avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Enache

Activitate Mihaela Enache

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere aveti sanse.
Formulati actiune de partaj, solicitati cota de 100% si sa vi se atribuie autovehiculul in lot.
Mergeti la un avocat bun
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajati un avocat.
E vorba de un mandat fara reprezentare in speta. Il puteti da in judecata si sa solicitati plata impozitului, penalitatilor si sa va predea contractul de vanzare-cumparare prin care a instrainat masina.
Puteti cere cel mult o inlocuire a sanctiunilor cu avertismentul.
Faptul ca va grabeati spre spital ar justifica starea de necesitate - deci o chestiune care inlatura caracterul contraventional al faptei - doar daca aveati pacientul in masina nu si daca el era deja la spital.
nu sunt de acord. si doctrina majoritara nu are aceasta optica.
pentru edificare cititi aceasta decizie a Curtii Constitutionale: [ link extern ]

De asemenea, suspendarea executarii nu este doar judecatoreasca, ci este de mai multe feluri.
Ce se suspenda este distribuirea sumelor, disponibilizarea sumelor viitoare ramanand.
Răspuns la discuția dezbatere succesiune dificila
toti 3 ati facut acceptare de succesiune sau numai dumneavoastra?
daca nu dati de el.....numai prin instanta se poate realiza partajul. Nu e necesara prezenta lui pentru realizarea partajului.
Sunati la Ambasada, la Consulat....sa nu fi patit ceva omul.....
Da, situatia este foarte intalnita in practica, din pacate. Sfaturile colegilor sunt oportune.
Daca vreti o parere sincera.....zilele astea sa le trimiteti o notificare redactata de un avocat, transmisa cu confirmare de primire si continut declarat catre asociatia de proprietari. Solicitati in notificare convocarea adunarii si punerea pe ordinea de zi a problemei acoperisului. Puneti afis pe scara blocului in care sa descrieti pe scurt problema, cu amendamentul ca daca nu vor contribui, vor fi dati toti in judecata. Invocati textele de lege de mai sus. Filmati si fotografiati cum arata apartamentul, precum si partea exterioara. Chemati 2-3 prieteni sa vada ce e inauntru pt ca mai apoi sa vina ca martori.
Cat inca mai e vremea frumoasa, faceti reparatia pe banii dumneavoastra...ca vine iarna si va imbolnviti Doamne fereste! Pastrati toate chitantele, facturile. De preferat e sa realizati lucrarea printr-o societate, nu cu persoane fizice care nu pot emite documente justificative.
Apoi formulati actiune in justitie impotriva tuturor proprietarilor din condomiu in care sa solicitati proportional cu cota parte indiviza, plata daunelor suferite.
Prin prejudiciu ma refer nu doar la reparatiile suportate, dar si la deteriorarea peretilor dumneavoastra.
Aflati care este asiguratorul. Daca ii stiti nr de inmatriculare intrati pe site-ul CEDAM si aflati care era asiguratorul in momentul producerii accidentului. Apoi mergeti la asigurator pentru depunerea cererii de despagubire. Vor face o evaluare a bicicletei. Nu conteaza ca nu aveti acte la ea, simpla posesie valoreaza proprietate. Solicitati si daune morale.
Vedeti ce oferta va face compania de asigurari. Atentie! Nu semnati absolut nimic in alb! Unii imputerniciti de la asigurari mai au prostul obicei sa pacalesca victimele sa semneze diverse documente, de obicei documentul intitulat "oferta de despagubire" in alb. Doar acte completate de dumneavoastra sau inscrisul prin care va pune in vedere ce acte sa mai aduceti sa semnati. Sa solicitati comunicarea ofertei de despagubire prin posta sau e-mail si sa va dea o copie de pe declaratia dumneavoastra si de pe cererea de despagubire cu nr de inregistrare, ca apoi vin si spun ca nici n-ati fost pe la ei.
Mai aveti posibilitatea sa le transmiteti prin posta cu confirmare de primire si continut declarat cererea de despagubire. Sunt obligati ca in cel mult 3 luni sa solutioneze dosarul de dauna. Daca nu, sunt pasibili de penalitati.
Daca oferta lor transmisa va nemultumeste, va puteti adresa instantei de judecata cu o cerere de chemare in judecata. Parati vor fi soferul si societatea de asigurari, cea din urma platind in final despagubirea.
Succes!
Da, trimiteti inapoi la executor o adresa in care indicati ca X nu mai are calitatea de salariat incepand cu data de.....si atasati extras REVISAL din care sa rezulte data incetarii activitatii