Buna ziua.
Intrucat am intrat in concediu de puericultura in saptamana a 8 de la nasterea copilului angajatorul imi poate taia saptamanile a 9 si a 10 motivand ca in lege scrie ca acest concediu trebuie luat in primele
8 saptamani? Lg 210/1999. Precizez ca in norma de aplicare a legii respectiv HG 244/2010 scrie ca cererea pentru acordare concediu se depune in “primele 8 saptamani” fara a clarifica situatii de genul meu.
Mai mult am fost indus in eroare de reprezentantii angajatorului care mi au spus ca trebuie sa aduc cererea inainte de a 8 saptamana cat si de 2 colegi la care la fel le a fost transmis.
Intrucat banuiesc fata de mine un angajat muncitor un exces de zel in a aplica anumite prevederi considerati ca am vreo sansa sa beneficiez de cele 2 saptamani taiate sau sa mi fie platiti banii?
Latura penala inca nu ma intereseaza.
Multumesc si astept un raspuns daca ma poate ajuta cineva.
Traim in Romania!
Ati aflat raspunsul? Intreb caci m ar interesa si pe mine dupa socul avut de mama soacra la calcularea pensiei. Multumesc daca veti avea timp de un raspuns. Seara buna!
Subiectul postarii este neclar.
Conform legii sanatatii ati putea sa o internati la un spital de psihiatrie daca are tulburari de comportament, este un pericol pentru sine sau altii cu voia sa sau prin intermediul Politiei cand mai face fapte de genul sau daca are tulburari de comportament si nu si ia tratamentul.
Eventual varianta numarul 2 vbiti cu un avocat cu privire la proprietate daca va ajuta cu ceva.
Buna ziua. Tatăl meu in urma unei hotărâri judecătorești a primit o suprafața de teren in baza Legii 165/2013,cred. Acum i s-a făcut o oferta de teren din partea comisiei condusă de primar însă a refuzat-o pentru ca terenul este mult sub valoarea unde ar fi fost cu aproximație terenul pierdut la fostele C.a.p. uri. Întrebarea mea este după refuz ce va urma? Vine o noua propunere de teren pana la oferta cu puncte sau care este procedura? Va rog dacă m-ați putea îndruma cu articolele in cauza.
Buna ziua! Va rog ajutor de specialitate sau recomandari. Tatal meu a primit urmatoarea hotarare, mentinuta de Tribunal: "Admite plângerea formulată de reclamant.Dispune reconstituirea dreptului de proprietate, în favoarea reclamantului, în calitate de moştenitor al autorului ___, pentru suprafaţa de 2 ha teren pe raza _____." Hotararea a fost emisa in 2013 si transmisa in 2014 primariei in cauza. Din ce am inteles de la tatal meu, primaria in cauza nu a terminat de transmis anumite date cu privire la suprafetele de teren disponibile. Nu cunosc mai multecu expectia faptului ca ar fi vorba de legea 165/2013, iar terenul a fost primit urmare a predarii sale candva la vechile CAP uri. Pacat insa ca nu a putut fi stabilit exact locul exact al detinerii sale, a reiesit doar zona aproximativa, loc unde momentan sunt case. Terenul in cauza ar putea fi foarte valoros daca este dat pe raza administrativa a localitatii unde a fost detinut initial. Intrebarea mea este, exista posibilitatea ca primaria in cauza sa refuze, sau intr-adevar nu poate momentan a pune in posesie cu suprafata in cauza? Ce posibilitati legale ar fi?
Buna ziua. As dori sa stiu daca pot recupera taxa auto pentru 2 autoturisme. Primul a fost inmatriculat in luna mai 2015 iar al doilea in luna iunie 2016. Daca da prin ce metoda se poate face acest lucru. V-as fi recunoscator daca detineti si legislatia ce reglementeaza acest lucru. Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Cu respect.
Din ce cunosc trebuie precizat expres in hotararea judecatoreasca daca pensia va fi achitata si dupa 18 ani sau pe perioada unor studii. Daca nu cred ca este posibil a se face acest lucru pe cale judecatoreasca.
Cauta pe net cauza de nulitate si nulitate absoluta la procesele verbale. E prin Og 2 parca. Curios cum de v a dat maxuimul...
Nu stiu daca puteti sa-i faceti ceva pentru reclamatii. Clar insa puteti sa o reclamati pentru zgomot, injurii ,cuvinte jignitoare, batut in calorifere samd. Preferabil sa inregistrati momentele. Se incadreaza la Legea 61/1991 si sunt 2 articole unde ar putea fi incadrata cred. Iar dupa vreo 20 amenzi a cate 1000 lei fiecare,teoretic ar trebui sa se linisteasca. Partea cu colectatul amenzilor daca nu le plateste e alta poveste. Innebuniti politistii cu reclamatii, preferabil pe acelasi.:D Succes.
[editare referire la mesaj sters]
Cam au dreptate. La fel e si in Ro. Daca o persoana comunica cu familia nu prea mai este disparitie. Daca nu ar fi minora nici nu s-ar mai inregistra. Vad 2 variante. Ori e internata intr-un centru de minori daca familia nu o mai poate stapani. Ori ramane cu familia si tot fuge.Psihologi, discutii. Aici trebuie sa va hotarati si voi ce e mai bun pentru ea. E foarte delicata discutia deschisa de dvoastra caci avem de a face cu un minor care inca nu gandeste ca un adult si nu e responsabil in totalitate pentru ce gandeste. De exemplu in Romania minorul sub 14 ani nu raspunde penal din ceea ce stiu. Iar din experienta va spun ca doar trecerea timpului va face sa fie mai bine. Acum intrebare. Cine da garantia ca nu se va intampla nimic rau cu acel copil pana se maturizeaza? Iar ce priveste miscarea Politiei v-as sugera sa discutati din nou cu fata si daca pare a fi in vreun pericol care ii poate pune in pericol viata, sa fie lipsita de libertate sau alte aspecte grave sa sesizati imediat. Ce veti face daca va fi gasita? O luati iar de la capat?