avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate piciul

Activitate piciul

buna ziua,
am un pfa pe care l-am infiintat intru-un oras unde am incririat un spatiu ( actele de la registrul comertului sunt pe aceasta adresa), dar eu am domiciliul in alt oras...acelasi judet.
va rog sa-mi spuneti ce declaratii si unde trebuie sa le depun la admin. fiscal.
concret declaratiile de venit ( estimat si realizat) le depun unde am eu domiciliul?
iar cele legate de CUI ( 392a/b, 112 ptr. slariati, etc) le depun unde am sediul professional?
unde inregistrez pfa-ul si ce depun 070 sau /si 050?
multumesc
Răspuns la discuția PFA din noiembrie 2014
Multumesc
Răspuns la discuția Animal de companie in bloc
REGULAMENT PRIVIND CREŞTEREA ŞI DEŢINEREA ANIMALELOR DOMESTICE ŞI A PĂSĂRILOR DE CURTE ÎN MUNICIPIUL BRAŞOV.
H.C.L. nr. 66/1999, republicată conform H.C.L. nr. 162/1999, H.C.L. nr. 247/2000, H.C.L. nr. 437/2001, H.C.L. nr. 460/2006, H.C.L. nr. 565/2006.
Capitolul I – DISPOZIŢII GERNERALE
Art. 1. Creşterea animalelor domestice şi a păsărilor de curte în municipiul Braşov se poate face cu respectarea prevederilor legale în vigoare , în vederea asigurării şi garantării sănătăţii publice,a sănătăţii şi protecţiei animalelor, precum şi a protecţiei mediului.”
Capitolul II – CREŞTEREA ŞI ÎNTREŢINEREA CÂINILOR ŞI PISICILOR
Art. 2. Cetăţenii care întreţin câini şi pisici, vor avea în mod obligatoriu carnet de sănătate al animalului , care trebuie să cuprindă toate acţiunile sanitar – veterinare ( vaccinări, deparzitări), cuprinse în normele specificate în domeniu.Carnetul de sănătate trebuie să fie eliberat de un cabinet veterinar autorizat.
Art. 3. Cetăţenii care locuiesc în blocuri cu apartamente, pot creşte şi întreţine cîini şi pisici, numai cu acordul scris al tuturor celorlalţi locatari sau proprietari de pe scara blocului, ( semnat şi ştampilat de preşedintele asociaţiei de proprietari sau locatari).În momentul cererii acordului scris, deţinătorul este obligat să prezinte colocatarilor carnetul de sănătate al animalului.
În mod obligatoriu, deţinătorii de animale vor lua măsuri ca acestea să nu murdărească şi să nu deterioreze spaţiile de folosinţă comună ( holuri, scări, spaţii verzi). În caz contrar, vor fi obligaţi să efectueze curăţenie, dezinfecţie, refacerea spaţiilor deteriorate şi plata daunelor, la
Răspuns la discuția Subventie Absolvent
se refera strict la momnetul absolvirii, adika la data la care s-a eliberat adeverinta de la facultate.
cum pot inregistrez in conta o factura+ contract care cuprinde " dezvoltare aplicatie software...." suma e consistenta aprox. 30000 lei, dar cei care au emis factura sustin ca au prestart un serviciu.
va multumesc
Răspuns la discuția SERVICII DE CAZARE IN ROMANIA
Va rog bagati-ma in seama si ajutati-ma cu un sfat.
Răspuns la discuția SERVICII DE CAZARE IN ROMANIA
Revin cu aceasta intrebare...am o pensiune cu 4 camere si un srl neplatitor de tva.
Facturez la persoane fizice din tara si afara si uneori si la firme. Am facut tampenia sa apelez de la cei de la booking .com sa-mi trimita clienti. Ei imi emit lunar o factura de comision...le drept vorbind infima ca suma. Acum ma someaza sa ma sa ma inscriu in reg. operatorilor intracomunitari. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc pentru ajutor.
Problema pe care o am este.... impozitul pe micro pe primele trimestre I'll consider in total cheltuieli ca fiind deductibil? Dvs imi citati codul fiscal.... pe mine ma intereseaza practic cum sa fac.
Total venituri la decembrie - total cheltuieli + impozitul pe micro declarat = profit impozabil cu 16% ( mentionand ca am doar venituri impozabile si numai chelt. deductibile)
E corect cum gandesc?
Am depasit in noiembrie 2012 plafonul de 100000 euro si am trecut la impozit pe profit 16% . Pe primele 3 trimestre am platit impozit pe micro 19000 lei , acum pe trimestrul 4 cum trebuie sa procedez pentru calculul impozitului. Mentionez ca nu am alte cheltuieli nedeductibile ( in afara impozitului de mai sus).