avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate emynem07

Activitate emynem07

Vă mulțumesc. E tot ce doream să știu.
În martie, anul trecut, am luat legătura cu un avocat pentru a mă reprezenta într-un proces de executare silită. Am semnat un contract împreună, dânsul a cerut un onorariu pe care l-am achitat integral.
Până în momentul de față dânsul nu a făcut nimic, invocând diferite cauze. Nu acceptă nici o discuție, decât prin mesaje scurte.
Ce pot face în acest caz? În caz că doresc să îmi recuperez banii de la dânsul cum trebuie să procedez?
D-le CatalinCD...
Voi lua pe rand replicile dumneavostra si va voi raspunde:
"n-auzi,domne,ca nu avea voie"...eu am venit cu argumente legale si pertinente mai sus...asta cu auzitul sau cu datul cu parerea...am scris deja,suntem campioni;
"daca omul era surd";"sau daca avea indoieli ca omul e chiar politist ? "....va dati seama ca astea sunt argumente de care orice infractor se poate folosi ca sa scape...vinovat fiind,ca sa fuga,argumenteaza ca a avut indoieli...si faptul ca era surd..sa fim seriosi..politistul a actionat intr-un cadru perfect legal...dumneavostra,ca sa opriti o persoana suspecta,(observati ca am zis "persoana suspecta",nu "infractor"),fiind politist si folosind uzul de arma,iar acea persoana suspecta ar fi surda,cum ati proceda?si va rog sa-mi raspundeti folosindu-va de niste termeni legali,nu de situatii ipotetice.
"natie de infractori"...asta e o alta tema,pe care nu o putem detalia aici,pentru ca am fi offline...ganditi-va ca totusi natia asta de infractori a inventat,printre altele, pixul cu care scrie o lume intreaga si motorul cu reactie.....si penicilina.Cu respectul asta de sine despre noi,ca natie,am ajuns sa ne placa mai mult Italia si Spania.
In legatura cu exemplul dat din S.U.A....am recunoscut de pe atunci ca nu este un exemplu bun..recunosc ca aveti dreptate..chiar si la partea cu U.R.S.S.

D-na dodoambra..v-am raspuns, raspunzandu-i si domnului CatalinCD...aveti dreptate..

O zi buna tuturor!

P.S. Eu mi-am exprimat punctul de vedere si mi-l sustin in continuare: politistul a actionat legal.Este dreptul meu ca am un punct de vedere,ca si dumneavostra,de altfel.Acestea fiind spuse,precizez ca nu voi mai raspunde la eventualele replici urmatoare.

Toate cele bune!
Buna ziua tuturor!
Haideti sa vorbim in termeni legali:

1.Conform legii 360/2002 privind statutul politistului,la articolul 1 este stipulat ca "(1) Politistul este functionar public civil, cu statut special, inarmat, ce poarta, de regula, uniforma si exercita atributiile stabilite pentru Politia Romana prin lege, ca institutie specializata a statului. ".Cititi mai apasat "INARMAT" si "ce poarta,DE REGULA,uniforma...".
2.Conform legii 17/1996,modificata si completata prin legea 294/2004 privind regimul armelor de foc si al munitiilor, la capitolul III intitulat "uzul de arma", se stipuleaza la articolul 47,litera d:" pentru imobilizarea infractorilor care, dupa savarsirea unor infractiuni, incearca sa fuga; ", iar la articolul 49,alineatul 2 se arata si modul in care se executa uzul de arma prin somatie: "Somatia se face prin cuvantul „Stai!“. In caz de nesupunere, se someaza din nou prin cuvintele: „Stai, ca trag!“. Daca cel in cauza nu se supune nici de aceasta data, se someaza prin tragerea focului de arma in sus, in plan vertical. In cazul in care, dupa executarea somatiei legale, potrivit alin. 2, persoana in cauza nu se supune, se poate face uz de arma impotriva acesteia. "
Deci politistul,chiar daca era civil, a actionat in conformitate si potrivit legii.
Romanul e campion la sportul "datul cu parerea" si bineinteles,considera ca e plin de drepturi si absolivit de toate obligatiile.
Politistul e ingradit de o gramada de legi contradictorii date de niste incompetenti (asta e alta discutie),iar cand aplica chiar si legile alea, e considerat ca face "abuz"(bineinteles,de exact cei care au calcat pe bec).
In S.U.A.,considerate de unii "leaganul democratiei mondiale", daca o persoana e oprita in trafic si incerca sa se scarpine fara acordul politistului care a oprit-o,se trezeste cu creierul pe parbriz...cu ultima replica am cam exagerat,dar trebuie sa recunoasteti ca in America cam asa se pune problema....

