avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1407 soluții astăzi
Forum Activitate Vasile Braun

Activitate Vasile Braun

Dacă investitiiile sunt utile si necesare instanta în baza unui raport de expertiză poate să le constituie ca o îmbunătățire adusă imobilului.Valoarea lor se va împărti functie de cota parte a proprietății ce o detineti.
întâmpinarea vi se va comunica la termenul de judecată
nu toate cauzele sunt publicate în rejust.eu nu introduc în motorul de căutare nr.dosarului întrucât aceast parte a cauzei este anonimizată.mă orientez după materie după instanță și după celelalte filtre. de regulă ,am găsit ce căutam.
Da, ajutorul de sprijin pentru persoanele cu handicap se acordă și pensionarilor care au dobândit gradul de handicap după data pensionării. Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede că dreptul la indemnizație lunară sau alte beneficii se acordă în funcție de gradul de handicap, indiferent dacă acesta a fost dobândit înainte sau după pensionare.
Pentru a beneficia de aceste ajutoare, pensionarii care au obținut certificatul de handicap după pensionare trebuie să urmeze aceleași proceduri ca și celelalte persoane cu handicap, depunând cerere și documentele necesare la direcția de asistență socială competentă.
În spetă există 2 creante către 2 creditori diferiti. Unul este CAR si altul care a instituit prin executor,poprirea. Daca exista mai multi creditori, suma retinuta nu poate depasi jumatate din venitul lunar net. Asadar daca un salariat are mai multe popriri, sumele vor fi distribuite proportional cu creanta fiecarui creditor, dar nu se va depasi jumatate din salariul net.
la dezbaterea succesiunii trebuiau să fie prezenti unchiul dvoastră,tatăl și verisoara dvoastră ca succesibil care culege succesiunea mamei ei.
articolul ”legal” este art.257 al.1 C.pr.pen. Eu citez din lege ,dvoastră din ce carte citați ?

Jhin23 a scris:

Bună ziua. Eu am găsit următorul articol, și mi ai mai spus cineva, ca citație trebuie sa fie scrisa neaparat
Interdicția citării telefonice:
Citarea telefonică nu este o modalitate legală de citare, deoarece nu oferă garanțiile necesare pentru a asigura că persoana citată a primit cu adevărat informația și a înțeles contextul citării. Mai mult, aceasta nu poate fi dovedită în caz de litigiu.

Vasile Braun a scris:

percheziția informatică se desfășoară în prezența inculpatului.în mod logic pentru asigurarea prezentei acestuia ,respectivul trebuia citat. citarea se poate face si prin notă telefonică în acest scop se încheie un proces-verbal. datele informatice nu se vor altera în timpul perchezitiei informatice.

percheziția informatică se desfășoară în prezența inculpatului.în mod logic pentru asigurarea prezentei acestuia ,respectivul trebuia citat. citarea se poate face si prin notă telefonică în acest scop se încheie un proces-verbal. datele informatice nu se vor altera în timpul perchezitiei informatice.
Din comunicatul CCR din 22 iulie, anul curent, s-a constatat că legiuitorul are competența de a stabili sarcini fiscale sub forma contribuției de asigurări sociale de sănătate asupra oricăror categorii de venituri, indiferent de natura lor, inclusiv asupra veniturilor realizate din pensii și din alte categorii de indemnizații, iar prevederile care stabilesc această contribuție sunt constituționale [art.1 alin.(3) și (5), art.47, art.48 alin.(1) și art.56 din Constituție]. Curtea a analiza criticile de neconstituționalitate intrinsecă, anume că:

- reglementarea contribuției de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor contribuabilului, indiferent de natura lor, prin urmare, inclusiv asupra celor realizate din pensii sau din diferite tipuri de indemnizații, sunt în conformitate cu Constituția. Regula este cea a plății contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de asistența medicală în sistemul de sănătate, excepția fiind scutirea de la plata acesteia. Legiuitorul are o largă marjă de apreciere în structurarea politicii sociale a statului, putând decide atât acordarea, cât și retragerea facilităților la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate;
- plata contribuției de asigurări sociale de sănătate de către cetățenii români nu creează discriminare în raport cu cetățenii străini/ apatrizi care sunt scutiți de la plata acesteia, întrucât această facilitate acordată vizează numai cetățenii străini/ apatrizii care beneficiază de protecție temporară și provin din zona conflictului armat din Ucraina;

Asadar Curtea nu a analizat posibile alte neconstitualități ca cea prefigurată si explicată în speta de față. Or ,ridicarea unei exceptii de neconstitualitate bazată pe dubla impunere nu a fost solutionată și ca atare nu i se poate opune exceptia de lucru judecat devreme ce situația nouă are o altă cauză diferită față de ceea ce s-a analizat Nu ne regăsim în situația de a critica cuantumul cotei de Cass,cum gresit s-a arătat,ci ne regăsim în situația unei taxe procentuale impuse de stat care este constitutională numai in măsura în care aceasta nu este impusă de 2 ori. Legea nu vine să lămurească în sensul,ok pentru cei ce cumulează pensia mai mare de 3000 lei cu salariul, stabilim cota de 10% din suma ce depăseste pensia de 3000 de lei adunată cu suma salarială impozabilă. Legile vin să străngă fiecare in parte câte un Cass. Or,în momentul când il taxezi pe cetățean de 2 ori pentru aceiași cauză tu,stat ai dat cu oiștea în gard.
am vb in tăcerea legii . în practică nu cred că se regăsesc acte aditionale mai mici de o lună,este nepractic,nu ilegal.