avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Activitate Vasile Braun

Activitate Vasile Braun

Din comunicatul CCR din 22 iulie, anul curent, s-a constatat că legiuitorul are competența de a stabili sarcini fiscale sub forma contribuției de asigurări sociale de sănătate asupra oricăror categorii de venituri, indiferent de natura lor, inclusiv asupra veniturilor realizate din pensii și din alte categorii de indemnizații, iar prevederile care stabilesc această contribuție sunt constituționale [art.1 alin.(3) și (5), art.47, art.48 alin.(1) și art.56 din Constituție]. Curtea a analiza criticile de neconstituționalitate intrinsecă, anume că:

- reglementarea contribuției de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor contribuabilului, indiferent de natura lor, prin urmare, inclusiv asupra celor realizate din pensii sau din diferite tipuri de indemnizații, sunt în conformitate cu Constituția. Regula este cea a plății contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de asistența medicală în sistemul de sănătate, excepția fiind scutirea de la plata acesteia. Legiuitorul are o largă marjă de apreciere în structurarea politicii sociale a statului, putând decide atât acordarea, cât și retragerea facilităților la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate;
- plata contribuției de asigurări sociale de sănătate de către cetățenii români nu creează discriminare în raport cu cetățenii străini/ apatrizi care sunt scutiți de la plata acesteia, întrucât această facilitate acordată vizează numai cetățenii străini/ apatrizii care beneficiază de protecție temporară și provin din zona conflictului armat din Ucraina;

Asadar Curtea nu a analizat posibile alte neconstitualități ca cea prefigurată si explicată în speta de față. Or ,ridicarea unei exceptii de neconstitualitate bazată pe dubla impunere nu a fost solutionată și ca atare nu i se poate opune exceptia de lucru judecat devreme ce situația nouă are o altă cauză diferită față de ceea ce s-a analizat Nu ne regăsim în situația de a critica cuantumul cotei de Cass,cum gresit s-a arătat,ci ne regăsim în situația unei taxe procentuale impuse de stat care este constitutională numai in măsura în care aceasta nu este impusă de 2 ori. Legea nu vine să lămurească în sensul,ok pentru cei ce cumulează pensia mai mare de 3000 lei cu salariul, stabilim cota de 10% din suma ce depăseste pensia de 3000 de lei adunată cu suma salarială impozabilă. Legile vin să străngă fiecare in parte câte un Cass. Or,în momentul când il taxezi pe cetățean de 2 ori pentru aceiași cauză tu,stat ai dat cu oiștea în gard.
am vb in tăcerea legii . în practică nu cred că se regăsesc acte aditionale mai mici de o lună,este nepractic,nu ilegal.
Când am vb de nelegalitate în mod sigur nu m-am referit la împrejurarea mentionată.
totusi nu se poate încheia pe 36 de luni,37 de acte aditionale și nici 11.
nu. trebuia încadrată la cheltuieli cu executarea silită. contestație la executare si pt acest motiv.
În instanță puteti contesta întregul concurs doar pentru motive de nelegalitate nu si pentru netemeinicie.
în tăcerea legii cu considerarea limitei de timp de 36 de luni și a faptului că un act aditinonal se încheie pe o perioadă nu mai mică de 1 lună,rezultă un nr max de acte aditionale de 36,dar nici mai mare de 3luni,rezultă un nr minim de acte aditionale de 12.
trebuie să dati mai multe detalii,ce fel de societate pentru a vedea legea aplicabilă,dacă preavizul îndeplinea cerintele legale,candidati externi,total candidati,locuri de muncă disponibile,timp avut la dispozitie .
nu sunt în nicio eroare stimabile/stimabilă. regula este să plătesti cota numită Cass ,iar exceptia este să nu o plătesți. nu poti veni ca stat să umilesti cetățeanul care obtine 2 venituri ambele purtătoare de ”cass” Odată asigurat esti asigurat, Nu trebuie să-ți opresc de 2 ori cota pentru a fi o singură dată asigurat. Pe de altă parte,ce ar trebui să facă domnul în cauză ca să evite dubla impunere,să renunte ori la pensie ori la CIM ? și vă rog fără atacuri personale ”faceti o eroare” că doar suntem un forum de discutii.
Cu cartea de muncă pe care bănuiec că nu o mai aveti. Luati urma firmei la care ati lucrat și vedeti cine i-a preluat arhiva.