avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate alexia26

Activitate alexia26

Tatal meu a cumpărat un teren cu chitanta de mana în anul 2003 de la sotia moștenitorului terenului. În anul 2007 a chemat în instanta vânzătorul pentru a întocmi contractul de vânzare cumpărare și deși vânzătorul a precizat ca este de acord cu vânzarea terenului mostenit de la soțul său nu are titlul de proprietate și mai exista și alți moștenitori nu s a putut încheia niciun act. Din 2003 și pana în prezent tatal meu și ulterior eu în calitate de mostenitor am plătit impozitul pe acest teren. Ce trebuie sa fac pentru a întra în legalitate cu acest teren?
Răspuns la discuția Material lemnos
Furtul pe Codul Penal sau Codul Silvic?
Discuție Material lemnos
Dacă iei lemne dintr o rampă a unui parchet fără documente și esti prins cu ele în trafic ce fapta se reține? Precizez ca este vorba de un portbagaj de lemne.
Se poate da renunțare la urmărirea penală pentru fapta pentru o distrugere cu autor cunoscut fără a l face suspect pe autor?
În blocul în care locuiesc de aprox. 4 ani există o boxaz la parter, chiar sub bucătăria apartamentului meu pe care o folosesc 2 vecini de la etajele 3 și 4. Am inteles ca au uun contract de închiriere. Am cerut las asociație și eu acces las aceasta boxa dar mi s a spus că vecinii locuiesc în bloc de 30 de ani și trebuie sa ma inteleg cu ei. Cum se incheie aceste contracte de închiriere a boxelor și cine are acces las ele. Baza legala va rog?
Discuție Evacuare
In comuna noastra exista o asociatie a animalelor. Aceasta asociatie a concesionat niste terenuri de la primărie inca din 2013. Pe un teren de afla un cioban care s a stabilit acolo cu o turmă de animale, dar care nu este membru al asociatiei si nici nu vrea să părăsească terenul pe motiv că până anul trecut sotia sa a fost membru al asociatiei. Ce este de facut in acest caz. Care este calea legală pt ca acesta sa fie evacuat.
Discuție audiere minor
Audierea minorului ca persoana vatamata se face obligatoriu in prezenta avocatului? baza legala?
Spre exemplu luna martie 2018. Are 22×8 ore lucrate și 9 libere. Dacă de luni până vineri am co în această luna, de cate libere beneficiez?

Cornel Vasile a scris:

Depinde de perioada exacta (adica, de la .. pana la .... la munca, de la... pana la... in CO etc.). Repausul saptamanal este, potrivit art.137 alin.1 C.mun., de 48 de ore consecutive.

Dacă intr o luna de 31 de zile, cu 22 zile lucrătoare ai concediu de odihna 5 zile și restul zilelor lucrezi 8 ore, de cate zile libere beneficiezi?
Cine este sancționat pt lăsarea nesupraveheata a animalelor daca proprietarul lor are o înțelegere verbală cu ciobanul și acesta din urma nu ingrijeste si nu supravegeaza animalele, ele pătrunzînd pe proprietatile altor proprietari și pot prezenta pericol pt bunuri sau persoane?