avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Ovidiu-O

Activitate Ovidiu-O

In statut nu apare niciunde ca la randul nostru ca ONG putem sponsoriza. Va intreb- poate de ex. un ONG sa sponsorizeze o suma de bani, pe baza unui contract, si astfel sa participe la un concurs de pescuit organizat de un alt ONG, acest concurs fiind NON-PROFIT ? In baza carei legi etc, daca se poate...
Răspuns la discuția Ordin ANRSC 343
Pai da, numai ca la noi nu s-a facut nici o inventariere si nici nu se doreste o repartizare a caldurii pt. partile comune. Astfel platesc tot numai cei 6 fara centrala. Ce e de facut ?
Discuție Ordin ANRSC 343
Conform acestui ordin se vorbeste despre cazul in care exista cititoare pt. determinarea consumului de Energie Termica si spune ca pt. sezonul 2010-2011 daca nu exista aceste cititoare (individuale respectiv pt. total parti comune) atunci se aplica 30% din total factura pt. plata partilor comune (lunile dec, ian, febr) si respectiv 50% pt. celelalte luni cand se distribuie agentul termic.
Se aplica aceste % si in continuare in acest an sau nu, fiindca aici zice pt sezonul 2010-2011, dar nu spune daca si in continuare.
Ce sa fac daca la noi pe scara nu doresc oamenii sa plateasca consumul de Et comun. Precizez ca la noi nu exista decat ceasul principal. Precizez ca 14 din 20 au centrale proprii, dar ne-a incasat pe restul de 6 pt. total factura. Cum determinam cat se consuma la subsol, tevile ce mai trec prin ap si caloriferul si tevile din uscatorie ? Multumesc.
Răspuns la discuția Asoc de proprietari - judecata ?
Nu este cu repartitoare, avem doar un ceas de citire la subsol. Pe casa scarii nu mai sunt tevi sau calorifere, dar mai trec tevi prin apartamente (nu prin toate). Insa legea spune ca platesti pt. parti comune subsol etc. La noi mai este si uscatoria cu calorifer, care e inchiriata la Presedinte de catre asociatie, insa nici aici domnul admin nu a binevoit sa adauge cat ar avea de plata domnu presedinte.
Desi am introdus in cutiile postale din scara blocului, extras din legi, precum toata lumea trebuie sa-si plateasca cheltuielile comune, vis-a-vis de consumul cu energia termica, domnul presedinte a zis ca are tabel cu 50%+1 prin care proprietarii isi asuma neplata cheltuielilor cu Et, fiindca cica ei au centrale. Domnul administrator are argument ca a calculat asa cum erau calculate si inainte, adica tot gresit si de aceea asa a preluat si el idem. Presedintele isi asuma si el. Ce ramane de facut ? Judecata ? Dau asociatia in judecata si cer recalcularea din urma de cand si-a pus chiar primul proprietar centrala (ani de zile) ? Cam cat dureaza procesul ? Pot cumva sa pierd acest proces ? Multumesc.
Discuție Tabel semnaturi
Doresc sa strang niste semnaturi pt. a obtine acceptul sau nu, al celor care ar trebui sa plateasca cheltuielile comune vis-a-vis de consumul de energie termica. In scara, gradul de deconectare de la Colterm este de 70%. Cheltuielile cu Et. au fost repartizate in totalitate doar la cei 6 care nu au centrala si ceilalti 14 nu au platit nimic la partea de cheltuieli comune. Pe ce baza legala a calculat domnul administrator astfel ? Nu mi se pare corect. Daca obtin 50%+1 pe un tabel ca vor sa contribuie la plata comuna, atunci ar trebui sa faca aceste calcule corect. Sunt valabile semnaturile chiriasilor sau numai a proprietarilor ?
Dupa ce s-a modificat componenta CD si ca urmare a acestui fapt se depun actele la judecatorie, care este forma sau ce anume trebuie facut, ca sa nu tot mergem din doi in doi ani, sa platim iarasi acte, iarasi sa le introducem la judecatorie, daca de ex. componenta CD nu s-ar mai modifica ?
1. Sa schimbam perioada in statut si act contitutiv de la 2 ani la 5 de ex. sau sa spunem pe perioada nedeterminata, pana la schimbarea eventuala a unei alte componente CD.
2. Sa stipulam intr-un P-V al unei sedinte generale ordinare, conform Statut, unde scrie ca mandatele membrilor CD pot fi reinoite si asta insemnand implicit ca dupa 2 ani ramane in continuare acelasi CD.
Multumesc.
Discuție Statut
Undeva in Statut apare la un articol - Mandatele membrilor Consiliului Director pot fi reinoite in cadrul unei sesiuni ordinare a Adunarii Generale.

Sa intelegem prin aceasta ca daca structura CD nu se schimba, iar primul CD a fost numit pe 2 ani, noi putem printr-o sedinta sa facem un P-V in care sa aprobam prelungirea mandatelor celor din CD ? Deci daca noi prelungim mandatele, banuiesc ca nu mai trebuie anuntat si la judecatorie, fiindca raman aceeasi si prin hotararea AG li s-au prelungit mandatele sa spunem pe inca doi ani.
Răspuns la discuția Membrii asociatie
Nu ii numaram lunar, doar ca la sedinta de sfarsit de an nu am fost 50%+1, ca sa putem vota, fiindca aceia ce au plecat verbal, i-am considerat ca membrii in continuare in asociatie si astfel sedinta nu a fost statutara. Sigur ca la a doua sedinta chiar daca nu suntem 50%+1, votam doar dintre cei prezenti.
Discuție Situatie-ONG
Presedintele a renuntat la functie in luna august. CD era format din 1 presed, 3 vice si un secretar. Oricum dupa doi ani de la infiintare se voteaza un alt CD, fiindca vechiul CD a fost pe 2 ani. Noi am votat noul CD intr-o sedinta din septembrie, asa intern intre noi, dar nu am ajuns la judecatorie cu actele. E tarziu daca ajungem inainte de a implini cei 2 ani ? Facem eventual un nou P-V si o noua votare ? La sedinta generala nici nu a venit fostul presed si nici un vice. Putem continua fara ei sedintele, cine le prezideaza ? Presed doar a predat toate actele etc la unul din vice cu semnatura. Multumesc.