avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate euprotopopescu69

Activitate euprotopopescu69

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc pentru sfaturi.
Da, situația este extrem de încâlcită de către acest bătrânel procesoman. Atât de încâlcită încât își pierde orice avocat sau judecător răbdarea cu acest dosar. Eu am strîns toate N.U.P-urile pe care le am și da, chiar avocata mi-a spus că s-ar putea chiar el reclamant fiind să o încurce, pentru toate această hărțuiri.
Bună ziua !
Aș dori să știu dacă pe lângă avocatul pe care l-am angajat prin contract mai pot angaja încă unul ? Sunt exasperat deoarece a pierdut o cauză extrem de ușoară prin simplul fapt că nu s-a prezentat la bară la ședința de judecată. Acum imi promite că ”va fi bine de data asta”
Reclamantul a solicitat în Instanță prescierea unei datorii de 1400 lei care a fost preluată de noua Asociație de Proprietari de la vechea Asociație de Proprietari. O Asociație care în 2010 din 8 scări de bloc a fost scindată în 4 și 4 scări. Reclamantul a solicitat prescierea datoriei Asociației de Proprietari care nu-i calculase acele datorii. Instanța a decis să se prescrie și ne-a obligat la plata cheltuieli de judecata evident. Momentan suntem la stadiul la care reclamantul din procesul anterior ne-a cerut daune pentru prejudiciul de imagine mie ca Președinte și Asociației. Total absurd în condițiile în care el nu a dovedit că nu a fost dator; expertiza contabilă judiciară arătând în concluzia finală că datoria exista iar mie personal mi-a facut 6 plângeri penale neîntemeiate în decurs de 12 ani. Am fost cercetat de organele de poliție și la toate s-a dat NUP. Reclamantul este un procesoman care mă hărțuieste de 12 ani la acest mod. A actionat în Instanțe de 40 de ani de când locuiește în acest bloc pe toți administratorii și președinții acestui bloc. A făcut relamații, petiții și plângeri penale la mulți proprietari din bloc.
Bună ziua. Am un amic ce dorește să facă un act de comodat cu a sa concubină. El are vârsta de 61 de ani, concubina 51. Trăiesc impreună de 2 ani și jumatate in casa care este proprietatea lui personală. Concubina face presiuni asupra lui să-i facă acte de vânzare pe jumatate din casă pe motiv că se teme că după decesul lui, rudele acestuia pot ataca un eventual act de comodat pe care l-ar face. Ce-i de facut ? Care este soluția viabilă pentru a fi amândoi in siguranță ? El este divorțat și are un baiat legitim dintr-o casatorie anterioară.
Am un vecin pe palierul blocului - ușile noastre sunt fața in fața - suntem doar 2 apartamente pe palier. Acesta și-a montat un proiector deasupra ușii lui și un senzor de mișcare care aprinde acest proiector in momentul in care urc pe ultimul tronson de scara pentru a intra in apartamentul proprietate personala. Pe lânga acest proiector, mai nou, și-a montat și un vizor electronic cu sensor de mișcare cu care ma filmeaza la orice mișcare (pe timp de zi și de noapte) pe mine, toți membrii familiei mele și evident orice prieten, vecin sau cunoștința care vine la noi cu treaba sau in vizita. Eu și familia mea nu ne simtim deloc confortabil sa fim monitorizați de acest personaj. E legal ce face ?
Discuție status CNP
Intrebarea mea este: Daca am un CNP al unei persoane - o fosta cunoștința de care nu mai dau și știu doar ca este plecata in Austria de ani buni; Cum pot afla daca mai este in viața? CNP-ul arata la o minima verificare pe internet ca este valid.
1. In cazul in care persoana este decedata CNP-ul mai apare valid ?
2. In cazul in care persoana și-a schimbat cetațenia și a renunțat la cea româna definitiv CNP-ul mai apare valid ?
3. In cazul in care persoana și-a pastrat cetațenia româna și a dobândit și o alta cetațenie CNP-ul mai apare valid ?
Sunt angajat ca sofer autobuz. Aceasta meserie presupune o stare de sanatate fizica si psihica foarte buna dupa cum bine stim. Problema este ca seful de garaj are o atitudine de stapân atat fața de mine cât și fața de colegi (pentru ca nu este el angajatorul - deci suntem colegi) Nu precupețește nici un efort sa ne jigneasca si sa ne impuna sa facem lucruri care nu tin de obligațiile din fișa postului sau sa achiziționam pe banii personali piese sau consumabile pentru autobuz. Ma amennința ca nu mai iau banii care trebuie (salariul intreg) daca nu investesc in autobuz. Ni se adreseaza numai cu apelative de genul Ba și Ma si numai pe ton imperativ. In cazul in care este iritat de cineva care indrazneste sa-i dea o replica incepe chiar sa injure. Noi mergem in traseu deja stresati de el. Ne terorizeaza la propriu cu atitudinea si comportamentul sau si asta indiferent de varsta. El are 40 de ani dar vorbeste murdar si de sus chiar si cu colegi care mai au cateva luni de zile pana la pensie. Este un satrap. Ce putem face ? Sa nu-mi dați va rog trimitere catre SINDICAT ca ... este zero barat (adica este aservit conducerii - ce s-o mai dau dupa deget)
Răspuns la discuția Accesul in apartament.
