avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate Consilier juridic Dana Maxim

Activitate Consilier juridic Dana Maxim

Discuție ce actiune?
Buna seara,

V as ruga sa ma ajutati intr o speta.
Am hotarare definitiva , o plangere contraventionala castigata de o societate actulmente radiata. In acesta hotarare instanta dispune inlocuirea amenzii in cuantum de 15000 lei cu avertisment. Amenda a fost achitata. Avand in vedere ca societatea este radiata,iar cei de la finante nu am cum sa vireze banii pentru nu mai exista titularul , as putea cumva sa fac o actiune la instanta pentru a dispune ca banii sa fie restituiti fostului actionar al societatii?
Va multumesc aniticipat!
Răspuns la discuția Executare silita
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa contactati un executor judecatoresc din judetul Olt.
Cu privire la cel de al doilea aspect , doamna care v a accidentat avea incheiata o polita de asigurare la o societate care a intrat in faliment. Exista FGA- Fondul de garantare a asiguratilor,, la care va puteti adresa cu o cerere de despagubire, anexand toate documentele care le detineti in copie. Daca accidentul s a soldat si cu victime, este necesar sa depuneti si certificatul medico legal.
Răspuns la discuția Schimbare propietar auto
30 zile din momentul incheierii actului de vanzare cumparare
Veti primi comunicare de la instanta,prin care va instiinteaza cuantumul si termenul de depunere a dovezi de plata
Răspuns la discuția Taxa auto


JURIST MEDIATOR Dana Maxim a scris:

Aveti posibilitatea de a solicita de la Politie,- serviciul Inmatriculari, copii dupa documentele ce au stat la baza inmatricularii autoturismului.

Răspuns la discuția depasire linie continua
Cat priveste depasirea pe linie continua, cu siguranta, echipajul va oprea.Sanctiunea pentru depasirea limitei de viteza,procesul verbal, il veti primi acasa, cu posibilitatea de contestare in instanta in termen de 15 zile
Răspuns la discuția Divorț
Daca sunteti hotarata, nu va ramane decat sa formulati actiune in instanta pentru desfacerea casatoriei si accesoriile acesteia,intrucat, ma gandesc ca desfacerea casatoriei in mod amiabil, nu este posibila, avand in vedere cele expuse de dvs.
Ca dovezi: va fi necesar sa aveti martori care sa depuna marturie ca cele invocate de dvs. in actiunea de chemare in judecata, sunt reale .
Răspuns la discuția Taxa auto
Aveti posibilitatea de a solicita de la Politie,- serviciul Inmatriculari, copiii dupa documentele ce au stat la baza inmatricularii autoturismului.
Răspuns la discuția Se pierde cetatenia romana ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cetatenia romana se pierde prin:
a) retragerea cetateniei romane;
b) aprobarea renuntarii la cetatenia romana;
c) in alte cazuri prevazute de lege.
Raspuns: Nu pierdeti cetatenia romana!
Conducand un autoturism cu numere de inmatriculare expirate, echivaleaza cu faptul ca acesta nu era inmatriculat.Fapta constituie infractiune si se sanctioneaza conform legii.