Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
In februarie 2010 am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu achitare integrala ce avea drept obiect un teren. S-a stabilit un termen de 3 luni pentru finalizarea contractului de vanzare-cumparare. Pentru ca promitentul vanzator a refuzat sa se prezinte la notariat pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare, in iunie 2010, am solicitat notarea antecontractului in cartea funciara a imobilului. In iulie 2011 l-am notificat pe promitentul vanzator (prin executor judecatoresc) sa se prezinte la biroul notarial unde s-a semnat antecontractul in vederea semnarii contractului de vanzare-cumparare. Intrucat acesta nu s-a prezentat la data comunicata in notificare, am solicitat si obtinut de la biroul notarial o incheiere de certificare de fapte.
Una din clauzele antecontractului facea referire la posibilitatea mea, in calitate de promitent cumparator, de a ma adresa instantei pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, cu referire la Art. 1066 si urmatorul din Codul Civil, in vigoare la acea data.
Intentionez sa ma adresez justitiei pentru obtinerea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare. Cum pot sa imi intemeiez in drept actiunea? Pe prevederile Codului Civil si ale legii 247/2005 in vigoare la data semnarii antecontractului ori pe noul Cod Civil? Ce articole? Ar fi indicat sa formulez doua capete de cerere: unul prin care sa solicit pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare si unul prin care sa solicit instantei sa dispuna inscrierea hotararii ce se va pronunta in cartea funciara?
Cu multumiri anticipate.
gradinita este de stat.pana acum am fost incadrata ca profesor pt inv. prescolar si am fost anuntata ca de la 1 dec. 2011 nu voi mai fi incadrata astfel
atat contabila cat si inspectorul de la AUDIT i-au spus directoarei ca trebuie sa ma plateasca conform diplomei atata timp cat aceasta nu a fost anulata de o instanta judecatoreasca, dar doamna director tine neaparat sa urmeze instructiunile ISMB
In ce au conatat motivele: in sistarea lucrarilor de demolare,renovare,constructie,a imobiluli,
De a obliga paratul a lasa accesul liber in imobil pentru reclamant,
Reclamantul a cceptat succesiunea defunctilor atat prin acte si fapte dupa tata ,dar si expres in termenul de 6 luni dupa mama.Casa este cumparata de ambii parinti ,soti .
S-au depus dovezi in acest sens dar instanta a motivat respingerea ca,,intrucat in ACEST MOMENT RECLAMANTUL NU ARE UN DREPT LEGAL STABILIT"..
Pai daca reclamantul nu are ,atunci paratul care sta in imobil,l-a degradat ,nu vrea sa plkatesca c/val la utilitati de care a beneficiat singur dupadecesul mamei .. dar nu a facut nici o forma de acceptare atunci ce drept are sa stea in imobil.
Deja au sosit executari silite pentru neplata utilitatilor,dar instanta , a solicitat ,,introducerea in cauza , mostenitorilor pe motiv ca ,,transmiterea patrimoniului succesiunii opereaza de la dta deschiderii succesiunii,(adica de la data mortii),si ca numai daca renuntau nu mai aveau aceasta calitate.
Acum in ordonanta nu mai au aceasta calitate?Asta este nedumerirEA.