O zi buna!
As dori sa iau in locatie o persoana a carui carte de identitate a expirat si nu are documente legale asupra locuintei unde sta.
Mentionez ca persoana nu intentioneaza sa locuiasca la mine,pur si simplu doreste sa isi reinoiasca documentul de identitate,iar eu sa-mi dau acordul pentru a trece adresa mea pe acesta.
Ce efecte juridice implica acest fapt? Este bine sa fac asta?
Imi cer scuze,nu cunosc baza legala,dar va pot spune cu exactitate ca in ORICE SCOALA,IN ORICE PAUZA este interzis ca elevii sa paraseasca incinta scolii.
Oricum,urmand sfatul celor de mai sus,puteti face o cerere prin care sa aflati si baza legala.
Succes!
Din moment de politistul se afla acolo.in acel moment,purtem deduce ca se afla pentru a rezolva un conflict,fiind chemat de cineva si nu intamplator.Putem deduce logic,mai departe,ca omul legii (cum le place celor din presa sa le zica :) ) era impartial,deoarece va dat amenda amandoura,deci nu a tinut cu cineva anume,venise doar sa-si exercite meseria.
De aici si pana la momentul in care ati fost lovit nu putem spune decat ca a existat o provocare,nu cred ca pe langa amenda politistul v-a si injurat sau ceva de genul...
Majoritatea politistilor chiar isi fac treaba.Bineinteles ca exista si uscaturi in padure,dar cum spunea si cineva mai sus,se ajung la asemenea conflicte deoarece politia nu este respectata....daca erati in SUA,daca comentati prea mult dupa ce ati primit amenda,plecati in catuse de acolo...si ganditi-va ca SUA este considerata "leaganul democratiei mondiale", nu?
O zi buna va doresc!
Raspuns: delegat.Am precizat clar in primul mesaj ca sunt delegat,domnule danflorinmihai.
Va multumesc pentru raspuns,domnule freelis,Dar as dori si niste prevederi legale,caci in felul asta am ajuns sa ma plimb de la un birou la altul fara sa rezolv problema.
Lucrez ca functionar public in Bucuresti si am fost delegat in Giurgiu,unde imi desfasor activitatea si in prezent.Pe perioada delegarii,am fost trimis la un curs de perfectionare la Iasi.
Intrebarea este care din cele doua unitati (Bucuresti sau Giurgiu) se ocupa de decontul transportului cat si cel de acordare a indemnizatie zilnice?
Buna ziua.
In urma cu cativa ani am facut un credit la o banca, in valoare de 66.000 RON. Creditul l-am achizitionat impreuna cu logodnica mea, care,cu toate ca nu eram casatoriti, aveam aceeasi adresa, asa ca ea a semnat contractul de credit in calitate de coplatitor.
Nereusind sa imi achit ratele la timp, creditul a fost preluat de catre o firma de recuperare, cu care am negociat o noua rata, avantajoasa pentru mine.
Problema este ca eu am semnat pentru achitarea integrala a creditului, plus a dobanzii care se acumulase.
Intrebarea mea este, in ideea in care voi lua legatura cu un avocat,acesta ar avea sanse,negociind cu firma de recuperare sau chiar dand-o in judecata, sa imi reduca suma pe care o am de achitat la jumatate, cealalta jumatate sa fie suportata de catre logodnica mea, in calitate de coplatitor?
Va multumesc!