Pe principiul asta toți o sa ne facem 2 surse de venituri, una la care sa fie un impozit mic și pe care sa o plătim și alta cu venituri mari pe care nu mai vrem să plătim......nu este corect fata de cei care au declarate salariile în integralitate și sunt mai măricele.....deci plătesc impozite mai mari deși beneficiază de aceleași servicii (cum a precizat deja un antevorbitor).
Rețineți că in Romania doar cca 4-5 mil de salariați susțin acest sistem de sănătate, deși sunt vreo 17 mil de utilizatori...este clar că este nesustenabil un astfel de sistem.
mrays99
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Este interesul proprietarului ca acest serviciu sa fie realizat de catre o firma autorizata, care sa faca revizia potrivit cadrului de reglementare la centrala termica, pentru ca este responsabilitatea lui sa ofere proprietatea cu instalatiile in buna regula....daca ar fi dupa chirias, probabil ca ar face-o cu persoana neautorizata, cu piese ieftine, cel mai probabil neomologate si clar centrala se poate defecta mai rapid, sa nu mai amintim de alte pericole (ex. interventii neautorizate facute de fostul chirias si cu bubuiala la noul....tot proprietarul o sa raspunda). Evident cand fixeaza pretul chiriei proprietarul tb sa ia in calcul si aceste costuri, astfel incat sa le includa in costul chiriei.
Cheltuielile realizate asupra unor elemente ce compun instalatiile proprietatii cade in sarcina proprietarului.
Chiriasul plateste chiria si factura de gaz...in ziua de azi contractul de furnizare se poate realiza rapid pe numele chiriasului (online), imediat dupa momentul semnarii contractului de inchiriere, asa ca daca nu plateste, compania furnizoare pe el il urmareste sa recupereze suma, nu pe proprietar.
Multumesc frumos pentru ajutor!
Eu nu am o problema...cum am stat atatia ani nu se mai pune problema a inca unei luni....insa a mai aparut un cumparator, si probabil ca ii este frica sa nu il vand la concurenta, mai ales ca aceasta are toti banuti si disponibilitatea de a semna direct actul de vanzare-cumparare (nb el va avea banutii abia in iulie, cand o sa il mai ajute ceva rude cu un imprumut).....insa tb sa recunosc ca el a fost primul care s-a interesat si care si-a dorit terenul respectiv....suma nu este cine stie ce, insa pentru acest baiat este un vis si un inceput de drum in viata, nu as vrea sa il naruiesc eu....ma gandeam ca poate exista o forma juridica care i-ar fi permis semnarea unui act, fara complicatii prea mari, astfel incat sa stea linistit ca o sa fie terenul lui., dar pe de alta parte sa inteleaga si ca pretul tb achitat cand ajungi la notar sa faci actele finale, in forma autentica.
Am urmatoarea speta:
Detin o proprietate mostenita pe la tara, pe catre ma chinui de ceva ani sa o vand.
Am un client, insa acesta s-a dovedit a fi minor...implineste 18 ani abia in iulie 2025.
Daca imi aduc eu aminte de la 15 ani persoanele incep sa aiba capacitate de exercitiu, insa fiind redusa, nu stiu daca poate sa semneze contracte, fie ca este antecontract, fie ca este contractul de vanzare-cumparare in forma autentica.
Pe la tara inca se practica metoda martorilor, insa as prefera o metoda legala.
Baiatul isi doreste mult ca terenul respectiv sa fie pe numele lui, pentru ca sunt banutii munciti de el, si vreau sa il ajut in aceasta directie (ex. ca sa nu profite alti frat sau parinti si /sau sa il coste iar trecerea pe numele lui)
Oare este posibil ca un cumparator, minor la data semnarii antecontractului si major la data semnarii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, sa fie suplinit de unul dintre parinti ca parte in antecontract, respectiv sa semenze si el antecontractul (ca tutore, ceva de genul asta), ca sa putem sa indeplinim dpdv legal toate conditiile, iar in iulie cand va avea 18 ani sa semnez direct cu el contractul de vanzare-cumparare?!
mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In situatia asta m-am aflat si eu...firmele de asigurari nu asigura evenimente certe - asa cum este situatia de fata (probleme de hidroizolatie, etc), ci incerte, care nu pot fi prevazute.
Ca atare, am schimbat in fiecare an firma de asigurare insa cu greu am obtinut o farama de bani.
Singura cale este de a vedea cine este proprietarulul terasei (ex. in cazul meu terasa apartinea asociatiei de proprietari, insa proprietarul apartamentului de deasupra o modificase fara autorizatie si o folosea in interes propriu, modificand inclusiv gurile de scurgere), apoi de a actiona in judecata pentru raspundere delictuala...insa tb sa va inarmati cu rabdare, timp, plata pentru avocat, experti judiciari, etc.
Insa cum a zis cineva de aici cred ca avocatul va poate indruma sa notati apartamentul in cartea funciara, ca sa nu mai poate vinde, fiiindca viitorul proprietar, cu greu o sa il convingeti sa va plateasca el reparatiile.
Daca sa presupunem ca suma din contract este de 100.000 euro, diferenta de curs valutar este de cca 10.000 lei (ex. 0.10 lei x 100.000), respectiv cca 2000 euro.
