avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Samuel MICULA

Activitate Avocat Samuel MICULA

Bună seara, nu vă rămâne decât să formulați o somație, preferabil prin avocat, acestui domn prin care să ii solicitați suma de bani cu precizarea că dacă nu va respecta notificarea, vă veți adresa organelor judiciare.
Da, e foarte simplu:
- Procurorul a a decis sa inchida dosarul penal pentru ca fapta nu e asa grava / prejudiciul provocat e nesemnificativ;
- Aceasta decizie a procurorului trebuie confirmata de judecator. Asta se va discuta la termenul de judecata (daca e bine sau rau ca se inchide dosarul penal).
Sper ca e lamuritor raspunsul meu.
Bună seara,

Primul pas ar fi să vă adresați AOK cu o notificare prin care să explicați situația, inclusiv să arătați data în care nu ați mai lucrat în Germania (dacă acesta e cazul de față). Anexați și dovada încetării contractului cu fostul angajator.

Dacă aveți nevoie de ajutor cu redactarea și transmiterea notificării, nu ezitați să-mi scrieți un e-mail și vă ajut.

Numai bine!
Bună seara,

Din păcate legea prin care poliția este obligată să folosească radarul doar în mașini inscripționate, la vedere, nu a fost încă promulgată. Proiectul a primit raport favorabil în Parlament în aprilie 2023. V-ar fi ajutat enorm invocarea acestor norme în contestație.

Totuși, șansele de câștig în instanță variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv eventualele erori în procesul-verbal de contravenție sau dovezi că poliția nu a urmat procedura corectă conform legii.

Cel mai bine ar fi să vă adresați unui avocat pentru a vă face o evaluare concretă de caz... să-i trimiteți procesul verbal și să-l cerceteze.
Bună seara,

Potrivit art. 1064 alin. (2) din Codul Civil, „Cauţiunea se restituie celui care a depus-o în măsura în care asupra acesteia cel îndreptăţit nu a formulat cerere pentru plata despăgubirii cuvenite până la împlinirea unui termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii sau, după caz, de la data încetării efectelor măsurii, prevăzute la alin. (1). Cu toate acestea, cauţiunea se restituie de îndată dacă partea interesată declară în mod expres că nu urmăreşte obligarea celui care a depus-o la despăgubiri pentru prejudiciile cauzate prin încuviinţarea măsurii pentru care aceasta s-a depus.”

Trebuie să vă asigurați că nu s-au împlinit încă cele 30 de zile de la data rămânerii definitivă și să faceți acea cerere pentru plata despăgubirilor.

În acest pas, trebuie să urmați, în orice caz, procedura specială de evacuare în instanță pentru a intra în posesia imobilului. Cu ocazia cererii de evacuare, puteți solicita și despăgubiri.

Dacă doriți, vă pot ajuta eu cu aceste proceduri.
Cu mare drag. Mult succes pe mai departe!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, prezența nu este obligatorie. Nu veți fi amendat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 17 din Ordonanta nr. 41/2003
Dovada schimbării numelui se face cu dispoziţia de admitere a schimbării numelui sau cu certificatul eliberat de serviciul public, pe baza dispoziţiei de admitere a schimbării numelui.

Vă sugerez să contactați serviciul public unde ați înregistrat cererea de schimbare a prenumelui pentru a solicita o copie a acestei dispoziții. Dacă aveți nevoie de lămuriri suplimentare, nu ezitați să mă contactați.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Cel mai sigur, are nevoie de această caracterizare pentru a fi depusă în dosarul penal format în urma accidentului, pentru a demonstra că este integrat în societate și că nu reprezintă un pericol pentru ea. În acest fel, caută să primească o pedeapsă mai mică de la instanță. Îl puteți ajuta dacă doriți.
Trebuie sa depuneti o cerere scrisa (de aple) la instanta, dvs. sau avocatul pe care l-ati avut in fond, prin care sa atacati hotararea si prin care sa cereti schimbarea acesteia in sensul admiterii cererii de emitere a ordinului de protectie.