avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate tudor1973

Activitate tudor1973

Buna ziua !
Sunt angajat la o primarie ,ca personal contractual , in functia de administrator de retea informatica. In acelasi timp ,la nivelul primariei exista un post de asistent medical comunitar care a fost ocupat pana la data de 01.10.2011 de o doamna care s-a pensionat . Am facut o cerere prin care am solicitat sa fiu transferat in interiorul primariei pe acel post de asistent medical intrucat meseria mea de baza este aceasta (asistent medical ) . Am fost informat ca doamna s-a pensionat insa a ramas sa lucreze in continuare dupa pensie ca sa nu se blocheze postul . Doamna mai are jumatate de norma si la un medic de familie din sat . Ca pensionar cate norme poti sa lucrezi. De ce sa te pensionezi daca ai atata forta de munca sa lucrezi mai mult decat cand erai activ ? Cum pot rezolva legal acest lucru ? Are temei legal mentinerea doamnei in functie ,desi este pensionara ?
Este imposibil din pct de vedere legal sa fiu transferat eu pe acel post ? Cate norme poate legal lucra un pensionar ?
Diploma nu se anuleaza decat daca se constata ca ai primit-o in mod ilegal (ai cumparat-o ) . Dupa cinci ani nu ai dreptul sa revii in medicina decat dupa ce faci un curs de practica de 3 luni iar la final dai un examen pe care trebuie sa-l iei. Cauta legilatia privind Ordinul asistentilor Medicali si o sa vezi acolo prevederile legale.
Buna ziua! Sotia mea a luat concediu prenatal cu incepere din data de 01.10.2010 .
A nascut in data de 26 noiembrie 2010. A avut concediu prenatal si pentru luna noiembrie iar pentru luna decembrie a avut concediu postnatal. Am luat de la medic concediu postnatal si pentru luna ianuarie 2011. Intrebarea mea este simpla : care este cea mai apropiata data in anul 2011 cand pot depune dosarul pentru concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de 2 ani ? Este obligatoriu sa treaca 63 de zile de concediu postnatal sau se poate depune dosarul mai repede (nu mai devereme de 42 zile) ? Va rog sa ma ajutati ! Multumesc !
In primul rand trebuie sa ai scoala postliceala de 3 ani cu 4600 ore facute la zi in programa scolara . Ca sa ai drept sa profesezi trebuie sa faci in Romania un stagiu de practica de 3 luni la sfarsitul caruia dai un examen care iti da dreptul sa profesezi ca asistent medical ,daca au trecut peste 5 ani de cand ai absolvit si nu ai profesat(cazul tau) . Apoi ai de facut o gramada de acte incepand cu o recomandare pe care trebuie sa o iei de la Min.Sanatatii ,care este si cel mai important document,fara el neavand posibilitatea sa-ti faci vreun dosar de lucru in strainatate. E greu dar cu perseverenta reusesti. Succes!
In aprilie 2008 angajatii primariei X au castigat in instanta plata unor restante banesti si a tichetelor de masa pentru anii 2005-2008 . Banii s-au platit insa tichetele de masa nu. In curand se apropie termenul de prescriere a HJ si am facut memoriu de plata a tichetelor de masa. Am primit raspuns de la Primar ca nu primim deoarece s-a dat O.G. 71/2009 completata cu O.G. 45/2010 si s-a esalonat plata datoriilor in anii 2013-2014 . Am facut un memoriu prin care am specificat ca aceste tichete cadou nu se incadreaza in respectivele ordonante ,tichetele nefiind drepturi salariale . Am continuat procedura si am obtinut de la un judecator avizul pentru executarea silita a Primariei ,care este in acest moment in curs. Intrabarea este ,cine va plati comisionul catre executorul judecatoresc si daca este corecta nerespectarea unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile? Va multumesc!
