avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate rsc

Activitate rsc

Buna ziua!
Am castigat atat in prima instanta cat si la apel, acum 2 zile,cu Casa Judeteana de Pensii Brasov .Eu mi-am depus cererea de pensionare in luna august 2015, atunci a fost inregistrata si la ea s-a facut referire in proces.De la data depunerii dosarului de pensie si pana in prezent, fara nici o intrerupere,mi-am continuat activitatea la acelasi angajator.Doresc sa stiu daca aceasta perioada de activitate , de 1 an si 8 luni se ia in calculul stabilirii punctului de pensie din oficiu sau este necesara solicitarea unei adeverinte de la angajator si prezentarea acesteia la casa de pensii.
Va multumesc.
Buna ziua!Deaoarece la serviciu, nu gasesc o explicatie privind aplicarea OU 20/1996 privind salariile din sanatate, ma adresez dvs.
Cel mai important lucru, pe care nu il stiu este urmatorul: la ce se refera "salariul de baza" din Ordonanta 20? De ce intreb, pentru ca:
1-in dictionarul financiar inseamna ceva
2-pe fluturasii din 2015, este trecut SBU L285 o suma,in cazul meu 1900,iar mai jos, este alt salariu de baza,(asa este scris) mai mic, la care se aplica procentul pt.spor de periclitate.In SBU L 285 sunt incluse sporurile avute pana in 2015 vechime,fidelitate....)iar pe fluturasii din 2016 se trece numai SBU L 285, in cazul meu 2500, la care se adauga sporul de periclitate, care insa nu este calculat la 2500 ci undeva la 1600 lei.
3-in exemplele de calcul din L 285/2010, se foloseste de doua ori termenul de "salariu de baza" o data o suma mare, apoi o alta suma mai mica, la care se adauga diferite procente pentru sporuri.
Deci, ce cuprinde "salariul de baza"?????
Va multumesc anticipat.
Buna ziua!Caut raspuns la urmatoarea situatie:
Bloc cu 4 etaje si spatiu comercial la parter, dat in folosinta la inceputul anului, infiintat asociatie de proprietari dupa 2 luni iar acum ne-am pus "pe roate"
La parter, inca nu este gata spatiul comercial ( s-au ce va face proprietarul, care are in proprietate si 5 apartamente din asociatia noastra).Utilitatile pentru acest spatiu sunt separate, ma refer la gaz, curent, apa.
Au obligatia, ca dupa finalizarea spatiului, sa plateasca contributii pe cota parte indiviza?Pentru ca in contractele de vanzare-cumparare se face referire doar la spatiile utile ale fiecarui apartament, cu cota parte indiviza aferenta ( totalul dand 100%), spatiul de la parterul blocului nefiind trecut in nici un document la care sa avem acces.Va multumesc!
Răspuns la discuția Recalculare pensie
Buna ziua!Stagiul complet de cotizare prevazut de lege = 35 ani
Răspuns la discuția Recalculare pensie
Buna seara! 42 ani de cotizare.
Buna ziua!Am o intrebare referitoare la recalcularea punctului de pensie pentru activitatea desfasurata dupa pensionare.In emisiunile televizate, reprezentantul CJP spune ca este vorba "doar de cativa lei". Care este modul de calcul, in situatia in care exista contract de munca pe perioada nedeterminata, pe timp partial de munca ,iar venitul brut este de 561 lei?
Fiecare an de munca si veniturile obtinute, se aduna la stagiul deja maxim de cotizare, si punctajul stabilit initial sau este un alt fel de calcul?
Multumesc!
Discuție Pensionare
Buna dimineata!Intrebare: care este termenul legal, in care trebuie sa prezint decizia de pensionare, pe care o primesc de la CJP la serviciul de resurse umane?Am inteles ca termenul de 5 zile se refera la incheierea raporturilor de munca de la depunerea deciziei.
Multumesc!
Răspuns la discuția Pensionare
Este vorba de pensionare cu reducere pt. gr.I de munca.
Discuție Pensionare
Buna seara!Mi-am depus dosarul de pensie, a fost respins, iar acum am inaintat actiune in instanta.In cazul rezolvarii favorabile:
-la aceasta data sunt inca angajat.Mai pot lucra pana la data eliberarii deciziei de pensionare?
-as mai putea lucra inca o perioada, dupa primirea deciziei, stiind ca pensia poate veni chiar dupa 2-3 luni?
Multumesc!
Revin la subiectul inscrierii in OAMMR.Eu am autorizatie de libera practica, eliberata in 2008, expirata in 2013.Conform L 307,a fost eliberata si cu avizul Ordinului Asistenţilor Medicali.Daca reavizarea se face "fără cerere expresă din partea asistentului medical autorizat să practice profesiunea şi fără întocmirea unui nou dosar", nu se poate viza autorizatia existenta, incepand cu aceasta data?