avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate feliciaND

Activitate feliciaND

Răspuns la discuția Bursa sociala criterii venit 2023
asta am citit si eu, insa de ce la scoala se cer si veniturile din alocatii? Alocatia nu este supusa impozitului pe venit :(
Bună ziua
Va rog dacă ma puteți ajuta cu o clarificare referitor la bursele sociale pe criterii de venit.
În noile reglementari se mentioneaza ca se acorda pentru cei care provin din familii cu venit mediu net lunar pe membru familie, supus impozitului pe venit, mai.mic de......

De aici înțeleg ca nu se iau în calcul alocatii, idemnizatii de handicap, beneficii copil CES.

Totuși de la unele scoali se cer și aceste venituri.

1. Am înțeles eu greșit? Se iau în calcul la venitului mediu și alocatii/alte beneficii copil

2. Dacă voi beneficia de drepturi de autor în următoarea perioada pentru vânzare drepturi software (va fi o singura plata, nu un venit recurent), se va lua în calcul la venitul mediu și se va retrage bursa?

Mulțumesc
Buna ziua, sunt insarcinata in 11 saptamani. Am ctr pe perioada determinata care expira pe 20 mai. Din urma am avut stadiu de cotizare peste 24 luni. Termen estimat nastere 10 decembrie.
1. Tinand cont ca mai sunt aprox 6 luni si 3 saptamani pana la nastere (sperand ca nu va fi o nastere prematura), mai pot incheia contract cu CAS pentru a mi se putea plati pre/postnatal?
2. Daca CAS imi va plati pre/post acest concediu se va lua in calcul la stabilirea valorii pentru idemnizatie de crestere copil sau se vor lua 12 luni din perioada cat am fost angajata?
Multumesc
Buna ziua,
S-a achizitonat pe firma un imobil. Societatea isi desfasoara activitatea doar pe 1 etaj, restul imobilului fiind folosit ca spatiu de locuit pentru asociatul unic si fiica acestuia, angajata a societatii.
La realizarea declaratiei pentru calcul impozit local, se poate incadra ca avand destinatie mixta, chiar daca proprietar este persoana juridica.?
In formularul ce trebuie depus se cere diferentierea valorii imobilului in functie de destinatie. In baza carui document se stabileste care este valoarea pt spatiul rezidential , respectiv nerezidential? Intr-un contract de comodat intre societate si asociatul unic trebuie specificata si valoarea , nu doar suprafata ce ii este data spre folosinta?

Multumesc
Răspuns la discuția Transfer de afacere
Buna seara! Cum ati procedat pana a urma? Suntem intr-o situatie similara si firma de contabilitate nu ne-a oferit solutie pentru transferul soldurilor clientilor de pe o societate pe alta.
Multumesc
Buna ziua!

Se dau doua societati comerciale cu acelasi cod caen prinicipal de prestari servicii, cu acelasi asociat majoritar si administrator. Ambele neplatitoare de TVA.
Au fost infiintate si gandite sa presteze acelasi tip de servicii, in localitati diferite.
Datorita situatiei actuale nr de clienti nu a crescut conform estimarilor si se doreste transferul tuturor clientilor pe o singura societate, cu tot cu solduri restante sau avansuri, urmand ca cealalta societate sa desfasoare in contiuare aceleasi servicii dar catre sector Business si eventual sa adauge si alte tipuri de servicii in portofoliu.

Clientii existenti au incheiat contract cu abonament lunar ce prevede clauza de cesiune catre terti si intentionam sa resemnam contractele pe societatea care ii va prelua pe toti.

Intrebarea este insa referitoare la transferul soldurilor din punct de vedere contabil. Firma de contabilitate imi spune ca se poate face mutarea de solduri doar prin vanzarea societatii.

Desi nu sunt contabil, indraznesc sa cred ca totusi exista solutii legale pentru a realiza acest lucru, ca de exemplu situatia in care un operator de telecomunicatii preia baza de clienti a unei retele mai mici, locale.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Cum am putea solutiona aceasta situatie din punct de vedere contabil?

Multumesc
Buna ziua,

Intrucat s-a publicat legea 282/2020 privind extinderea sprijinului de 2500 lei/telesariat si pentru perioada starii de alerta, va rog sa ma ajutati cu 2 nelamuriri.

1. daca un angajat lucreaza part-time la 2 firme, se poate ca fiecare firma sa aplice pentru acest sprijin? Una dintre ele cu dovada achizitionare laptop si cealalata imprimanta si soft?

2. desi se lucreaza inca din starea de urgenta in regim de telemunca, modificarea in Revisal s-a facut la inceputul lunii decembrie. Cererea pentru acordarea sprijinului de 2500 lei se poate depune doar dupa trecerea celor 15 zile lucratoare?Se poate depune cerere acum, daca modificarea privind telemunca este pe termen nedeterminat?
Sunt intr-o situatie similara. Baietelul meu fiind nascut pe 20 mai 2014. Am revenit la serviciu cand acesta a implinit un an, in mai 2015.

Am trimit mail catre anps@prestatiisociale.ro. Raspunsul lor il redau mai jos:


Secretariat <secretariat@mmanpis.ro>
Astăzi la 14:29

Buna ziua,

Daca la data intrarii in vigoare a legii copilul a implinit 2 ani, nu va mai incadrati in prevederile acesteia, deci nu veti mai beneficia de prelungirea acordarii stimulentului de la 2 la 3 ani.

O zi buna!
O sa incerc si o reclamatie la OPC, multumesc!
Le-am facut referire la acest articol de lege si spun ca orice incasare viitoare este poprita. Fiind o depunere numerar direct in cont nu se poate dovedi ca este o sursa de venit ce se incadreaza in limitele art 728. :(
Asta am insistat si eu, telefonic si in scris. Insa mi-au raspuns ca legea ii obliga sa blocheze conturile. Cum datoria nu este inscrisa in Arhiva electronica de garantii mobiliare poprirea impusa de ANAF are prioritate si tot ce depun in cont sunt obligati sa vireze mai departe catre popritor.
Este vorba despre Credit Europe. Am un Card Avantaj la ei.