Deci chiar si economic, pierderea este mai mica daca renuntati decat sa mergeti mai departe....insa daca nu va permiteti aceasta diferenta de 2000 euro o sa fiu mai cinic...inseamna ca nu va permiteti nici proprietatea respectiva (ex. daca nu puteti plati o asemenea diferenta, ganditi-va ca nu o sa puteti plati nici creditul la fluctuatii mai ample de-a lungul celor 20-30 ani si tot ramaneti fara casa), mai bine mai ramaneti in chirie si asteptati un moment mai oportun de achizitie....dupa ce o sa creasca TVA (si o sa creasca, chiar daca este o speculatie in momentul de fata), sigur piata imobiliara se va mai reaseza, dupa atatia ani de crestere mai ceva ca pe bursa (cu 2 cifre anual).
Daca totusi va doriti aceea respectiva proprietate, poate incercati un imprumut de nevoi personale sau chiar sa mergeti la banca dvs sa deschideti o linie de credit atasata contului curent, daca nu aveti asa ceva inca, de unde puteti obtine de regula cca 3-6 X salariul dvs. net, sa vindeti ceva ce aveti in proprietate ca sa strangeti suma dorita, imprumut la cunostinte/prieteni net sau poate chiar sa renegociati cu proprietarul o pasuire rezonabila a momentului semnarii contraxctului la notar pana strangeti suma rezultata din diferenta de curs valutar (1-2 luni)....insa revin la chestiunea mai importanta....ganditi-va daca chiar va permiteti respectiva proprietate.
Mergeti pe mana expertilor.....tagada paternitatii este cea mai sfanta, lasati legile, asa bune-rele cum sunt, cumva va apropriati de adevar, chiar daca este mai multa bataie de cap....iar sfatul lor vine prin prisma spetelor si situatiilor cu care s-au confruntat in practica (printre altele presupune proba ADN), nu de alta, dar pana la proba contrarie, sa nu va treziti cu alte surprize neasteptate....respectiv ca nu este nici copilul dvs......parca am mai citit o speta de genul asta, care parea stiintifico-fantastica......nu poti sa intuiesti ce este in mintea oamenilor, cum gandesc, cum actioneaza la momentul respectiv, mai ales daca au o anumita instabilitate emotionala sau sufera de anumite deviatii de comportament (vorbesc la modul general, ca sa nu intelegeti gresit).
mrays99
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Pastrand conversatia la nivel utopic, sa stiti ca orice gol lasat se va umple imediat, asadar sa nu traiti cu iluzia ca daca statul dispare din ecuatie nu apar alte personaje....de regula traficanti (vezi America de Sud), diverse junte militare care preiau puterea (vezi Africa), ca atare, in astfel de situatii, similar dictaturilor (ex. Corea de Nord), cam dispare democratia....asa ca in loc sa dai X lei impozit la stat pentru o categorie de taxe si impozite care au un regim strict.....o sa platiti taxa de protectie, obligati sa faceti diverse chestiuni impotriva vointa dvs.....fara a mai avea posibilitatea de a mai reclama unei autoritati.
Nu mai cititi balariile pe care le debiteaza unii pe forumuri sau Tic/toc...aceste persoane neavand nici un fel de pregatire ca sa isi dea cu parerea.....priviti dvs. in mod concret la tarile pe care le aveti drept model...un stat puternic are la randul ei autoritati puternice si un cadru legal care sa respecte principii universale/tratate internationale, etc....
Daca băncile respective fac parte din schema de plăți instant, transferul se realizează în max. 20 secunde de la momentul la care dvs. ați autorizat plata (tehnologia asta noua vine cu multe avantaje, dar și cu dezavantaje daca utilizatorul nu știe să o folosească corect). Pe schema de plăți instant plățile se realizează 24/7...adică non-stop ..doar daca ar fi fost într-o fereastră de mentenanță ar mai fi fost o șansă. Banca doar a executat un ordin de plata inițiat legal de dvs., iar în momentul când ajunge in infrastructura centrala (ex. Transfond), ordinul respectiv devine irevocabil.
mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Atunci cand m-am dus la ITP pentru inspectia anuala nu imi functiona un bec lampa spate frana (parca stanga)....cei de la statia ITP au considerat aceasta deficienta ca fiind una majora, respectiv motiv de a fi respins la ITP....in consecinta i-am rugat sa imi schimbe ei becul de la lampa (contra cost), astfel incat sa trec si ITP-ul, dar si sa rulez pe drumurile patriei in siguranta si buna regula. Da, stiu, nu m-am uitat in normele lor de verificare ca sa vad daca au procedat corect, dar eu unul am fost multumit ca masina a fost din nou functionala si nu am produs un accident la a carui origine as fi putut sa ma aflu (ex. in lipsa becului care semnalizeaza franarea, conducatorul auto din spate ar fi avut timpi mai mari de reactie la franare si ar fi putut sa intre in masinea mea).
Pe acelasi principiu, daca un bec ars ar fi un motiv suficient de solid pentru a fi respins la ITP, ma gandesc ca tot in acest fel a gandit si politistul.
Va dau dreptate, politistul pare sa fie foarte zelos in situatia dvs....huhhh, ce bine ar fi sa fie asa cu toti cei care conduc agresiv, depasesc viteza, etc, traficul ar mult mai linistit si as pune pariu ca s-ar produce mai putine accidente.....insa incercati sa vedeti partea buna a lucrurilor....nu ati fost cel care a cauzat un accident de circulatie din cauza unui bec ars (ex. motivul pentru care este obligatoriu sa iti functioneze cel putin becul fata stanga este de a nu fi confundat cu o motocicleta de conducatorul din sens invers, si sa anticipeze gresit latimea autovehiculului care are aceasta problema, pentru ca exista riscul de a intra in el, mai ales in timpul unei manevre de depasire).