avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate aianaa

Activitate aianaa

Răspuns la discuția Demisie fortata
Poate unii angajatori isi permit sa se comporte despotic si pentru ca le merge. Daca salariatii n-ar mai ceda asa usor de fiecare data cand vreun sef ridica tonul sau ameninta poate ca lucrurile s-ar mai schimba. Nu zic sa lucrati ani de zile la un astfel de angajator, dar poate merita sa-l mai tineti in sah vreo 2-3 saptamani, sa-i aratati ca va cunoasteti drepturile - macar pana va gaseati alt loc de munca. Daca nu ne aparam singuri drepturile nimeni nu ni le apara, daca nu luam atitudine nu prea avem dreptul sa ne plangem.
Răspuns la discuția Demisie fortata
Nimeni nu are dreptul sa va forteze sa va dati demisia- nimeni. Va dati demisia doar daca doriti dvs. sa o faceti. Mai mult decat atat nu puteti fi concediata pentru o simpla cearta. Va veti indeplini atributii de serviciu ca si pana acum fara sa bagati in seama presiunile sefilor- n-au decat, daca vor sa-si asume riscul, sa va concedieze, iar dvs. veti putea solicita in instanta anularea deciziei de concediere ca fiind neintemeiata.
Atat criteriile de evaluare cat si obiectivele de performanta se stabilesc de catre angajator in functie de specificul activitatii angajatorului, nu exista niste criterii/obiective general valabile. Spuneti-ne care sunt activitatile principale pe care le desfasoara angajatorul si ce tipuri de lucrari trebuie sa realizeze salariatul astfel incat sa va schitez cateva criterii si obiective.
Pentru uzucapiunea de la 10 la 20 de ani este necesara buna-credinta a posesorilor si un just titlu- nici una din conditii nu este indeplinita
Răspuns la discuția uzufruct
va rog sa explicati ce intelegeti prin espresia" se poate accepta". Ca principiu poate exista un drept de uzufruct asupra unor asemenea creatii.
Răspuns la discuția Contract nou conform noului CM
Nu, pentru ca s-ar incalca prevederile legale in vigoare la data incheierii contractului, dar dupa 1 mai puteti face un act aditional la contract prin care modificati perioadele respective ( daca si salariatul este de acord).
Răspuns la discuția UZUCAPIUNE
Eu consider ca unchiul dvs a fost un simplu detentor precar si prin urmare nu poate uzucapa in acest moment. Pentru a uzucapa trebuia sa exercite o posesie utila, chiar daca ar fi fost de rea-credinta. Insa pentru faptul ca a folosit acea proprietate in calitate de sot al matusii eu spun ca a fost un simplu detentor precar.

Mai mult una dintre functiile uzucapiunii este de a-l sanctiona pe proprietarul nediligent, nepasator: in speta de fata nu se poate vorbi de o neglijenta a proprietarilor (bunicii dvs apoi mostenitorii acestora) - doar nu aveau sa-l dea afara din casa atat timp cat era sotul matusii.
Răspuns la discuția SPOR DE VECHIME
Verificati daca va este aplicabil vreun contract colectiv de munca la nivel de ramura sau grup de unitati sau la nivel de unitate. Daca nu vi se aplica nici un astfel de contract colectiv, daca in contractul individual de munca incheiat cu acea salariata/sau in actele aditionale la acesta nu aveti prevederi in acest sens nu mai sunteti obligat sa acordati spor de vechime pentru ca nu mai este in vigoare nici contractul colectiv de munca la nivel national care impunea aceste sporuri tuturor angajatorilor.

Va trebui insa sa fiti atent - imediat ce intra in vigoare noul contract colectiv de munca la nivel national sau va devine aplicabil un contract colectiv de munca la nivel de ramura sau de grup de unitati sau la nivel de unitate trebuie sa va conformati prevederilor acestora.

In alta ordine de idei nu puteti concedia un salariat pentru ca a avut indrazneala sa va ceara un spor de vechime chiar si daca pretentia nu a fost intemeiata.
Inteleg din ce spuneti ca acea casa nu-i apartinea in intregime bunicii dvs, ci si bunicul dvs -faceti dezbaterea succesiunii si dupa bunic, probabil ca sunteti unicul mostenitor si al bunicului prin urmare veti deveni unicul proprietar al casei.
Răspuns la discuția Evacuare
Cererea de evacuare va fi respinsa ca neintemeiata daca paratul fost proprietar arata ca in fapt nu mai locuieste in imobil.

In ceea ce priveste reclamatiile fostului proprietar ca nu e primit in casa - nu cred ca actualul proprietar are de ce sa se teama - politia nu-l poate obliga sa-l primeasca in imobil pe fostul proprietar in temeiul datelor din buletin.

Politia nu are nici dreptul sa modifice fortat datele din buletinul fostului proprietar.

Daca manifestarile fostului proprietar sunt violente ar putea fi amendat pentru tulburarea linistii publice. Ar mai putea fi sanctionat si pentru ca face sesizari neintemeiate la politie si pompieri. Nu prea vad cum ar putea fi obligat in alt mod sa nu-l mai sicaneze pe actualul proprietar.