avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters36411

Activitate ContSters36411

Răspuns la discuția Eroare umana!
Incercati pur si simplu cu o cerere adresata comisiei, in care sa indicati intocmai cele intamplate. Eroarea umana nu este insa motiv de acceptare, fiind voba de culpa dvs. In esenta, orice forma de culpa imputabila chiar persoanei care o invoca nu este juridic acceptabila.
Răspuns la discuția Plata chirie societate suspendata
Plata chiriei se va face, nefiind vorba de o plata facuta in sensul desfasurarii activitatii comerciale autorizate ci a unei obligatii contactuale care, desi legata de activitatea comerciala (cea suspendata), nu se poate confunda cu aceasta.
Deci platiti chiria sau reziliati contractul. Nici rezilierea contractului nu este o activitate comeciala, iar societatea nu desfasoara activitate in sensul legii societatilor comerciale si codului fiscal, daca efectueaza acte ori desfasoara activitati juridice care sunt determinate de obligatii ori drepturi nascute din raporturi juridice ce nu tin de activitatea comerciala intrinseca, autorizata.
Exemplul cu plata datoriilor din banca este destul de bun. Iar suspendarea activitatii nu echivaleaza cu nicuna din formele insolventei.
Adevarul este ca atat legea in general, cat si intentia legiuitorului, ca principiu fundamental de interpretare a legii, sunt chiar ele...interpretabile. Este adevarat ca alin. 8 al art.9 din legea 112, despre care faceti vorbire, cuprinde o prevdere imperativa referitoare la termenul dupa care proprietarul dobanditor poate face instrainarea bunului. Cu toate acestea, chiar daca instrainarea poate fi facuta si printr-un act de schimb, este discutabil daca intentia legiuitorului a avut in vedere si actele de schimb pentru aceasta situatie, mai ales acelea in care schimbul nu presupune decat inlocuirea unui imobil cu altul, prin acordul ambelor parti, fara primirea unei alte sume de bani sau foloase de catre proprietarul imobilului obandit in temeiul legii 112. Pentru ca, desi prin nterpretare lingvistica pura, schimbul conduce la instarinare, nu prea este de inteles de ce intentia legiuitorului ar fi fost aceea de a impiedica schimburi, care ar fi adus un alt proprietar doar in locul si in dreptul vechiului proprietar, pe temeiul unor considerente ce tin de aspecte extrinseci modului dobandirii si poate chiar de necesitati ce tin de aspecte majore ale vietii si drepturilor constitutionale ale aceluiasi proprietar, cum ar fi dreptul la libera circulatie, gasirea unui loc de munca nou, departe de locul imobilului etc. Pentru situatia in care imobilul a fost schimbat (a se putea citi si instarinat) din motive pur mercantile si fara existenta unei necesitati de tipul celor exemplificativ indicate mai sus, atunci cred ca se poate invoca nulitatea. Ceea ce vreau sa spun este ca, desi litera legii pare uneori clara, spiritul legii este cel cu adevarat important, iar interpretarea acesteia este oricind supusa instantelor de judecata. In acest sens, orice speta are caracteristici atat generale, dar si strict specifice, care ar trebui discutate la fel de specific.
ivanawlf a scris:

In februarie 2010 am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu achitare integrala ce avea drept obiect un teren. S-a stabilit un termen de 3 luni pentru finalizarea contractului de vanzare-cumparare. Pentru ca promitentul vanzator a refuzat sa se prezinte la notariat pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare, in iunie 2010, am solicitat notarea antecontractului in cartea funciara a imobilului. In iulie 2011 l-am notificat pe promitentul vanzator (prin executor judecatoresc) sa se prezinte la biroul notarial unde s-a semnat antecontractul in vederea semnarii contractului de vanzare-cumparare. Intrucat acesta nu s-a prezentat la data comunicata in notificare, am solicitat si obtinut de la biroul notarial o incheiere de certificare de fapte.
Una din clauzele antecontractului facea referire la posibilitatea mea, in calitate de promitent cumparator, de a ma adresa instantei pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, cu referire la Art. 1066 si urmatorul din Codul Civil, in vigoare la acea data.
Intentionez sa ma adresez justitiei pentru obtinerea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare. Cum pot sa imi intemeiez in drept actiunea? Pe prevederile Codului Civil si ale legii 247/2005 in vigoare la data semnarii antecontractului ori pe noul Cod Civil? Ce articole? Ar fi indicat sa formulez doua capete de cerere: unul prin care sa solicit pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare si unul prin care sa solicit instantei sa dispuna inscrierea hotararii ce se va pronunta in cartea funciara?

