avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Activitate florenta_22

Activitate florenta_22

Buna ziua,
Firma la care lucrez este in insolventa, lichidatorul a pus un administrator special.In momentul de fata in cont la banca sunt bani, dar sunt blocati, lichidatorul nu-si da interesul daca ne-am primit salariile sau nu, dar daca facem demersurile necesare el semneaza actele, pentru a primi salariile.
La banca nu stim cu cine sa vorbim sa ne spuna care e procedura, nu ne lamureste nimeni.
Cum se deblocheaza contul? Se face o cerere?
Daca merge administratorul special sa ridice banii din banca, se completeaza OP din acela prin care se fac plati?
Multumesc!
O companie are contract cu mall-ul pana in 2017, dar aceasta companie a facut contract de novatie cu o alta companie si mall-ul.
Ce face prima companie cu punctul de lucru la Registrul Comertului? Il radiaza?
Multumesc!
Răspuns la discuția Societate in insolventa
Nu se poate face contract intre x si y, fiind acelasi administrator, ianiante sa intre in insolventa?
Buna ziua,
La societatea "x" si "y" avem acelasi administrator, "x" intra in insolventa, furnizorul de gaze a intrerupt furnizarea de gaze, firma "x" a mers sa incheie din nou contract si nu au vrut din cauza datoriilor. Administratorul a facut contract cu gazele pe firma 'Y", desi firma "x" a beneficiat de serviciile respective. Firma "y" are contract de comodat pentru sediul social cu firma "x", dar firma "y" este inactiva, nu are salariati, nu are activitate.
1. Cum poate firma "y" sa-si recupereze banii de la firma "x"? Se poate incheia un contract intre ele?
2. Firma 'x" va intra in faliment, ce se intampla? Se inchid toate contractele de munca ale salariatilor, se pune cheia pe usa?

Multumesc!
Răspuns la discuția Dosar respins pt. TVA
Verbal mi s-a comunicat respingerea ei, mi s-a spus ca pe motive generale, iar decizia o voi avea pe 1 iulie.
Pot depune dosarul din nou sau pot face contestatie?
Buna ziua,
Am depus dosarul pentru a deveni platitor de TVA, de doua ori si mi s-a respins. Prima data cand l-am depus a fost la inceput cand am infiintat firma, iar a doua oara cand l-am depus am depasit plafonul. Ce pot face acum?
Pot sa-l mai depun in continuare? Sau mai bine inchid firma?
Buna ziua,
Am o firma careia i-a expirat sediul social, a fost declarata de Finante inactiva, am facut cerere de reactivare si acum ar trebui sa vina de la Finante in control.
Ce trebuie sa scriu pe usa biroului, numele firmei, adresa, program de functionare? Trebuie sa am certificatul de inregistrare la vedere?
Multumesc!
Buna ziua,
Mi s-a propus sa fiu administratorul unei firme unde sunt 2 asociati: o persoana fizica si una juridica-unde administrator este aceeasi perosna fiozica.
1. Ce riscuri imi asum ca administrator?
O alta varianta ar fii aceea de a fi administrator si asociat cu 5% cu persoana juridica.
Care varianta este mai bine pentru mine?
Multumesc!
Buna ziua,
Am un ONG cu activitate economica medicala si am inchiriat un spatiu pentru a deschide punct de lucru.Am terminat cu fiscalizarea casei de marcat (am declarat punctul de lucru la Finante,am hot judecatoreasca).Ma intereseaza daca mai este nevoie de autorizatia sanitara sau ce alte documente? Trebuie declarat programul de functionare la Primarie?

Multumesc!
Buna ziua,
Concediul fara plata se opereaza in Revisal? Angajatorul trebuie sa emita decizie de suspendare a CIM? Concediul fara plata este luat de angajat pentru motive personale.

Multumesc!