avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate lilid

Activitate lilid

Buna ziua
Are angajatorul obligatie sa trimita documentele de incetare a unui fost salariat, scanate si trimise pe mail sau prin curier sau posta? Mentionez ca documentele sunt emise si se afla la sediul societatii. Daca aveti si o baza legala, va multumesc

Zi buna.
Discuție Munca de noapte
Buna ziua,

Intr-o societate, la intervale rare de timp, se efectueaza munca de noapte, cca 2 saptamani/luna.
In contractul Colectiv de Munca este specificat acest lucru.
Intrebarea este, atunci cand se hotaraste sa se lucreze de noapte ( o perioada limitata de timp) trebuie anuntat ITM-ul?
Va multumesc
Buna ziua,

Pentru codul de indemnizatie 06, cate zile de concediu medical. se acorda dpdv legal? Avem o salariata care are a venit cu un certificat medical emis de catre spital ( ortopedie) si i-au acordat 10 zile.

Va multumesc
Buna ziua,
Cum se procedeaza in cazul cand un student in anul II de facultate se angajeaza si dupa 3 luni de activitate aduce un concediu medical? Precizez ca este primul loc de munca al studentului.

Va multumesc.
Buna ziua,
O salariata revine din concediu crestere copil la 1 martie 2019, iar la 15 martie aduce un concediu medical pentru perioada 15-31 martie. A adus o adeverinta de la agentia nationala pentru plati si inspectie sociala cu indemnizatiile pe care le-a avut in acea perioada. dar sunt sume nete ( ce lua salariata in mana) . Intrebarea este, baza de calcul a concediului medical va fi constituita din aceste sume nete din ultimele 6 luni? Din OUG nu m-am lamurit.........Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția plata zile concediu de odihna
da, scuze era perioada 06.06-27.06, dar din ce va fi constituita baza de calcul a co?
Buna ziua,

Daca un salariat, s-a angajat in data de 06.06.2018 si a plecat in data de 27.08.2018, trebuie sa i se plateasca o zi de concediu de odihna. Precizez ca salariatul are 21 zile concediu odihna/an. Va multumesc
Răspuns la discuția munca
Conform COR, aceste ocupatii (referent, casier) nu au ca si nivel de pregatire studii superioare. Daca nu exista alte reglementari speciale, nu au cum sa va transforme postul la un nivel de studii superioare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Categoriile de salariaţi cu contract part-time sau cu plata în acord în cazul cărora se aplică excepţia de la plată a CAS şi CASS:

a) sunt elevi sau studenţi, cu vârsta până la 26 de ani, aflaţi într-o formă de şcolarizare;

b) sunt ucenici, potrivit legii, în vârstă de până la 18 ani;

c) sunt persoane cu dizabilităţi cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi;

d) au calitatea de pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii, cu excepţia pensionarilor pentru limită de vârstă care beneficiază de pensii de serviciu în baza unor legi/statute speciale, precum şi a celor care cumulează pensia pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii cu pensia stabilită în unul dintre sistemele de pensii neintegrate sistemului public de pensii;

e) realizează în cursul aceleiaşi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puţin egală cu salariul minim brut pe ţară."

( Ordonanta nr. 4/2017 – modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal )
Răspuns la discuția Zi lucratoare 15 august
si aceste zile de co vor fi scazute din totalul zilelor de concediu de odihna anul?