Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate elnyy

Activitate elnyy

Răspuns la discuția ABUZ
Gabriela Chirazof a scris:

Sfatul meu este sa nu riscati sa plecati de la actualul angajator fara demisie, deoarece va poate concedia disciplinar. Pentru ca angajatorul va refuza primirea demisiei, trimiteti-o prin posta. Exista la posta, la coletarie mai exact, un serviciu de trimitere cu continut declarat, avand posibilitatea de a mentiona continutul plicului, respectiv demisie. Este un serviciu pe care personal il recomand, pentru ca certifica continutul plicului. Preavizul se calculeaza de la data la care depuneti la posta demisia.

Solicitati-i in scris ultimului angajator, prin scrisoare cu confirmare de primire, daca refuza inregistrarea, adeverinta cu veniturile pentru timpul cat ati lucrat la acesta. Daca nu v-o emite, reclamati la ITM abuzul.

Va multumesc mult pentru acest raspuns care imi va folosi!
Răspuns la discuția ABUZ
Intentia mea a fost doar aceea de a se citi mai usor. Multumesc pentru sfaturile oferite!
Prin ce mijloace as putea proba faptul ca cererea a fost luata, dar nu si semnata sau aprobata? Va multumesc i
Discuție ABUZ
VA ROG MULT SA MA AJUTATI CU SFATURI LA URMATOARELE INTREBARI.
VREAU SA-MI DAU DEMISIA DE LA FIRMA LA CARE LUCREZ PE POSTUL DE VANZATOARE UNDE SANT SI SINGURUL ANGAJAT. AM DEPUS AZI O CERERE DE DEMISIE, PENTRU CA PE DATA DE 16.11.09 TREBUIE SA MA ANGAJEZ LA ALTA FIRMA SI NU POT INTARZIA NICI O ZI, PENTRU CA ALTFL PIERD POSTUL.
DAR ACTUALA PATROANA NU A VRUT SA-MI SEMNEZE CEREREA DE DEMISIE SI NU AM NICI O DOVADA CA I-AM DAT ACEASTA CERERE. DACA O TRIMIT PRIN POSTA NU MAI E TIMP SA EFECTUEZ CELE 15 ZILE DE PREAVIZ DE LA DATA CAND EA VA PRIMI CEREREA.
NU STIU DACA E O SOLUTIE CA DUPA INVENTARUL DIN DATA DE 31.10.09 SA NU MA MAI DUC PUR SI SIMPLU LA SERVICI. CE CONSECINTE AR PUTEA AVEA ACEST LUCRU?
LA NOUL LOC DE MUNCA TREBUIE SA DUC CARTEA INCHEIATA SI DOVADA VENITURILOR SALARIALE LUNARE BRUTE PE ULTIMELE 12 LUNI PE CARE TREBUIE SA LE CER TOT PATROANEI CARE SANT SIGURA CA NU O SA MA REFUZE. LA EA NU AM DAT CARTEA DE MUNCA, LUCREZ DOAR DE 4 LUNI, AM DOAR CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA. IN ACEST CAZ POT SA DUC ACEASTA DOVADA DE LA PENULTIMUL LOC DE MUNCA?
Sotul meu a facut o delapidare de 30.000 lei si un imprumut f mare la o banca , folosindu-se de semnatura mea, falsificand-o. As dori sa fac partajul foarte repede, dar acest lucru nu stiu daca e posibil inainte de divort. V-as ruga mult sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a face acest lucru si cum trebuie procedat.
Va multumesc anticipat!
Discuție semnatura falsa
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Cum sa pot dovedi ca sotul meu mi-a falsificat semnatura pentru a obtine un imprumut bancar fara stirea mea? Unde trebuie sa fac o plangere? Am incercat sa aflu de la banca cum a fost posibil sa i se aprobe acel imprumut in aceste conditii, cum de nu si-au dat seama ca altcineva este cu buletinul, dar nu vor sa-mi dea nici o informatie pentru ca nu sant eu titularul inprumutului, chiar daca sant codebitor. Dati-mi , va rog, un sfat unde sa ma duc si cum sa procedz. A mai facut si alte nereguli la servici si acum nu va mai putea sa-si plateasca ratele, iar eu nu sant de acord sa platesc acel imprumut de care nici nu am stiut pana in momentul cand am fost somata de la banca in calitate de codebitor.
Va multumesc foarte mult!
Discuție semnatura falsa
Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Sotul meu a facut un imprumut foarte mare la banca si avand nevoie si de aprobarea mea pentru a-l obtine(eu nefiind de acord) mi-a falsificat semnatura. Eu am aflat ulterior de la banca in momentul cand el a ramas restant ca eu sant codebitor.Daca fac reclamatie, se poate dovedi ca semnatura nu e a mea? Cum trebuie procedat? O eventuala condamnare a lui ce consecinte va avea asupra mea? O alta problema mai este faptul ca a incasat niste bani in interes de servici pe care nu i-a declarat la firma unde lucreaza , tot asa o suma foarte mare. In momentul cand l-au descoperit l-au obligat sa semeze o declaratie prin care se obliga sa plateasca imprumutul intr-o luna de zile, bani pe care oricum nu are cum sa-i stranga asa repede.Daca i se va intocmi dosar penal , cum ma poate afecta si pe mine? Casa unde locuim este pe numele mamei mele. Daca divortez, scap de probleme? Imi este teama ca mi se vor lua lucruri din casa pentru a se recupera datoriile pe care le-a facut. ce este de facut intr-o astfel de situatie?
Va multumesc mult!
Sotul meu a facut un imprumut foarte mare la o banca fara stirea mea, iar pentru a i se acorda acel imprumut avea nevoie de aprobarea si semnatura mea. Prin urmare, mi-a luat buletinul si el sau cu jutorul altei persoane (nu stiu exact cum a procedat)mi-a falsificat semnatura. Am aflat de acel imprumut in momentul cand au sunat de la banca pentru a ma soma sa se plateasca restantele la imprumutul la care eram codebitor. Cum pot dovedi ca semnatura mea e falsificata? Ce consecinte va suporta sotul meu in acest caz?
Va multumesc anticipat!
Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul inca (avand prosteste incredere si nevrand sa supar angajatorul). Programul de lucru era mentionat in contract ca fiind de la ora7 la 15.30, dar postul fiind de secretara sant nevoita sa stau la servici de obicei pana la orele 18 sau19 si salariul mult mai mic decat a lasat initial sa se inteleaga . In contract se mai precizeaza ca perioada de proba este de 30 de zile iar in caz de demisie trebuie sa efectuez 15 zile de preaviz. As dori sa-mi dau demisia cat mai urgent, fara a mai fi nevoita sa efectuez cele 15 zile. Este posibil? Cum trebuie procedat?
Va multumesc mult!
Deoarece am niste probleme legate de sanatate, as dori sa-mi dau demisia fara a mai fi obligata sa vin de a doua zi la servici. In cazul ca mi se va aproba cererea de demisie din acordul ambelor parti dar cu conditia de a efectua cele 15 zile de preaviz pe care eu nu pot sa le mai efectuez, ce repercursiuni pot suferi in cazul in care eu nu ma mai prezint la servici pentru efectuarea celor 15 zile?
Va multumesc anticipat!