Buna ziua! In anul 1997 am absolvit Scoala Sanitara Postliceala CAROL DAVILA Suceava iar la absolvire am primit diploma pe care scrie : CERTIFICAT DE ABSOLVIRE A SCOLII POSTLICEALE cu specializarea asistent medical generalist. In urma intrarii Romaniei in UE s-a permis libera circulatie a personalului medical in UE si recunoasterea diplomelor. In anul 2008 am solicitat si primit de la Ministerul Sanatatii un Certificat de Conformitate necesar la Roma la Ministerul Sanatatii de acolo.Am primit doar o adeverinta pe care scrie ca am drept de lucru ca asistent medical in Romania. In conformitate cu noile prevederi UE nu mai este recunoscuta pregatirea ca asistent medical decat daca ai facultatea sau studii de scurta durata,deci studii superioare si se recunoaste scoala postliceala doar daca pe ea scrie : CERTIFICAT DE COMPETENTE PROFESIONALE . Cum pe diploma mea nu scrie acest lucru ,in mai 2010 Ministerul Sanatatii mi-a respins cererea de eliberare a CERTIFICATULUI DE CONFORMITATE intrucat nu am studii( desi am 4600 ore de studii, trei ani facuti la zi si am si recunoasterea diplomei mele de la Roma) . Am ajuns in situatia in care Italia recuunoaste diploma mea de studii si Romania nu desi in legea 144/2008 ,in anexa sunt specificate titlurile oficiale ale diplomelor de asistent medical valabile in Romania. Am solicitat acel CERTIFICAT DE CONFORMITATE intrucat doream sa lucrez in alta taradecat Italia si am fost refuzat,pe nedrept cred eu . Ce ma sfatuiti ? Multumesc !
Răspuns la discuția mi-sa reziliat Romtelecom
Am discutat si eu cu un angajat Romtelecom si mi-a spus ca in caz de plecare din tara contractul se reziliaza fara nici o penalitate,cu conditia sa anunti inainte.
Daca nu ati anuntat ei v-au sistat serviciul dar e cam mare diferenta de la 7 milioane la 36.
Buna ziua! Cu ceva timp in urma am vizitat magazinul Auchan din orasul Suceava. Cand am intrat sotia avea in poseta un Cola de 0,5 l cumparat de la alt chiosc din Iulius Mall . In magazin fiica mea a baut din sticla. Domnii de la paza ne-au asteptat la casa,ne-au lasat sa platim ce am cumparat si apoi ne-au luat la ei in birou ca de ce n-am platit sucul din poseta sotiei. S-au comportat ca niste KGB-isti desi nu furasem si nu am furat niciodata nimic. A fost un moment penibil pentru fiica mea de 6 ani sa fim sechestrati in biroul acelor indivizi.Pt.aceasta am facut deja sesizare la OPC Suceava sa verifice camerele video si sa se vada de unde am cumparat sucul si sa se vada de asemenea ca nici macar nu m-am apropiat de standul de sucuri din Auchan. Daca imi da dreptate (si nu are motive sa nu-mi dea,daca a verificat) OPC-ul pot depune in instanta actiune civila pentru abuz si sa solicit daune de la Auchan? Care ar fi taxa de timbru in caz ca solicit daune morale si materiale? Va multumesc!
Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul 2008 forma de invatamant I.D. timp de 3 ani ,conform Tratatului de la Bologna . As dori sa stiu cum sunt considerate aceste studii din punct de vedere legal : normale sau de scurta durata .Va rog frumos sa-mi raspundeti deoarece doresc sa stiu in ce categorie ma incadrez ca functionar public ,lucrand in administratia publica.O zi buna!
Răspuns la discuția Probleme Romtelecom
De serviciile Clicknet a caror beneficiar sunt si eu nu am de ce ma plange,merg perfect. Tu probabil ai o cauza tehnica a acestor intreruperi. Esti departe de centrala digitala de unde vine internetul? Ai facute adaugiri la cabluri,contacte imperfecte etc? Incearca sa probezi conexiunea si cu alt calculator. Reinstaleaza Windowsul sau vezi sa nu-ti fie defecta placa de retea. Apoi poti merge la Potectia Consumatorului ca sa nu te faci de cacao.