Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate grig1968

Activitate grig1968

Daca sotia este consilier local,iar sotul este angajat personal contractual in primarie iar acesta este si presedintele organizatiei de partid din care sotia este consilier local aici este cazul de conflict de interese?
Daca presedintele unei organizatii locale de partid este salariat(personal contractual ) in cadrul unei primarii ,iar sotia acestuia este consilier local al aceluiasi partid in cadrul consiliului local al primariei , aici este vorba de conflict de interese?
dolly_c a scris:

Am un mesaj, o intrebare de pe data de 14 august, NIMENI NU IMI RASPUNDE!
Eu mai speram, dar ...


Si eu am din data de 01.08.2017 o intrebare si nu am primit raspuns nici astazi 18.08.2017!
Acum citeva zile am pus o intrebare la care nu am primit raspuns dar cred ca nici eu nu m-am exprimat corect si anume;Eu ( grig1968) lucrez in administratia publica locala in aparatul de specialitate al primarului ,sotia mea este consilier local.In sedinta de consiliu pe ordinea de zi s-a aflat la primul punct reincadrarea pe functie a angajatilor din aparatul de specialitate al primarului si aprobarea salariilor conform Legii 153/2017.Dupa diverse discutii s-a supus la vot de catre consiliul local aprobarea noilor salarii conform L153/2017,incepand cu 1 iulie 2017.Problema este ca sotia mea nu a votat deoarece presedintele de sedinta nu a lasat-o sa voteze spunind ca nu are voie.Sotia mea le-a explicat ca nu poate fi vorba de conflict de interese deoarece se voteaza salariile tuturor angajatilor,nu salariul fiecarui angajat in parte.Acum eu intreb daca s-a procedat legal, s-au a fost un abuz al presedintelui de sedinta?
Daca lucrez ca inspector de specialitate grd.I in administratia publica locala,pe ce functie ma reincadreaza conform Legi unice a salarizarii 153/2017 ,incepind cu 1 iulie 2017?
Sporul pentru arhiva a fost aprobat de catre consiliul local,acum intrebarea de care ma lovesc la nivel de institutie este:
-care este baza legala pentru sporul de arhiva(spor de toxicitate)?
-intre ce limite este stabilit acest spor?
Atestatul de producator se elibereaza si este valabil pe an calendaristic (adica de la 01.ian.2017-31.dec.2017),s-au pe an agricol (01 iulie 2017-30 iun. 2018)?
Sunt incadrat ca inspector de specialitate in administratia publica locala si indeplinesc prin cumul de functii si functia de responsabil cu arhiva.Mentionez ca am absolvit cursurile de arhivar cu diploma.De asemenea prin indeplinirea functiei de arhivar ma ocup cu intocmirea proceselor verbale,preiau de la compartimente arhiva creata,intocmesc adeverinte pentru fostii membrii CAP......s.a. atributii de arhivar.Intrebarea mea este; cum pot beneficia de spor de toxicitate pentru arhiva?
Discuție Stare civila
Pentru a lucra la starea civila ca angajat cu contract de munca in cadrul unei Primarii este neaparat nevoie sa fi functionar public.Daca cel care indeplineste aceasta functie este viceprimar si ca nivel de studii acesta are 10 clase ,poate indeplini functia de ofiter de stare civila care sa elibereze documente de stare civila?
Cit trebuie sa fie salariul unui inspector de specialitate grd. I,personal contractual din administratia publica locala cu o vechime in munca de 19,8 luni.