Sa inteleg ca nu incalcam nici o lege cu o Hotarâre a Comitetului Executiv al Asociatiei prin care sa-l constrângem pe proprietar sa ne permita accesul in apartament pentru citirea lunara a contoarelor de apa, invocand veridicitatea cantitatilor pe care le declara si in cazul in care refuza, noi - Asociatia de Propretari - sa nu-i luam in considerare consumurile declarate. Astfel, neexistand consumurile, in cazul in care refuza sa permita accesul, avem temei legal sa-l impunem la plata in sistem pausal ? Cum vom calcula consumurile daca dânsul este de rea credinta si nu va permite citirile ? In sistem paușal este același lucru cu estimativ ? Care este legislatia in vigoare care reglementeaza astfel de situatii ? Acest proprietar are centrala termica de apartament si deci este extrem de putin cat declara - un total de 1m cub de apa rece la doua sau chiar trei luni - tinând cont si de faptul ca foloseste apa rece pentru prepararea apei calde si incarcarea instalatiei de incalzire pe timp de iarna.
In legea 230/2007 este prevazut ca accesul in apartamentul unui proprietar este posibil cu instiintarea prealabila in termen de 5 zile a acestuia. Noi Asociatia de Proprietari suspectam ca acesta a facut o modificare la instalatia de alimentare cu apa rece din reteaua comuna a blocului motivati fiind de faptul ca indexul pe care-l preda este de maxim 1 metru cub consum la 2 sau chiar trei luni. Intrebarile mele sunt: 1, Ce se intâmpla daca acest proprietar refuza sa accepte vizita pentru verificare a un reprezentant din comisie ? Exista vreo lege prin care in urma refuzului sau sa putem sa-i trecem consumul la paușal ? Noi membrii comisiei desemnate și membrii Comitetului Executiv putem intocmi un P.V. cu martori ca dânsul a refuzat sa permita accesul in apartament pentru verificarea instalatiei comune. Insa mai departe ? ? ?
2, De cate ori putem face aceste verificari nu este stipulat in legea 230/2007. Exista posibilitatea ca el sa accepte vizita - 5 zile ii sunt suficiente pentru a prezenta instalatia in regula (adica sa demoteze smecheria,ștrapul ) dupa care va continua sa ne fure din nou. Avem dreptul legal sa facem acest lucru lunar ? Instiintare si vizita ? Sau ne poate reclama-acționa chiar in instanta pentru abuz sau hartuire ?
In urma solicitarii proprietarului, la aproape un an dupa scindarea vechii Asociatii de Prop. la care dansul avea datorii de 4500 lei, noua Asociatie de Prop. la exonerat de 3000 lei; calculele fiind facute pe baza documentelor prezentate de dansul. Acest fapt s-a concretizat intr-o notificare emisa de catre Presedintele Asoc.de Prop. catre proprietar, pe care nu a contestat-o niciodata. Adica a acceptat tacit faptul ca mai avea datorii de 1500 lei din cei 4500. In notificare s-a stipulat faptul ca pentru suma ramasa va trebui facuta ”o noua expertiza sau de refacerea calculelor de catre persoane competente si calificate in acest sens” In alta ordine de idei, proprietarul nu a contestat niciodata suma, inca de la prima lista de intretinere in care a aparut cu 1500 restanta in loc de 4500 si pana in momentul de astazi. Din cate stiu este prevazut parca un termen de zile de la afisarea listelor de intretinere in care poti cere lamuriri in scris despre sumele impuse la cotele de contributie intretinere. Cum sa se poata prescrie o suma care apare lunar in liste despre care dansul are cunostinta si plateste numai cat doreste ? El are cunostinta de aceasta suma lunar - deci termenul de prescriptie nu va intra nicodata in vigoare pentru ca este activata lunar aceasta suma.
Buna ziua,
In ce situație se prescrie o restanța la intreținere și care este legea/ articolul ce reglementeaza aceasta speta ?
Restantierul in cauza reclama faptul ca este trecut in liste cu aceeasi restanta de 8 ani si ca ar fi trebuit sa radiem suma restanta dupa 3 ani.
Mai exact el plateste la zi intretinerea insa refuza ca suma restanta sa o achite. Asociatia de proprietari acum 8 ani a fost scindata iar el avea datorii la fosta Asociatie 45000lei. A solicitat catre noua Asociatie de Proprietari sa-i radiem datoria in baza unor plati facute catre B.E.J si a unor hotarari judecatoresti definitive care aratau ca pentru anumite sume el nu era dator. In baza acelor documente in urma unor calcule, printr-o hotarâre a C.E. al noii Asociatii a fost exonerat de 3000 lei, insa pentru suma de 1500. A fost notificat in acest sens in scris si i s-a prezentat modul de calcul bazat pe documentele prezentate de el. In opinia noastra a membrilor C.E. a Presedintelui si a tuturor membrilor Asociatiei elar fi trebuit sa aduca alte documente justificative sau sa-si clarifice situatia pentru cei 1500lei. Lucru pe care nu l-a facut. Acum, dupa 8 ani, el sustine ca daca nu l-am actionat in instanta timp de trei ani pentru recuperarea sumei de 1500 lei, suntem obligati sa-i radiem datoria. Spre exemplificare: lunar intretinerea lui sa spunem ca este 250 lei la care se adauga restanta de 1500 lei Total 1750lei. El plateste lunar si sitematic numai ce reprezinta intretinerea lunara si suma restanta niciodata.
Din câte cunosc, Legea 230/2010 prevede ca restantierul poate fi actionat in instanta pentru obligarea s-a la plata restantelor, peste 90 de zile de la neplata sumelor datorate si atat. Nicaieri nu este stipulat ca daca nu a fost actionat in instanta intr-un termen de n luni sau ani el este exonerat de datorie prin prescriere.
Va mulțumesc anticipat pentru un raspuns cât mai pertinent sustinut de articole de lege.