avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate camiha

Activitate camiha

Buna seara! Ma puteti ajuta, va rog? Un SRL are administrator o persoana juridica romana, calitate asumata prin contract de administrare inregistrat la ORC, in baza deciziei asociatului unic. In decizia asociatului unic si in contactul de administrare se prevede ca administratorul are dreptul de a delega atributii catre directorul general. Decizia prin care se nominalizeaza atributiile delegate catre directorul general trebuie sa mai treaca prin ORC, se impune actualizarea actului constitutiv? Multumesc tare mult!
Buna seara,
Ce se intampla cand dupa transmiterea notificarii de reziliere a contractului pentru neindeplinirea in termen a obligatiilor, contructorul doreste sa finalizeze lucrarea?
Precizez ca i s-au dat mai multe termene de finalizare, insa dupa ultimul termen nerespectat, dorinta noastra este de reziliere a contractului dupa implinirea termenului de 14 zile, stipulat contractual. Multumesc!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua,
Poate un angajator sa impuna o perioada de preaviz in cadrul unei perioade de proba, desi art. 31 din Codul Muncii stipuleaza faptul ca incetarea se poate face fara preaviz?
Multumesc!
Buna ziua,

Avand in vedere incheierea starii de urgenta si inceperea starii de alerta si aparitia acestui vid procedural potrivit caruia exista un termen de 3 zile in care restrictiile nu pot fi aplicate, ce se intampla cu persoanele straine, care vin din zona rosie COVID si vor sa intre in Romania?

Multumesc!
Răspuns la discuția Regim de intrare in tara
Multumesc! Conform informatiilor de pe site-ul ministerului afacerilor externe, a reprezentantilor Politiei de Frontiera si a DSP cert este ca la intrarea in tara dintr-o zona rosie, in acest moment, se intra in carantina institutionalizata.
Insa, exista un ordin (622/2020 al ministerului sanatatii), potrivit caruia persoanele asimptomatice care intră pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roșie) pot intra in carantina la domiciliu (daca spatiul permite carantina individuala), in baza unei declaratii pe proprie raspundere. Nici Politia de Frontiera, nici DSP (prin callcenter) nu mi-au putut da detalii despre aceasta optiune, necunoscand informatia.
Cunoasteti mai multe detalii?

Multumesc!
Poate un cetatean olandez, administrator al mai multor firme in Romania, sa intre in Romania incepand cu 15 mai? Poate veni insotit de familie?
Mentiune: Olanda - cod rosu COVID

Multumesc!
Dupa ridicarea starii de urgenta care este cadrul legal in baza caruia parintii pot solicita zile libere pentru supravegherea copiilor in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant?
Legea 19/2020 a fost adaptata conform OUG 30/18.03.2020, cu particlularitate pe instituirea starii de urgenta.
inteleg din textul legii ca aceste zile se acorda, printre altele, ca urmare a unor situatii extreme decretate astfel de catre autoritatile competente in domeniu.
Multumesc!
Buna seara,
Ma puteti ajuta cu un model de decizie asociat unic pentru infiintare SRL? Asociatul este persoana juridica straina si as vrea sa ma asigur ca decizia cuprinde toate elementele cerute de ORC pentru a evita ingreunarea finalizarii dosarului.
Multumesc!
Multumesc frumos!