avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate gaba

Activitate gaba

Buna ziua,
Societatea catre care s-a transmis transferul unui angajat, a comunicat un CUI eronat. Cum pot corecta in Revisal?
Buna ziua. In cazul in care primesc un concediu medical dupa inchiderea lunii, depun D112 rectificativa. Intrebarea mea este; pentru acel medical depun o noua cerere de recuperare din FNUASS? Sau este suficient depunere declaratiei? Multumesc.
Buna seara, in privinta concediilor medicale cod 07 si cod 51, cine suporta indemnizatia? Angajatorul sau FNUASS? Parerile sunt impartite si tind catre angajator. Din pacate nu gasesc nimic in legislatie... !
Buna ziua,
Ce poate sa faca o persoana care, urmand sa intre in somaj, constata ca angajatorul nu a platit contributiile catre buget timp de 1 an? Motivul incetarii activitatii a fost desfiintarea postului. In adeverinta primita de la angajator scrie, pe langa perioada lucrata, si faptul ca in perioada de 1 an(de la pana la) nu s-au oprit si nu s-au virat sumele catre buget!!
Multumesc anticipat.
Multumesc.

Da, este legal sa apelati la o firma de recuperare a datoriilor, vorbind de firme autorizate, care au acest obiect de activitate. Acestea au juristi care dupa ce emit scrisori de notificae, somatii... ajung cu restantierul in instanta. Este legal.

Recent am aflat intamplator, ca asociatia de care apartin a apelat la o asemenea firma de recuperare. Sumele sunt mici, ce e adevarat, si nu cred ca era cazul. Problema este ca nu am auzit sa se fi tinut vreo sedinta in acest scop, deci nu s-a supus la vot ceea ce mi se pare incorect. Hotararea, mai ales ca este vorba de o asemenea situatie, ar fi trebuit sa apartina locatarilor si nu doar administratorului sau comisiei de cenzori. Ce optiuni are un "avizat" in aceste conditii? Cat de legala mai este actiunea firmei de recuperare? Multumesc.
Buna ziua,
Intrebarea mea este daca un barbat nascut in iunie1954 care are 35 ani de munca din care 23 in grupa II, poate solicita deja pensionarea anticipata?
Multumesc.
Discuție postliceala
Va cer parerea intr-o problema mai ampla, care imi da batai de cap: daca termini cursurile de pregatire(cele de 3 luni) se poate sa fi trecut pe post de contabil, in cartea de munca? Dar daca termini studii postliceale in domeniu (2 ani) si pe diploma scrie "asistent de gestiune"? Care este diferenta intre cele doua diplome? Parerea mea este ca mai importanta si relevanta este postliceala. Si o alta dilema: ca inspector resurse umane cu liceul economic terminat si, bineinteles, cursurile IRU, de ce salariu beneficiezi: 720 sau 750? Dar daca ai studii postliceale si cursurile IRU? Multumesc! :D
O stire pe care am gasit-o pe pagina realitatea.net:

"Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, companiile nu îşi mai pot deduce TVA-ul pentru achiziţiile de vehicule cu motoare de maxim 3,5 litri, prevederea aplicându-se şi clienţilor care aparţin firmelor de leasing financiar.

Astfel, TVA nu mai poate fi dedus nici pentru cumpărarea de bunuri destinate vehiculelor, inclusiv carburanţi, piese de schimb sau componente pentru întreţinere, reparaţii sau modificări în regie proprie.

Potrivit Asociaţiei Societăţilor Financiare, anularea deductibilităţii TVA pentru achiziţia de maşini va lovi în transportatori şi în sectorul serviciilor financiare. "
:oops:
Discuție penalitati tva
In ce cont se depun sumele reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere aferente TVA? Multumesc anticipat.