Cu multumiri anticipate.

Referitor la temeiul de drept al actiunii in raspundere contractuala, art.102 (dar si urm.) din legea 71/2011 pentru punerea in aplicare a legii 287/2009 privindCodul Civil (nou, bineinteles), spune explicit: "contractul este supus dispozitiilor legii in vigoare la data cand a fost incheiat in tot ceea ce priveste incheierea, interpretarea, efectele, executarea si incetarea sa".
Răspuns la discuția Vreau sa dau MECTS in judecata
adryst28 a scris:

gradinita este de stat.pana acum am fost incadrata ca profesor pt inv. prescolar si am fost anuntata ca de la 1 dec. 2011 nu voi mai fi incadrata astfel

atat contabila cat si inspectorul de la AUDIT i-au spus directoarei ca trebuie sa ma plateasca conform diplomei atata timp cat aceasta nu a fost anulata de o instanta judecatoreasca, dar doamna director tine neaparat sa urmeze instructiunile ISMB

Din cele mai sus scrise de dvs., ar trebui sa existe deja emise niste rapoarte, de exemplu cel al inspectorului de audit. Faptul ca acesta "a spus" directoarei, nu este tocmai relevant si nici usor de probat, fara emiterea unui act scris. Eu va sfatuiesc, asa cum a spus si colegul freeelis sa adresati o cerere scrisa conducatorului institutiei, prin care sa solicitati incadrarea in conformitate cu pregatirea atestata de diploma dvs., explicarea temeiurilor legale ale unui eventual refuz, comunicarea copiei raportului de audit care cuprinde atentionarea si solicitarea inspectorului de audit de a fi incadrata conform pregatirii atestate de diploma si atentionarea conducatorului aceluiasi angajator ca in situatia in care nu exista temeiuri legale, pe care sa vi le poate comunica, ba mai mult, exista atentionari catre conducerea institutiei, ale unor organe legale, de a fi astfel incadrata (vezi inspector audit), veti actiona pe toate caile, pentru respectarea legalitatii. Consider chiar, ca in situatia in care nu exista nicio forma dovedibila ca directoarea se supune unor decizii ierarhice ori unor acte legale clare, ba chiar le incalca la simple "recomandari", fie ele si ale inspectoratului, se afla la limita infractiunii de abuz in serviciu impotriva intereselor persoanei (art.246 C.pen.). Va sfatuiesc, in concluzie, sa faceti toate demersurile, in scris, pentru obtinerea raspunsurilor tot in scris, asupra temeiurilor legale ale refuzului angajatorului, pentru obtinerea tuturor dovezilor ca acesta actioneaza in cunostinta de cauza (prob intentiei) fara un temei legal clar, ba chiar stiind ca nu exista acest temei legal si apoi puteti actiona chiar si printr-o plangere penala. Asta insa, in ultima instanta si numai dupa demersurile anteriare indicate.
Nici eu nu sunt un...absolvent (era sa scriu "un admirator":))...de Spiru Haret, insa cred ca legea trebuie respectata, iar culpa... oricui nu trebuie sa fie platita de cel caruia nu-i apartine!
Succes!
Răspuns la discuția raspundere contractuala
Ca idee, expresia "indiferent de motiv", ar trebui inlocuita cu "din motive imputabile locatarului", deoarece, daca motivul imposibilitatii predarii bunului se datoreaza culpei locatorului (nu poate fi gasit, nu se prezinta pt. incheierea unui proces-verbal de predare-primire a bunului etc. la data incheierii contractului), nu este nici logic, nici corect si nici moral sa suporte costurile culpei altuia.
In rest, principiul de baza al contractelor este acordul de vointe al partilor, in limitele respectarii legalitatii. Deci cum doriti, asa acceptati si semnati!
Răspuns la discuția Mostenire
1.Se poate face o declaratie de acceptare explicita a succesiunii, in forma autentica, la notarul public.
2. Din ceea ce stiu, beneficiul unor scutiri de taxe notariale, in fct. de veniturile clientilor, nu exista. Cu toate acestea, cel mai bine este sa intrebati asta si un notar public.
Răspuns la discuția inadmisibilitate ordonanta
leusan a scris:

