avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate Cent

Activitate Cent

Buna ziua,

Ce inseamna o firma fantoma? Daca eu am facturi de la o firma activa, de unde sa stiu ca e firma fantoma? Eu verific pe anaf daca e activa la data la care lucrez si cam atat.
Ce se intampla totusi daca lucrez cu o asa isa firma fantoma, pt ca eu nu am gasit o lege sa ma lamureasca.

Multumesc
Astept, oricum n-am alta solutie. Dar cum face sa ceara raspunderea conform unei legi vechi? Grefiera imi vine greu sa cred ca a scris gresit. Conform legii 85 e cam greu sa imi atraga raspunderea si poate s-o fi gandit lichidatorul ca daca nu urmaresc si nu ma prezint, poate reuseste sa-mi atraga raspunderea. Nu spun ca moral nu as putea fi considerat vinovat insa legal situatia cum sta?
Am avut o societate pe care am cesionat-o unor persoane din ziar. La acea data se formulase o cerere de intrare in insolventa dar care a avut termen 9 luni mai tarziu de momentul cesionarii. Acum lichidatorul face cerere de angajare a raspunderii mele. Precizez ca nu are cum sa aiba documente cu care sa ma incrimineze deoarece persoanele carora le-am cesionat firma nu tin documentele ce le preiau cu ocazia unor cesionari, deci se va merge pe presupuneri. Mai mult, lichidatorul a cerut atragerea raspunderii cu art 137 din legea 64/1995 (sau cel putin asa apare pe portal). Cum poate intemeia atragerea raspunderii mele ca fost administrator daca nu are documente?
Răspuns la discuția Noul cod penal
Noul cod penal prevede pedepse mai mici? In cazul unui cec refuzat la plata cum se incadreaza in noul cod penal? Daca fapta a fost facuta inainte de publicare se va judeca totusi dupa noul cod sau pedeapsa se va acorda dupa vechiul cod?
Răspuns la discuția Legi nescrise in afaceri
Exista asa zisele ‚Legi nescrise’ale lumii bussinesului. Multi le cunoastem din auzite, din experienta sau pur si simplu le intuim. Nu vorbesc despre legi ale bunei conduite in afaceri ci despre reguli si mecanisme reale din piata. Propun sa ne expunem ce am axperimentat dar cand cineva are de adaugat o noua idee, numerotand-o, sa copieze cu copy-paste intregul mesaj precedent si sa isi adauge (numerotand) o noua regula astfel incat oricine citeste ultimul mesaj postat sa poata citi toate ‚Legile’postate.

Legi:
1.In cazul in care nu vrei/nu poti face o plata nu promiti decat ca ‚incerc zilele astea’
2.Daca spui ca azi am facut plata sau azi facem plata inseamna ca plata SIGUR se efectueaza
3.Cecul garantie se completeaza si se depune in banca doar cand nu s-au mai facut plati de o lunga perioada de timp si nu-ti mai raspunde la telefon
4.Stabileste limite de creditare pentru orice client pentru a avita pierderile sau tzepele (sau a le minimaliza pe cat posibil)
5.Blocarea la livrari este o masura drastica. Aceasta masura se ia doar in cazuri extreme si cand clientul nu reuseste sa faca plati nici macar in masura achizitiilor sau a valorii noilor comenzi
Răspuns la discuția este necesara investirea?
Daca nu doriti executarea biletului, nu mai este necesara investirea biletului. :)

Au revenit regulile vechi: din nou este obligatorie investirea biletelor.
Răspuns la discuția valabilitate CEC
Biletul la ordin se deconteaza si dupa o luna. Ideea este ca dupa opt zile (parca) nu mai este incident de plata major daca nu exista acoperire in cont. In rest... toate-s la fel. CIP, executare, etc... Stiu, nashpa... :) Dupa ce ca le luam marfa si acceptam serviciile lor, mai vor sa le dam si banii ce li se cuvin! :)
Eu cred ca daca nu are loc o conciliere si o confruntare de solduri si sumele sa fie acceptate de parti imi vine greu sa accept ca instiintarea a avut loc. Poate sunt datorii ce nu sunt cunoscute de debitor, de exemplu (zic si eu).

Care ar fi procedura 'beton' de preluare, completare, imtroducere in sistemul bancar si investirea (sau plangerea penala) in cazul unui cec in alb garantie?
Multumesc pentru raspunsul deosebit de documentat!

Asa am constatat si eu ca de obicei nu se ajunge la urmarire penala pt cecuri in alb garantie. Dumneavoastra ce credeti? Pt ca am simtit din tonul PS-ului o nuanta de neacceptare a acestui lucru.
Problema mea este una de polemica. Stiu ca disponibilul trebuie sa existe si sa fie mentinut, etc. Dar daca e in alb, garantie la un contract, contract fara valoare si care este completat de catre beneficiar, cum mai stabilim care este disponibilul si mai mult care este intentia de inselatorie? In situatiile in care se emite ca forma de plata e clara situatia. Dar la garantii parca e in zona gri totusi...