Daca sa presupunem ca suma din contract este de 100.000 euro, diferenta de curs valutar este de cca 10.000 lei (ex. 0.10 lei x 100.000), respectiv cca 2000 euro.
Deci chiar si economic, pierderea este mai mica daca renuntati decat sa mergeti mai departe....insa daca nu va permiteti aceasta diferenta de 2000 euro o sa fiu mai cinic...inseamna ca nu va permiteti nici proprietatea respectiva (ex. daca nu puteti plati o asemenea diferenta, ganditi-va ca nu o sa puteti plati nici creditul la fluctuatii mai ample de-a lungul celor 20-30 ani si tot ramaneti fara casa), mai bine mai ramaneti in chirie si asteptati un moment mai oportun de achizitie....dupa ce o sa creasca TVA (si o sa creasca, chiar daca este o speculatie in momentul de fata), sigur piata imobiliara se va mai reaseza, dupa atatia ani de crestere mai ceva ca pe bursa (cu 2 cifre anual).
Daca totusi va doriti aceea respectiva proprietate, poate incercati un imprumut de nevoi personale sau chiar sa mergeti la banca dvs sa deschideti o linie de credit atasata contului curent, daca nu aveti asa ceva inca, de unde puteti obtine de regula cca 3-6 X salariul dvs. net, sa vindeti ceva ce aveti in proprietate ca sa strangeti suma dorita, imprumut la cunostinte/prieteni net sau poate chiar sa renegociati cu proprietarul o pasuire rezonabila a momentului semnarii contraxctului la notar pana strangeti suma rezultata din diferenta de curs valutar (1-2 luni)....insa revin la chestiunea mai importanta....ganditi-va daca chiar va permiteti respectiva proprietate.
Mergeti pe mana expertilor.....tagada paternitatii este cea mai sfanta, lasati legile, asa bune-rele cum sunt, cumva va apropriati de adevar, chiar daca este mai multa bataie de cap....iar sfatul lor vine prin prisma spetelor si situatiilor cu care s-au confruntat in practica (printre altele presupune proba ADN), nu de alta, dar pana la proba contrarie, sa nu va treziti cu alte surprize neasteptate....respectiv ca nu este nici copilul dvs......parca am mai citit o speta de genul asta, care parea stiintifico-fantastica......nu poti sa intuiesti ce este in mintea oamenilor, cum gandesc, cum actioneaza la momentul respectiv, mai ales daca au o anumita instabilitate emotionala sau sufera de anumite deviatii de comportament (vorbesc la modul general, ca sa nu intelegeti gresit).
mrays99
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Pastrand conversatia la nivel utopic, sa stiti ca orice gol lasat se va umple imediat, asadar sa nu traiti cu iluzia ca daca statul dispare din ecuatie nu apar alte personaje....de regula traficanti (vezi America de Sud), diverse junte militare care preiau puterea (vezi Africa), ca atare, in astfel de situatii, similar dictaturilor (ex. Corea de Nord), cam dispare democratia....asa ca in loc sa dai X lei impozit la stat pentru o categorie de taxe si impozite care au un regim strict.....o sa platiti taxa de protectie, obligati sa faceti diverse chestiuni impotriva vointa dvs.....fara a mai avea posibilitatea de a mai reclama unei autoritati.
Nu mai cititi balariile pe care le debiteaza unii pe forumuri sau Tic/toc...aceste persoane neavand nici un fel de pregatire ca sa isi dea cu parerea.....priviti dvs. in mod concret la tarile pe care le aveti drept model...un stat puternic are la randul ei autoritati puternice si un cadru legal care sa respecte principii universale/tratate internationale, etc....
Daca băncile respective fac parte din schema de plăți instant, transferul se realizează în max. 20 secunde de la momentul la care dvs. ați autorizat plata (tehnologia asta noua vine cu multe avantaje, dar și cu dezavantaje daca utilizatorul nu știe să o folosească corect). Pe schema de plăți instant plățile se realizează 24/7...adică non-stop ..doar daca ar fi fost într-o fereastră de mentenanță ar mai fi fost o șansă. Banca doar a executat un ordin de plata inițiat legal de dvs., iar în momentul când ajunge in infrastructura centrala (ex. Transfond), ordinul respectiv devine irevocabil.
mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Atunci cand m-am dus la ITP pentru inspectia anuala nu imi functiona un bec lampa spate frana (parca stanga)....cei de la statia ITP au considerat aceasta deficienta ca fiind una majora, respectiv motiv de a fi respins la ITP....in consecinta i-am rugat sa imi schimbe ei becul de la lampa (contra cost), astfel incat sa trec si ITP-ul, dar si sa rulez pe drumurile patriei in siguranta si buna regula. Da, stiu, nu m-am uitat in normele lor de verificare ca sa vad daca au procedat corect, dar eu unul am fost multumit ca masina a fost din nou functionala si nu am produs un accident la a carui origine as fi putut sa ma aflu (ex. in lipsa becului care semnalizeaza franarea, conducatorul auto din spate ar fi avut timpi mai mari de reactie la franare si ar fi putut sa intre in masinea mea).
Pe acelasi principiu, daca un bec ars ar fi un motiv suficient de solid pentru a fi respins la ITP, ma gandesc ca tot in acest fel a gandit si politistul.
