avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate mottofreee

Activitate mottofreee

Deocamdata societatea nu a facut nici o oferta de despagubire si nici o evaluare a prejudicilui .
Accidentul a avut loc in data de 17 ian 2020 , la ora 20:33 ;
-pe constat amiabil ;
-asiguratorul a fost anuntat a doua zi
-asiguratorul a fost notificat si in 23 ian , 7 feb ,26 feb
-constatarea din partea asiguratorului e din 10 martie si numai ce se observa
-dupa cateva zile am dus masina in service pe platforma (factura transport)
-dupa alte cateva zile am primit un telefon de la service ca masina nu porneste deoarece nu are carburant
-dupa alte cateva zile am sunat la service sa vad care e situatia - de data aceasta au pus ei motorina in rezervor dar nici asa nu au reusit sa o porneasca si am fost somat sa ridic masina in termen de 3 zile
-am ridicat masina de la ei tot pe platforma (factura) .
Fiind de meserie si datorita starii de urgenta ( de dus masina in alt service nu putea fi vorba) ,m-am apucat sa fac o constatare deoarece decat sa ma sui pe pereti .
Am constatat ca nu porneste din cauza unei sigurante sarite ,plansa de bord deplasata ,scaunul soferului deformat ,sasiul deformat ,lonjeron sustinere motor deformat,arcuri de suspensie spate rupte din acelasi loc ,zavor portbagaj blocat . .
Semnaland toate acestea asiguratorului ,am primit un raspuns sec in care se reconsidera decat cele doua arcuri din care numai unul accepta ca s-a rupt in accident .
Datorita structurii specifice a acestui tip de masina ,sasiul deformat implica si celula de siguranta deformata , geometria directiei afecta iremediabil si nimeni nu poate garanta ca acoperisul panoramic/parbrizul nu vor plezni din senin apreciez o suma importanta pt reparatii .
Eu doresc sa am masina asa cum a fost .

Despre dovezi :
-dovada faptului ca m-am adresat a doua zi asiguratorului a fost in telefonul care ,intamplator s-a defectat catastrofal
-dovada ca am depus personal o notificare in 23 ian . nu exista deoarece nu am primit numar de inregistrare sau altceva
-dovada ca am notificat telefonic asiguratorul e numai la ei
-dovada ca am notificat fizic asiguratorul la centru de daune local in 26 feb. se afla la asigurator
-dovada ca am dus masina in service e decat o foaie nesemnata .
Mesajele catre asigurator via internet au disparut intamplator .
Ciudat cum toate dovezile dispar sau sunt invalide d.p.d.v juridic .

Deocamdata doresc sa fac toate demersurile pt rezolvarea amiabila a problemei deoarece simt un iz de reavointa din partea mea daca merg direct pe calea judecatii si apoi suntem in Romania .

Care sunt caile legale pt obligarea asiguratorului sa ia o hotrare ?
Evenimentul asigurat s-a produs ,mai exact masina mea a fost tamponata in timp ce statea la semafor . Eu eram la volan (singur) ,actele in regula si taxele la zi .
Data evenimentului - 17 ianuarie 2020 .
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Legea 53/2003 prevede si
Art 81 pct (8)
Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

In CIM e prevazuta data de plata,program,conditii ,etc .
De asemenea ,tot la 81 dar pct (3) se prevede
Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
Daca sunteti in cele 90 de zile de proba ,se poate aplica art31 pct 3
Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Nu .
Răspuns la discuția Daca nu pot plati amenda ONJN
Se poate ajunge la executare silita iar daca aveti un venit sa se puna poprire pe venit in proportie de 30% iar daca mai sunt si alte popriri acestea insumate sa nu depaseasca 50% .
Munca in folosul comunitatii se desfasoara pe salariul minim pe economie ,1065 net => ~770 ore in folosul comunitatii , 95 de zile adica aproximativ 4 luni si jumate . Greu de crezut .
Nu .
Pt a beneficia de prevederea cu 1/2 din amenda in 48 de ore e bine de platit acum ,dupa scurgerea termenului in cazul de necastig se plateste 1:1 deoarece timpul de plata la jumate se scurge de la luarea la cunostinta .
Din moment ce contestati PV inseamna ca ati luat la cunostinta .
Termenul de contestatie e de 15zile de la luarea la cunostinta ; luarea la cunostinta e in momentul semnarii (daca ai semnat) sau de comunicarea prin posta .
Chiriasul nu are nici macar 1m sub bloc .
Primaria a considerat ca fatada nu mai corespunde estetic sau functional si a aplicat aceea amenda dar legea 230/2007 art 14 spune clar ca e obligatia proprietarului :
Articolul 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.


Cine e proprietarul? La acela sa mearga asociatia sa ceara banii .
Chiriasul are obligatia sa mentina starea locuintei de la data inchirierii . Daca era reabilitata fatada cand ati inchiriat atunci trebuie sa platiti ; daca nu ,nu .
Din relatare rezulta incalcarea art.5 din legea 53/2003 .
Mergeti la ITM si discutati acest aspect cu un inspector in care sa-i expuneti cazul pe scurt ,fara nume decat fapte (in max 3 min) ,adica ca aveti o sefa care striga la dvs deseori si intrebati care sunt urmarile publicarii unei inregistrari cu aceste fapte .
Răspuns la discuția Parasirea locului accidentului
Teapa ,neteapa conteaza ce poti dovedi numai .
Nu cred nimic , personal m-am urcat pe piciorul unui coleg cu o dacie ,accidental, dar pe piciorul lui am ramas ; am vazut ca se coloreaza la fata dar nu zicea nimic decat cand am ajuns in dreptul lui mi-a soptit 'piciorul'si 'masina' .Atat . A urmat UPU ,raze .
Ca sofer nu mi-am dat seama ca eram pe piciorul colegului ,am avut norocul ca nu a fost implicata politia .
Este greu de demonstrat ca traumele la picior se datoreaza accidentului dar daca exista martorii politia se va ghida dupa declaratiile/declaratia acestora/acestuia iar procurorul trebuie sa tina seama de acestea .
Doriti sa acordati 2 periode de proba pe acelasi CIM .
Cea de-a perioda de proba contravine art 17 aliniat (3) lit n) ,de altfel se mentioneaza cate periode de proba pot fi pe un CIM :
Art. 31. [perioada de proba]
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
.
Se ia in discutie decat lungimea periodei de proba ; un CIM cu termen de incepere de acum 2 ani (de ex) ar putea fi alcatuit numai din periode de proba ...