avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate iuliana_rosca

Activitate iuliana_rosca

Buna ziua
In luna octombrie 2012 am sustinut examenul de promovare din sociolog clasa 50, gradatia 4, in sociolog specialist S, gradatia 4 si clasa corespunzatoare data a crescut la 56. In decizia pe care am primit-o se mentioneaza ca incepand cu data de 1.12.2012 sunt promovata dar fara majorare salariala.
Sunt invocate prevederile Legii 284/2010, legea 53/2003 republicata, legea Muzeelor si Colectiilor 311/2003 republicata, prevederile art. III ale OUG 63/2010 - si DECIDE ... ca va fi incadrata in functia de sociolog specialist S, gradatia 4, clasa 56 - salariul de incadrare ramanand la niveul lunii noiembrie 2012.
Va rog sa ma lamuriti in acest sens.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Promovare personal contractual
Mi s-a spus ca intrucat nu se aplica coeficientii din legea salarizarii pe 2012 se raporteaza la incadrarea din OG 10/2008 in care era prevazut salariul pentru sociolog principal la 1.080 lei.
Bună yiua
Va rog frumos s mă lămuriţi în următoarea situaţie.
La sfârşitul lunii octombrie voi susţine examenul de promovare de la sociolog la sociolog specialist (la 3 ani de la ultima promovare). Mi s-a spus că în conformitate cu legile în vigoare voi susţine examenlul de promovare, voi trece în treapta superioară dar salariul nu va creşte întrucât nu se aplică nu ştiu ce lege.
Vă rog să mă luminaţi
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca legea permite angajari sezoniere intr/o institutie bugetara.
Va multumesc
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca o institutie publica poate dona (aparatura IT) sau poate transfera dreptul de proprietate a acesteia catre o instituttire publica din Ucraina. Aparatura a fost achizitinata in cadrul unui proiect european.
De asemenea va rog sa-mi precizati daca o institutir de stat poate face donatii.
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza sau care sunt normele legale privitoare la calculul energiei termice intr-un apartament fara repartitoare. Mentionez ca stau intr-un bloc unde exista 14 apartamente cu centrale pe gaz, 4 apartamente cu repartitoare si unul fara repartitoare (cel inchiriat de mine).
Va multumesc.
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti, daca un angajat contractual este acuzat (de catre alt angajat al aceleiasi institutii), prin adresa oficiala trimisa conducerii, de subminarea imaginii institutiei, ce demersuri legale poate face in apararea lui si ce masuri poate lua institutia impotriva acuzatorului?.
In cadrul unui proiect finantat de UE pe programul Ro-Ua-Md, institutia a cumparat aparatura IT, din care o parte, conform contractului de grant si cererii de finantare, va fi transferata in Ucraina spre folosinta pe perioada proiectului.
Ce demersuri trebuie facute pentru transfer si va rog sa-mi spuneti daca este suficient contractul de comodat.
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca in comisia de inventariere este numita o persoana care nu are pregatire de specialitate (este numit un muzeograf de exemplu), aceasta persoana nu trebuie instruita pentru a cunoaste procesul de inventariere. Necunoscand etapele inventarierii aceste persoane au primit sanctiuni disciplinare.
Care este procedura legala?
Buna ziua, sunt personal contractual bugetar si va rog sa/mi spuneti daca se mai poate acorda sporul de pina la 75 % pentru gestionare si implementare de proiecte finantare din fonduri europene in conformitate cu prevederile OUG nr. 35/2009. In acest moment derulam un proiect si as dori sa stiu daca se poate acorda acest spor celor implicati.
Multumesc