avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate dmh

Activitate dmh

- as vrea sa stiu daca, se mai pot introduce actiuni pe Legea nr. 221/2009? -multumesc.
Răspuns la discuția - unde trebuie sa ma adresez?
r.gabi a scris:

Formulati plangere penala la politia competenta teritorial locului savarsirii faptei si mergeti la medicul legist ca sa va fie emis un certificat medico-legal care sa concluzioneze asupra numarului de zile de ingrijiri medicale de care aveti nevoie pentru refacere.
In functie de numarul zilelor stabilite de medicul legist , se va stabili incadrarea juridica a faptelor agresorului dvs


- in cat timp de la comiterea agresiunii am dreptul sa depun plangerea, avand in considerare ca intentionez sa-l iert daca simptomele aparute in urma agresiunii lui dispar? - multumesc.
- daca am fost agresat fizic, cu urmari asupra sanatatii, unde trebuie sa ma adresez? - multumesc.
Răspuns la discuția - poate beneficia e mostenire?
Alex_Munteanu a scris:

Da, desigur. Atata vreme cat a fost adoptat legal este mostenitor rezervatar.


- dar este legala adoptia in cazul in care adoptatul n-a fost crescut de parintii adoptivi ci a fost crescut de parintii lui naturali?
- un om care a fost infiat de cineva, dar a fost crescut in totalitate de parintii naturali si care nu si-a ajutat cu nimic parintii adoptivi, poate beneficia e mostenire?
- as vrea sa stiu daca, dupa noul cod, parintele supravietuitor isi pate transmite proprietatea, printr-un testament, doar unora dintre copii. - multumesc.
-am un baiat de19 ani care a plecat, in iulie 2011, la lucru provizoriu in Cehia. La ultima convorbire telefonica, in urma cu aprox. 2 luni, ne-a promis ca vine acasa de sarbatori, apoi n-a mai raspuns la nici un apel, iar acum, ingrijorat fiind, ma intreb ce-o fi patit si ce ar trebui sa fac pentru a-l putea gasi. #-o
Discuție L.221/2009
-as vrea sa stiu si eu daca, totusi, se mai pot introduce cereri de despagubiri, in temeiul acestei legi, art.5, alin.1, lit.b, chiar daca urmeaza a fi respinse, cu scopul de a combate aceste decizii arbitrare si abuzive, atit a Curtii Constitutionale cit si a Inaltei Curti, si cu scopul de a nu rata termenul in cazul in care justitia romana va revenii asupra abuzurilor ei, si daca "da", pina la ce data?
rarespopa a scris:

Prin decizia nr. 12/2011 privind recursul in interesul legii ICCJ "Stabileşte că, urmare a deciziilor Curţii Constituţionale nr. 1.358/2010 şi nr. 1.360/2010, dispoziţiile art. 5 alin. (1) lit. a) teza I din Legea nr. 221/2009 privind condamnările cu caracter politic şi măsurile administrative asimilate acestora şi-au încetat efectele şi nu mai pot constitui temei juridic pentru cauzele nesoluţionate definitiv la data publicării deciziilor instanţei de contencios constituţional în Monitorul Oficial".

In concluzie despãgubiri pentru prejudiciul moral suferit prin condamnare, in temeiul acestei legi, nu se mai acorda.


-as vrea sa stiu si eu daca, totusi, se mai pot introduce cereri de despagubiri, in temeiul acestei legi, art.5, alin.1, lit.b, chiar daca urmeaza a fi respinse, cu scopul de a combate aceste decizii arbitrare si abuzive, atit a Curtii Constitutionale cit si a Inaltei Curti, si cu scopul de a nu rata termenul in cazul in care justitia romana va revenii asupra abuzurilor ei.

-dar Inalta Curte nu are obligatia sa-mi comunice la domiciliu hotarirea? - cu recunostinta, dmh.