avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate ionutvd

Activitate ionutvd

Buna ziua! Comercializez niste produse electronice importate din China și am o nedumerire. Știu ca legea prevede ca produsul vândut sa fie însoțit de manual de utilizare in limba romana. Dar nu se specifica nicăieri daca trebuie neapărat ca acesta sa fie fizic. Eu as vrea sa pun pe factura un cod qr, iar la scanarea cu telefonul sa se descarce manualul in format pdf. Pot avea probleme cu anpc daca procedez asa? Am incercat 2 zile sa sun la anpc, nu răspunde nimeni...
Bună ziua,

Lucrez la un magazin online de piese auto și avem următoarea speta:
Un client a cumpărat un produs în valoare de 400 lei, iar montajul acestuia a costat 500 lei. Montajul nu l-am efectuat noi, ci un service autorizat fără legătură cu magazinul nostru.
Produsul s-a defectat la scurt timp după montaj, iar clientul solicita sa ii se returneze atât contravaloarea produsului, cât și cea a montajului.
În ce măsură este îndreptățit sa solicite contravaloarea montajului? În termenii și condițiile magazinului și în certificatul de garanție avem specificat ca "Garantia acopera cel mult valoarea integrala a produsului defect".
De asemenea, avem obligația de a ii returna banii? Sau ii putem inlocui produsul cu unul nou?

Multumesc anticipat pentru răspunsuri.
Bună ziua,

Doresc sa înființez alături de un asociat 6 firme. Sa facturez de pe prima pana când ating 65000 euro, apoi se pe a 2a și tot asa. Am discutat cu un amic contabil care îmi zicea ca este tot o evitare a plătii tva-ului și ca nu ar fi ok din punctul lui de ce vedere.
Este legal sau nu ce vreau sa fac? Pot avea probleme? Exista vreun act normativ legat de acest aspect?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Un accident produs in incinta locului de munca, dar in afara programului, se poate considera accident de munca?

Multumesc anticipat
M-as putea lega de faptul ca mi-au emis chitanta pentru avans si nu bon fiscal conform OG 47/2007: pentru orice tip de avans ar trebui folosita casa de marcat si emis bon fiscal, in incercarea de a ii convinge sa imi dea banii inapoi?
Buna ziua,

Acum 2-3 saptamani sotia mea a achitat un avans de 1000 de lei (din total 3000 lei) pentru un curs de make-up care trebuia sa inceapa pe 15 iunie si sa se desfasoare timp de 6 saptamani, in fiecare zi de luni pana vineri. Inceperea cursului a fost decalata pana pe 28 iunie, iar desfasurarea lui va avea loc o zi da una nu. Sotia mea nu poate participa in aceste conditii datorita decalarii datei de inceput a cursului. Si nici nu mi se pare normal ca dintr-un curs de 6 saptamani zi de zi, sa il transformi intr-un curs de 6 saptamani o zi da, una nu, in conditiile in care se fac tot 4 ore pe zi. Practic au injumatatit durata efectiva a cursului.

Problema e ca firma respectiva refuza sa ne returneze avansul, pe motiv ca le-am tinut locul ocupat. Cand sotia a achitat avansul, a primit de la ei o chitanta pentru suma de 1000 de lei, reprezentand "avans curs machior". In conditiile in care nu avem nici un contract semnat cu ei, in ce masura putem recupera avansul?
Răspuns la discuția Amenda Austria
Nu ma poate ajuta nimeni in acest caz?
Discuție Amenda Austria
Buna ziua,

Am primit o amenda de circulatie pentru depasirea vitezei in Austria prin posta, fara confirmare de primire. Din cate am citit, aceasta ar fi trebuit sa ajunga prin confirmare de primire si cu continut declarat, iar daca nu o primesc in 2 luni de la savarsirea faptei se prescrie. Eu am gasit-o pur si simplu in cutia postala. Si noroc ca m-am uitat, de obicei nu o verific. Este ok sa o ignor daca nu am semnat nicaieri pentru primirea ei?
Buna ziua,


Am vandut o masina, am semnat contractul de vanzare-cumparare, am luat banii, am dat masina, am scos-o de la fisc, insa cumparatorul s-a razgandit. As vrea sa rezolvam pe cale amiabila aceasta problema, as fi dispus sa iau masina inapoi. Intrebarea mea este care este procedura, daca deja am apucat sa o scot de la fisc si am completat in talon numele lui la rubrica instrainat catre?
Trebuie doar sa mai facem un contract de vanzare cumparare, sa o scoata el iar de la fisc si sa o iau iarasi eu? Sau e mai complicat? Imi puteti spune, va rog, pas cu pas, ce avem de facut?

Multumesc anticipat.

Buna seara,

Am o prietena care realizeaza venituri din prestare servicii (infrumusetare) atat la domiciliul ei cat si la domiciliul clientelor. Intrebarea mea este ce risca isi asuma daca face asta fara pfa/srl? A incercat sa isi deschida un pfa, dar nu a primit semnaturile necesare de la vecini. Exista alta solutie pentru a intra in legalitate fara acordul vecinilor?
Multumesc anticipat