avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de Avocat

Activitate Cabinet de Avocat



denisa___ a scris:

Este obligatoriu să îmi fac ÎI/PFA/SRL pentru a lucra drept contractor individual în străinătate? Prin platforma appen am găsit mai multe oportunități. Am încercat la mai multe, inclusiv o poziție în care trebuie să identific Click Baitul în diferite postări (deci activitatea mea e cea de prestări servicii?). Deocamdată nu am stabilit forma de plată, contract, banii nu vor fi oricum ficși sau mulți, dar n-am chef să risc să fac evaziune, nu de alta...
Știu doar că va trebui să plătesc eu ceva impozit la ANAF (în documentele trimise de ei s-a specificat că eu mă voi ocupa de taxe în țara mea - ei sunt chinezi cred), trebuie completată o hârtie, dar mai multe nu știu.
Dar pot plăti ca persoană fizică? Sau îmi trebuie neapărat PJ? Și ar merita să îmi fac, e greu? M-aș bucura să am acest job... Mulțumesc anticipat!



Daca efectuati aceasta activitate in mod regulat, adica mai mult de doua-trei ori pe an, va trebui sa fiti fie angajat cu CIM, fie sa aveti un PFA, II sau SRL.

In cazul dvs. cred ca s-ar preta varianta PFA. Banii aceia trebuie sa ii primiti in baza unui contract de prestari servicii B2B.
In apel, se face o noua judecata.

Durata poate să difere în functie de probele de care intelege apelantul sa se foloseasca, dar si de gradul de incarcatura al instantei. De exemplu, apelantul propune martori noi sau alte probe care pot face ca judecata sa fie mai indelungata.

Probabil, undeva între 3 luni și un an.


În funcție de caz, Inspectoratul Teritorial de Muncă sau Instanța de judecată.
În cazul în care martorul nu își mai amintește nimic, judecătorul se poate folosi de declarația pe care acesta a dat-o în urmărirea penală.
Bună ziua, dacă dosarul penal a fost clasat, cu siguranță nu apare în cazierul dvs.
Bună ziua,

Copilul ar rămâne la dvs. dacă reușiți să dovediți în instanță că e în interesul superior al minorului să fie la dvs.
Bună seara,

Aveți vreo probă din care să rezulte că ați dat acei bani? Este suficient și un mesaj pe whatsapp de exemplu.

Totuși, chiar și în lipsa unei astfel de probe, ați putea să îi trimiteți o somație proprietarului (prin avocat pentru ca solicitarea sa fie luata mai in serios) prin care să îi cereți să vă restituie suma într-un termen scurt.

O seară liniștită!|
Av. Samuel Micula
Răspuns la discuția Anulare Contract Nunta
Buna ziua,

Cel mai bine ar fi sa vă adresați unui avocat căruia să îi puneți la dispoziție contractul. Posibilitățile de încetare sunt multe (chiar și în instanță), însă contează ce scrie în contract.

O zi frumoasă!




Răspuns la discuția Prestare servicii ocazionale
Da. Benficiarul (clientul) poate fi o persoană juridică sau o persoană fizică.
Răspuns la discuția Prestare servicii ocazionale
Bună ziua, puteți încheia cu beneficiarii convenții civile.

Conventia civila de prestari servicii poate fi incheiata pentru efectuarea unor activitati ce au caracter intamplator sau ocazional si care exclud subordonarea prestatorului fata de platitorul venitului.