avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate Florin_j92

Activitate Florin_j92

Buna ziua, am si eu o problema mai delicata cu niste vecini, mama si fiu, care locuiesc deasupa mea. Mama este o femeie "cumsecade" insa fiul ei, in jur de vreo 20 si ceva de ani, are probleme psihice. Acesta cateodata urla din senin si face foarte mult zgomot, tranteste lucruri, se plimba foarte mult prin casa batand cu picioarele in parchet. Acesta nu ar fi o mare problema daca s-ar intampla ziua dar tot timpul aceste zgomote se petrec noaptea cand vreau si eu sa dorm, mai putin in weekend. Cand am vorbit cu mama baiatului despre problema cu zgomotele in timpul noptii, si-a cerut scuze si ca nu poate face nimic ca baiatul ei are probleme psihice si tot timpul incepe sa planga cand deschid subiectul. Eu o inteleg si imi pare rau pentru ea si pentru situatia in care se afla cu fiul ei, insa nu pot sa stau treaz noaptea din cauza problemelor fiului ei, mai ales ca eu la 6 dimineata ma trezesc sa merg la munca. Vecinii din perete cu ea au chemat politia de 2 ori din cauza zgomotelor iar acestia au spus ca nu au ce sa ii faca deoarece baiatul nu este stabil psihic. Ciudat este faptul ca dimineata si pana la pranz acesta nu face galagie, tocmai cand mama baiatului pleaca la munca. Am auzit de la vecini ca femeia ii da somnifere baiatului dimineata in timpul saptamanii inainte sa plece la munca (si nu noaptea, cand ar trebui) tocmai pentru ca el sa doarma cat timp aceasta este plecata, lucru care mi se pare nefiresc deoarece lasa nesupravegheata o persoana care nu este stabila psihic. In noptile de vineri si sambata baiatul nu face zgomot, cel mai probabil femeia ii da somnifere seara deoarece nu merge la munca in weekend. Datorita unor plangeri din partea vecinilor care au mers in grup la politie (eu nu am fost cu ei deoarece eram plecat) femeia a fost nevoita sa il trimita pe baiat la un centru special insa dupa o luna de zile aceasta l-a adus inapoi acasa si iar a inceput cosmarul pentru mine si ceilalti vecini. Ce se poate face in situatia asta? Trebuie sa facem tot timpul plangere la politie sa o convinga pe femeie sa isi duca baiatul intr-un centru special? Noi ii intelegem situatia si ne pare rau pentru ea dar nu putem sta nedormiti nopti la rand doar ca sa le fie ei si fiului ei bine.
Răspuns la discuția Factura
Daca faceti plata prin banca e suficient extrasul bancar, chitanta primiti doar daca platiti cu numerar.
Buna ziua, am avut angajati trimisi in somaj tehnic in luna Aprilie si jumatate din luna Mai (15.05 a fost data reinceperii activitatii) am beneficitat de ajutorul de somaj tehnic pentru luna aprilie urmand sa primim banii si pentru luna mai. Acum cu noua ordonanta in care statul sprijina angajatorii cu 41,5% din salariul brut timp de 3 luni pentru angajatii reveniti la munca din somaj tehnic, intrebarea me este, de cand putem beneficia de acest ajutor? De luna aceasta iunie sau de luna viitoare iulie?
Răspuns la discuția Sold cu minus pe card de debit?
Este un obicei de la PayPal (nu stiu de ce, nici cei de la banca nu stiu) de a opri/vira suma de doua ori. Si eu fac foarte multe plati prin PayPal si mi se extrage din cont suma de 2 ori dar dupa cateva zile suma luata in plus mi se intoarce inapoi in cont. Incercati sa discutati cu banca deoarece sunt banii bancii si puteti avea probleme.
Răspuns la discuția Revisal
Puteti solicita scris firmei sa va elibereze o copie dupa Revisal sau puteti sa le spuneti ca aveti nevoie de Revisal pentru CAR (stiu ca acestia cer copie Revisal + adeverinta venit).
Nu functioneaza asa, ei au dovada platii salariului dumneavoastra in extrasele de cont ale firmei unde se vede clar ca salariul a fost virat in contul mentionat de dumneavoastra in cerere.
Nimic, doar ca nu o sa mai primiti somaj in continuare.
Nu se poate emite mai multe chitante pe aceasta suma. Puteti incasa maxim 5000 lei prin emiterea unei chitante iar restul trebuie platit neaparat prin banca.
Răspuns la discuția Pistol autoaparare neletal
Depinde si cum il folosesti. Un amic de-al meu care poseda un astfel de pistol in urma unui schimb de replici si injuraturi cu doi indivizi, cand acestia s-au apropiat de el a scos pistolul si a tras in ei alegandu-se cu dosar de vatamare corporala pentru folosirea nejustificata a pistolului. Deci ai grija!
Răspuns la discuția Colet neajuns la destinatar


SAleDana a scris:

Am asteptat atat. Azi dimineata, doamna de la posta i-a zis ca coletele au fost trimise inapoi la destinar. Noi nu am fost anuntati ca acestea au ajuns.

Postasul lasa de obicei o notificare la adresa de domiciliu/sau adresa de livrare mentionata pe comanda respectiva. Intrebati la posta daca aceasta a incercat sa va notifice cu privire la sosirea coletului.