Va dau dreptate, politistul pare sa fie foarte zelos in situatia dvs....huhhh, ce bine ar fi sa fie asa cu toti cei care conduc agresiv, depasesc viteza, etc, traficul ar mult mai linistit si as pune pariu ca s-ar produce mai putine accidente.....insa incercati sa vedeti partea buna a lucrurilor....nu ati fost cel care a cauzat un accident de circulatie din cauza unui bec ars (ex. motivul pentru care este obligatoriu sa iti functioneze cel putin becul fata stanga este de a nu fi confundat cu o motocicleta de conducatorul din sens invers, si sa anticipeze gresit latimea autovehiculului care are aceasta problema, pentru ca exista riscul de a intra in el, mai ales in timpul unei manevre de depasire).
mrays99
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe viitor, cand mai doriti astfel de servicii ar fi ideal sa incercati sa va informati mai bine cu privire la produsele si serviciile financiare pe care le contractati....in cazul expus de dvs. banca se obliga sa va puna la dispozitie in orice moment suma de bani pana la maximul limitei agreate....cu alte cuvinte este doar senzatia dvs. ca nu ati folosit banutii,,,,banca in spate a avut grija sa aibe suficient disponibil incat sa onoreze orice plata facuta de dvs. prin intermediul acelui card de credit, adica consuma resurse in aceasta directie, evident pentru toti clientii sai, nu in mod particular pentru dvs., insa pe care se asteapta sa ii recupereze sub forma de comision de administrare,
Pe piata exista banci care nu percep aceea taxa de administrare anuala, daca optati pentru un card de credit virtual (ex. accesibil prin intermediul unui smartphone).
In rest este problema bancii ca nu a facut in timp util demersurile necesare pentru recuperarea sumelor datorate de dvs....insa trebuie sa aveti in vedere sa nu ajungeti pe vreo lista/baza de date "neagra"/rau platnici, astfel incat sa aveti probleme in viitor, in masura in care doriti sa apelati la un alt credit....desi, faptul ca ati fost contactat de alta companie, cel mai probabil au fost vandute respectivele creante.
mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
O fi salariul bun comun, insa daca casa este achitata sa zicem 70% din surse proprii (ex. banutii din mosteniri sunt bani proprii, nu sunt asimilate salariilor), atunci ceea ce se imparte este celalat rest de procente, in ipoteza noastra cei 30%...astfel ca la final, unul dintre soti este proprietarul a 85% si celalalt pentru restul de 15%, asa ca suna cu totul altfel in cazul unui divort ....decat 50-50.
Daca nu sunteti proprietarul casei (inca) vestea buna este ca proprietarul terenului pierde vremea degeaba cu propuneri, vestea rea este ca s-ar putea sa nu mai fiti vreodata proprietar (ex. suna cam cinic, dar va dau iar exemplu cu cei de lanordis ca sa intelegeti la ce riscuri sunteti expus), iar focusul dvs. tb sa fie in momentul de fata fie sa deveniti proprietar, fie sa va recuperati banii.
Ulterior, dupa ce deveniti proprietar, veti avea de rezolvat si aceasta speta cu proprietarul pamantului...omul pe buna dreptate isi vrea banutii...asa ca asa cum a sugerat si un moderator mai sus (gi-jane2), va trebui sa consultati un avocat sa vada pe baza actelor ce si cum este de facut (ex. daca dezvoltatorul este in insolventa/faliment, proprietarul pamantului - in ideea ca exista un act de vanzare-cumparare autentic, ar fi tb sa se inscrie la masa credala ca sa se asigure ca isi recupereaza banutii de la dezvoltator, nu de la dvs....dar asta este doar o ipoteza....totul tb evaluat in baza actelor existente, a clauzelor contractuale existente, etc).
Teoretic, la momentul cand cumperi un bun imobiliar incheiat in forma autentica la notar, vanzatorul garanteaza cumparatorul in privinta mai multor aspecte ...sau nu, inclusiv in cazul dvs. (ex. ca este liber de sarcini, etc.)....acesta este motivul pentru care tb sa fie vazute de un avocat specializat pe astfel de spete....aici sunt doar pareri si ipoteze in baza a ceea ce expuneti dvs.....insa realitatea este mult mai complexa.
Pare ca mai degraba ati fost inselat de dezvoltator, nu de proprietarul pamantului....probabil ca a papat banutii la fel ca cei de la Nordis...si acum nu mai are finante cu ce sa termine santierul..daca nu sunteti proprietar si in acte...sunteti doar investitor.
mrays99
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu am o matusa mai in varsta la tara care pateste exact acelasi lucru. In urma reclamatiilor facute in numele ei, firma de furnizare a energiei electrice a comunicat ca ea a trimis factura insa se pare ca problema a fost la oficiul postal, respectiv la factorul postal care se pare ca nu se mai oboseste sa mai distribuie facturile oamenilor...il intereseaza doar pensiile, de unde mai ciupeste si el cca. 5-10 lei / persoana, iar diriginta OP nu prea are ce sa ii faca pentru ca daca il da afara nu mai are cu cine distribui si pensiile alea.....asa ca vedeti daca nu cumva aveti acceasi problema cu cei de la posta.
De asemenea, firma de furnizare recomanda activarea facturii electronice, pentru ca in acest fel factura ajunge negresit si in timp util in adresa de email sau puteti sa o descarcati din aplicatia pentru smartphone, ba chiar puteti sa achitati din aceeasi aplicatie, daca aveti un card bancar fara sa va mai deplasati.
Ca sa nu intampinati pe viitoar aceleasi probleme, o alta solutie ar fi activarea debitului direct, astfel ca banca face plata in numele dvs. chiar in ultima zi scadenta, insa presupune sa aveti deschis un cont bancar si totodata, sa aveti suficienti banuti de unde sa se deconteze plata....dar scapati de grija platilor.
In acest contex, inainte de a deschide o actiune in instanta, poate ar fi bine sa va interesati sa vedeti daca nu cumva si in cazul dvs. vinovatul este in alta parte.