avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate Nita Emilia

Activitate Nita Emilia

buna ziau!
In contratul colectiv de munca angajatorul poate introduce o clauza prin care sa poata acorda decontarea cheltuielilor de transport diferentiat ,respectiv pentru personalul tesa o suma fixa, iar pentru personalul muncitor decontarea sa fie facuta diferentiat in functie de distanta pe baza de documente justificative ex abonament, bilete de calatorie etc.?
Buna ziua! Am construit o polata formata din 6 talpi de lem , fara fundatie si fara placa de beton , iar cand am ajuns la acoperis a venit un reprezentant de la primarie si mi-a dat amenda 10.000 lei. Poate ma ajuta cineva cu un model de plangere contraventionala.
i-am invederat reprezentantului primariei ca nu am stiut ca si constructiile provizorii necesita autorizatie, dar in zadar. Am sista lucrarile si am depus cerere la primarie sa-mi comunice documentele necesare pentru obtinerea autorizatiei, dar trebuie sa contest procesul verbal. Multumesc
Buna ziua! Structura metalica Pergola 5000 x 2500 x h=2.300, acoperita cu policarbonat celular de 8mm necesita autorizatie de construire.
multumesc
Modificare denumirii unei firma impune incheierea unui act aditional la un contract de vanzare cumparare?
inainte de anul 1989 fisa postului era un document obligatoriu la contractul individual de munca?
din ce an a devenit fisa postului document obligatoriu la contractul individual de munca?
multumesc
Multumesc, este vorba de un website,publicitate, pentru a face cunoscuta clientilor noi si viitori, conditiile in care efectuam transport.
Ce conditii GDPR trebuie sa respecte websitul unei societati de transport? trebuie partenerii care intra in baza de date sa isi dea un accept explicit tip bifa pe website sau semnatura pe o anexa GDPR printata?
Unul dintre coproprietari
Buna ziua! Esta admisibila o actiune avand ca obiect dreptul de servitute atata timp cat nu s-a facut ieisirea din indiviziune si toti mostenitorii sunt coproprietari.
Mentionez ca mostenitorii au incheiat acte de vanzare -cumparare , au fost intambulate terenurile fara sa fie facuta iesirea din indiviziue.
.Multumesc
Diurna acordata soferilor conform legislatiei tarilor pe care le tranziteaza este mentionata intr-un act aditional la CIM, dar ANAF in controalele efectuate la diferite firme de transport din tara a decis impozitarea retroactiva a diurnei . Legislatia in vigoare prevede ca diurna, respectiv indemnizatia de delegare/detasare este neimpozabila in limita a 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurna in Romania. De aici se naste intrebarea, ce drepturi suplimentarea trebuie sa primeasca soferul? Diurna care nu este considerat venit nu se impoziteaza, indemnizatia de mobilitate se include in salriu si se impoziteaza?