avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel Alionte

Activitate Gabriel Alionte

Buna ziua,
In situatia in care, o persoana juridica comercializeaza apa minerala prin intermediul contractelor de furnizare, care este codul CAEN potrivit?
Buna ziua,
Un contract de sponsorizare, poate fi incheiat intre 3 parti ( 2 sponsori si un beneficiar) ?
Buna ziua,
Art. 789 din Codul de Procedura Civila, prevede urmatoarele: "În cazul în care sunt înfiinţate mai multe popriri şi sumele pentru care s-a dispus înfiinţarea popririi depăşesc suma urmăribilă din veniturile debitorului, terţul poprit, în termenul prevăzut la art. 787 alin. (1) ( 5 zile), va reţine şi va consemna suma urmăribilă, înştiinţându-i pe executorii judecătoreşti care au înfiinţat popririle, dispoziţiile art. 654 aplicându-se în mod corespunzător.

Art.169. alin.4 din Codul Muncii prevede ca: "Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net".
Buna ziua,
Pentru a desfasura activitatea descrisa de dvs. aveti nevoie in prealabil de infiintarea unei firme ( cel mai simplu ar fi un S.R.L.), abia apoi veti putea incepe activitatea.
Buna ziua, puteti practica profesia de consilier juridic, iar acest lucru este posibil doar daca va angajati in cadrul unei persoane juridice ca si consilier juridic. De asemenea puteti sa va inscrieti si in Colegiul Consilierilor Juridici, unde veti avea calitatea de consilier juridic stagiar, iar dupa doi ani aveti posibilitatea de a participa la examenul de definitivat.
Atentie, insa, consilierul juridic acorda asistenta juridica numai persoanelor juridice de drept public sau privat si doar in temeiul unui contract individual de munca.
Mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Conform art. 96. - (1) din Legea nr.161/2003, puteti fi functionar public si in acelasi timp si asociat unic sau administrator al unei societati comerciale, cu conditia ca functia pe care o detineti in societatea comerciala sa nu fie în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public.
Cu alte cuvinte, in speta prezentata de dvs. puteti avea ambele calitati fara probleme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, legea care reglementeaza pensia de mama eroina va intra in vigoare la 1 septembrie 2023.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a adauga un cod CAEN in actul constitutiv, trebuie anexate la cererea pe care o depuneti la ONRC, urmatoarele documente:
1. Actul modificator al actului constitutiv( de regula o decizie la nivel intern semnata si stampilata)

2. Actul constitutiv actualizat – trebuie să conțină codul sau codurile CAEN dorite a fi adăugate conform deciziei asociatului

3. Dacă este cazul:
declaraţia-tip pe propria răspundere , din care să rezulte ca persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii pentru activităţile precizate în declaraţia-tip – denumită și declarație tip model 3;

4. Avizele prealabile prevăzute de legile speciale (copie) – doar pentru codurile CAEN care prezintă condiții speciale
(cum sunt cele de medicină, spre ex.);

5. împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original), in cazul in care dosarul este depus prin reprezentant.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, se poate depune cererea online pe portal.onrc.ro, dupa ce va inregistrati in portal, insa aveti nevoie de semnatura electronica, deoarece toate documentele depuse online trebuie semnate electronic.

Buna ziua,
Dupa interpretarea mea, se refera la numarul rezolutiei prin care s-a autorizat PFA-ul.