avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate Leo R A

Activitate Leo R A

Răspuns la discuția Se impoziteaza cu 16 % ?
ioanbutariu a scris:

Daca nu are CIM sau alta forma (srl, pfa, etc) nu are nimic de achitat la stat, atata timp cat statul nu descopera aceste tranzactii.

Da, ar ajuta acel contract part-time, pentru a evita amenzi pt munca la negru + eventuale impozite calculate din urma. Banii primiti de d-voastra in cont se pot interpreta ca fiind salariu net, sau cel putin o parte din ei.


Statul in urma unui viitor control la societate, v-a gasi aceste tranzactii in borderourile completate pe numele persoanei fizice, dar in realitate persoana fizica primeste 2,5 ron/europalet prin transfer bancar si achita tot 2,5 ron/palet la furnizor.
Treaba urata este ca nu se elibereaza chitanta si factura de la furnizor. Cum poate demonstra persoana fizica ca nu inregistreaza venit / Asta e problema.....

Răspuns la discuția Se impoziteaza cu 16 % ?
Persoana fizica nu are contract de munca, e platita la negru ( 1 % din cifra de afaceri ), exista doar contract de mandat. Ar ajuta cu ceva un contract de munca pe 2 h ?
Se pot compensa taxele si impozitele cu daunele provocate de inundatii din vina primariei? Daca da, care sunt actiunile ( pasii ) principale ?
Va multumesc pentru ajutor !
Speta pe scurt :
- o persoana fizica, mandatar al unei societati achizitioneaza de la diferite centre de colectare, EURO PALETI second hand. Persoana fizica primeste banii de la societatea comerciala in contul sau personal bancar. La centrele de achizitie marfa se vinde fara acte....deci nu se elibereaza facturi, chitante, etc.... Exista totusi CMR-uri si avize eliberate de societate pentru marfa trimisa prin TIR-uri. Persoana fizica ( mandatarul ) are ceva de plata catre stat?
Va multumesc pentru ajutor !
Va salut,
Nu gasesc informatii daca OUG 79/2008(cu modif. din L203/2009) a fost prelungita si pentru anul 2013.

Este vorba de remuneratia direct. general, a cenzorilor, administratorilor si a reprez. in AGA al autoritatii locale.

Pana la 31.12.2012 la dir. gen. era plafonata pana la maximul indemnizatiei viceprimarului iar restul primeau un procent de 1% din indemnizatia acestuia.

Multumesc anticipat daca puteti sa ma luminati (un link ceva...) cu eventuale informatii.

Weekend placut tuturor !
Răspuns la discuția radar viteza
Da,examinare si cerere de reducere la 30 zile daca nu a mai fost suspendat anterior.
Răspuns la discuția interzis
Probabil,in cazul in care-i dati in judecata pentru discriminare,societatea usor poate proba prin anumiti ,,prieteni'' sau chiar angajati(fosti colegi) ca dvs. provocati scandaluri:training:,etc.Mai bine mergeti la alt spa din oras.:dance3:
legalpro a scris:

Daca nu stiati, legislatia muncii este mult mai favorabila angajatilor decat angajatorilor. Asa ca ei au de pierdut, nu dvoastra.


Din pacate.Sa nu uitam insa,ca daca ei nu ar fi,nu am avea nici impozite nici taxe,nici pensii nici nimic.Asta-ti mai lipseste ca si firma,amenda peste amenda.Nu e destul ca te ,,sug'' toti de taxe.. Nu mai invatati oamenii sa faca scandal in presa.
Cel mai bun lucru este sa incerci sa te impaci cu ei.Tine cont ca ai lucrat acolo 5 ani,asta demonstreaza ca nici fisa postului sau atributiile suplimentarea nu te-au dat cu rotiile in sus devreme ce ai acceptat acest lucru.Incearca o mediere prima data.In perioadele de sarbatori,toti cei care muncesc sunt mai irascibili,mai nervosi.Probabil a fost o decizie de moment asupra careia v-a revenii daca v-a vedea ca si tu ai alta purtare.Scuze ca folosesc un alt limbaj,dar asta e realitatea.Repede....,presa,scandal..etc#-o
Sa aveti o zi linistitita.
Din punct de vedere legal este buna oricare varianta(fuziune sau cesiune).Avantajos ,
va referiti la costuri?
Răspuns la discuția Daune Interese leasing
cititi clauzele ctr. de leasing cu mare atentie.Cum explica cei de la leasing ca dvs trebuie sa platiti in continuare ceea ce nu mai aveti?Ati predat masina cu proces verbal?