-cumparare
Cel mai bine va inscrieti in Cartea Funciara un drept de ipoteca. De asemenea se pot percepe daune pentru nerespectarea contractului.
Cererea de chemare in judecata difera de la caz la caz. Se adreseaza instantei competente, se indica persoana cu care va judecati, motivele de fapt si de drept, se indica si se ataseaza inscrisurile cu care doriti sa demonstrati starea de fapt si de drept. Se timbreaza dupa caz.
Poate constitui o omisiune sau o eroare materiala, pe care partile interesate o pot sesiza prin cerere spre a fi indreptata respectiv inlaturata, ori de instanta de judecata din oficiu.
Nu aveti dret de conducere, nici in Italia si nici altundeva.
Răspuns la discuția Teren
Nu.
Neintelegerile dintre avocat si client privind chestiuni derivate din onorariul stabilit in contractul de asistenta juridica, se solutioneaza intr-o prima faza de catre decanul baroului. Legea nr. 51/1995.
Legea prevede expres ca bunul imobil ce face obiectul unei vanzari, sa fie intabulat la momentul instrainarii.
Răspuns la discuția este o schimbare de denumire ?
Numirea unui nou administrator judiciar, ori schimbarea denumirii acestuia este un fapt juridic prevazut de lege. Nu vad nimic contestabil in cele spuse de dumneavoastra.
Răspuns la discuția suspendare cerere judecata
Reiese din spusele dv., că cererea de chemare în judecată a fost anulată, probabil pentru că nu s-a achitat taxa de timbre judiciar. În fine, se poate ataca hotărârea judecătorească dacă găsiți oportun acest lucru în raport cu motivele ce au condus la anularea cererii.
O nouă cerere de chemare în judecată se va face la instant competentă, aceeași instanță.
Răspuns la discuția Neplata pensie alimentara
Executarea silita este o metoda mai eficienta dar trebuie executat in Germania nu in Romania.