avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Activitate nik2003

Activitate nik2003

Am vandut o masina in strainatate si am depus actele pentru recuperare taxa auto reziduala. Stiu ca nu imi dau banii pe care i-am platit ca taxa de inmatriculare si imi calculeaza la momentul acesta, daca eu inmatriculez acum masina. Dar surpriza ei mi-au restituit doar 645 LEI, in loc de 695,22 Euro conform ,,Taxa de timbru- cf. OUG 9/ 2013,,
Masina este un Renault Laguna 2, fabricatie 06.2003, Diesel, 1870 cm, Emisia de dioxid de carbon - grame CO2/km 152 g. CO2/km

Va multumesc
Locuiesc in Germania, statul German m-a obligat sa inmatriculez masinania (pe catre o aveam inmatriculata in Romania, cu taxa platita si nerecuperata) pe Germania. Imi pot recupera taxa inapoi care a fost platita in 2008 de primul proprietar (eu sunt al doilea) si nerecuperata, conform HG nr. 88/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu. Este valabila HG nr. 88/2013.
Va multumesc.
Discuție Taxa auto
Locuiesc in Germania, dar am masina inmatriculata in Romania. Dupa legile din Germania sunt obligat sa inmatriculez masina pe Germania. Masina are taxa platita in 2008 si nerecuperata, daca o inmatriculez in Germania pot recupera taxa fiindca am scoso din parcul auto national?
Lucrez in transportul in comun ca sef coloana, sunt inginer, dar functia ocupata nu necesita studii superioare. Cand intocmesc acte ma pot semna cu inginer ........., este legal?
Va multumesc.
Lucrez ca sef coloana la o societate publica de transport in comun, sunt si lider de sindicat la sectia unde lucrez, Intr- o dimineata la sedinta de operativa, directorul tehnic a spus ca ,,toti soferii suntprosti....." eu i-am cerut explicatii pentru cele mentionate, iar discutia a fost mai aprinsa. In urma celor intamplate directorul a facut o informare precum ca eu am avut o atitudine ireverentioasa fata de dumnealui. In urma informarii am fost sanctionat cu 10% pe o luna.
Mentionez ca nu i-am adus injurii, doar am avut o discutie mai aprinsa (barbateasca). Fiind lider de sindicat trebuia sa apar acei oameni pe care dumnealui i-a facut PROSTI.
Va multumesc.
Ce trebuie sa fac, pentru a contesta o sanctiune si ce imi trebuie?
Lucrez la o societate publica de transport, in luna August am realizat 24 ore suplimentare (peste regimul normal de lucru). Au trecut peste 60 zile si nu au fost platite, cum scrie la lege. Unde ma pot adresa si care sunt pasii pe care trebuie s-ai urmez? Multumesc.
Este legala sanctiunea disciplinara daca:
1) Informarea a fost facuta la data de 29.07.2013
2) Decizia de sanctionare s-a dat la data de 31.10 2013
Conform codului muncii?
Cum redactez o contestatie la o sanctiune disciplinara
Este valabila inregistrarea cu camere de supraveghere in instanta?