In ce au conatat motivele: in sistarea lucrarilor de demolare,renovare,constructie,a imobiluli,
De a obliga paratul a lasa accesul liber in imobil pentru reclamant,
Reclamantul a cceptat succesiunea defunctilor atat prin acte si fapte dupa tata ,dar si expres in termenul de 6 luni dupa mama.Casa este cumparata de ambii parinti ,soti .
S-au depus dovezi in acest sens dar instanta a motivat respingerea ca,,intrucat in ACEST MOMENT RECLAMANTUL NU ARE UN DREPT LEGAL STABILIT"..
Pai daca reclamantul nu are ,atunci paratul care sta in imobil,l-a degradat ,nu vrea sa plkatesca c/val la utilitati de care a beneficiat singur dupadecesul mamei .. dar nu a facut nici o forma de acceptare atunci ce drept are sa stea in imobil.

Deja au sosit executari silite pentru neplata utilitatilor,dar instanta , a solicitat ,,introducerea in cauza , mostenitorilor pe motiv ca ,,transmiterea patrimoniului succesiunii opereaza de la dta deschiderii succesiunii,(adica de la data mortii),si ca numai daca renuntau nu mai aveau aceasta calitate.

Acum in ordonanta nu mai au aceasta calitate?Asta este nedumerirEA.


Eu consider ca puteti face recurs, insa motivind foarte bine atat calitatea dvs. de mostenitor cat si urgenta actiunii si neprejudecarea fondului (fiindca instanta a considerat, intemeiat, dupa cum afirma si colegii mei, in lipsa probelor si motivarii dvs. corespunzatoare, in drept si fapt, acererii de ordonanta presedintiala, a lipsei calitatii dvs. de proprietar si de subiect al dreptului pretins).
Consider ca instanta a luat in calcul faptul ca mostenitorul nu este egal cu proprietarul (asa cum foarte bine arata colega AVLIL).
Cu toate acestea puteti incerca in recurs (mai bine decat nimic), sa motivati urgenta tocmai pe existenta unor debite ce au determinat aparitia unor actiuni de executare silita, ce ar determina tocmai disparitia, fie si partiala, a bunului ce face obiectul dreptului, pe faptul ca sunteti mostenitor sezinar (daca sunteti descendent/ copil al defunctului), pe neprejudecarea fondului, ci numai pe intentia impiedicarii disparitiei existentei efective a bunului ce face obiectul dreptului pretins etc.Incercarea moarte n-are, insa nici apelarea la asistenta juridica, pe cat se poate de calificata si mai ales in timp util si eficient!
Sunteti cam ca scheletul care bate la usa doctorului, din bancul cu pricina , iar doctorul ii raspunde: "prea tarziu, prea tarziu!":)
Succes!
Răspuns la discuția Incuviintare executare silita
Respingerea cererii de incuviintare a executarii silite nu are autoritate de lucru judecat. Este posibil ca incuviintarea sa fi fost respinsa nu atat pentru competenta instantei civile ori a celei comerciale, ci pentru (exemplificativ) inexistenta titlului in original.
Răspuns la discuția Inselaciune Firma leasing
Interesant este ca aveti avocat, dar nu prea stiti ce aveti de facut!:)
Mai intai ar fi trebuit sa contestati executarea prin poprire, cu anularea tuturor actelor de executare, pentru inexistenta debitului.
Apoi, in functie de situatia concreta, dar mai ales de probele pe care le detineti, puteti face o sesizare atat la protectia consumatorului, dar si la Politie, insa numai dupa ce va asigurati ca puteti proba intentia fraudei, sau macar o neglijenta culpabila, iar nu una datorata, de exemplu, unei pasivitati sau omisiuni, ale dvs. Oricum, evaluarea situatiei se face numai cu inscrisurile pe care le detineti (un dosar constituit din acestea, cu care va prezentati la avocat). Puteti, in acelasi timp, actiona pe mai multe planuri, inclusiv pe cel penal, dar si prin actiuni civile pentru plata unor daune pe care le puteti proba.
In ceea ce priveste teama de durata actiunilor in instanta, va spun insa, ca ramane totusi, (cu exceptia bunei intelegeri/tranzactiei intre parti), singura varianta legala de a determina pe cineva sa respecte legea si indatoririle ce-i revin, precum si sa-si execute obligatiile.