avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate tzindirela

Activitate tzindirela

Am o matusa in Ucraina, ea nu are copii, suntem 3 nepoti (2 in Ucraina 1 un Romania). Am drept la mostenire in cazul decesului acesteia? Care ar fi demersurile necesare?
A fost angajata cu jumatate de norma. Beneficiaza de indemnizatie?

Ionut.ion a scris:

Da, daca indeplineste conditiile legale.

Ce ocupatie a avut in ultimii 2 ani?

Daca cineva a fost angajata doar 6 luni, poate beneficia de concediu de crestere a copilului,?
Vreau sa cumparar un apartament care este proprietatea privata a unei primarii. Cum pot sa-l achizitonez, care este baza legala? Mentionez ca sunt chirias in acel apartament
Conform Legii 203/2020, art II, se pot organiza concursuri in institutiile enumerate pentru orice post sau doar pentru posturile din structurile cu sau fara personalitate juridica din cadrul acestor institutii care deruleaza programe cu finantare din fonduri nerambursabile europene si nationale?
Lucrez pe o functie contractuala si as vrea sa ma transfer pe o functie publica la alta institutie. Care sunt procedurile? Ce pot face in acest caz?
Se poate face transfer de pe o functie contractuala pe una publica?
"Pot să-l oblig pe angajat sa își ia concediul de odihnă în loc să adopt măsuri specifice pentru a-l feri de contaminare?" , avand in vedere decretul 240, art. 54, litera b?
Sedintele Consiliului Local se pot desfasura online? Care este baza legala?
Discuție Salariul minim
Buna ziua, lucrez intr-o institutie din administratia publica locala. Odata cu majorarea salariului minim pe economie, conducatorii institutiei au luat decizia diminuarii grilelor de salarizare in asa fel incat salariile personalului in anul 2020 sa ramana la nivelul lunii decembrie 2019. Va rog sa-mi spuneti daca acest lucru este legal.