avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discriminare imbracaminte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discriminare imbracaminte

Buna ziua

Am dorit zilele trecute sa merg intr-un bar/club. Cand am ajuns la intrare si dau sa intru, ma opreste un bodyguard si imi spune ca nu poate sa ma lase sa intru deoarece am sapca pe cap. Barul asta e un bar obisnuit, cu mese de biliard... etc. Cica este o regula impusa de patroni care doresc sa-si selecteze clientii pentru ca au investit foarte mult in reamenajare etc.
Eu am ramas blocat cand am auzit asta. Mi se pare un caz clar de discriminare. As dori sa stiu daca exista vreo lege care reglementeaza discriminarea pe baza de imbracamintea purtata. Sa nu intelegeti gresit, nu sunt nu stiu ce baietas de cartier etc. Consider sapca ca fiind un accesoriu de imbracaminte care poate fi purtat in functie de tinuta aleasa. Mai ales intr-un club de genul acesta, nu mi se pare o tinuta neadecvata. In plus, prietena mea purta sapca, dar pe ea au lasat-o sa intre... pe motiv ca ea e domnisoara si pot sa faca o exceptie.
Care sunt sansele de castig in cazul itentarii unui proces de discriminare in acest caz. Cum se stabilesc daunele cerute in asemenea cazuri?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vorbaretu , utilizator 13:56, 20 Aprilie 2007
Ca urmare, avand acum un act din partea unei institutii care sa ateste ca s-a comis o ilegalitate, doresc sa dau in judecata barul respectiv si sa cer daune materiale.

Sunt in cautare de un avocat din Iasi care ar dori sa se implice in acest caz. Avocatul va primi 50% din daunele obtinute in urma procesului.

Daca exista avocati interesati, ii rog sa imi raspunda aici sau pe PM, si sa-mi lase datele de contact.
Multumesc.



Ca urmare, avand acum un act din partea unei institutii care sa ateste ca s-a comis o ilegalitate, doresc sa dau in judecata barul respectiv si sa cer daune materiale.

Sunt in cautare de un avocat din Iasi care ar dori sa se implice in acest caz. Avocatul va primi 50% din daunele obtinute in urma procesului.

Daca exista avocati interesati, ii rog sa imi raspunda aici sau pe PM, si sa-mi lase datele de contact.
Multumesc.

daunele materiale constau in ce? iar pactele de quota litis is interzise :D
felicitari pt asiduitate, oricum.
Eh, exista in practica asemenea intelegeri. Normal ca in acte nu apare nimic care sa arate asa ceva... Nu poate nimeni sa imi demonstreze ce intelegere am eu cu avocatul meu.

Daune morale, pardon... am scris daune materiale. Mea culpa - e vorba de daune morale pentru acest caz.
Omule, sunt curios pe ce probe te vei baza la proces? Gorila aia de la uşă ţi-a pus mâna în piept şi ţi-a spus că n-ai voie (ceva de genul bancului: iepure de ce ai bască?). Tu aduci 1 martor (prietena) care spune că aşa a fost, patronul barului aduce şi el câţiva angajaţi care se jură că nu-i aşa. Ai vreo şansă aşa, sau mai ai ceva aşi în mânecă (ceva înregistrări, declaraţii "măreţe" ale patronului în faţa organelor că la el nu intră cine are bască etc.).
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2007
letbejustice, utilizator
Mai "omule", tu ai fost atent la ce am spus eu mai sus?! Mie mi s-a intamplat acest eveniment si eu m-am simtit discriminat. In primul rand am simtit revolta fata de acest tratament, fapt pentru care am facut o reclamatie la ANPC. ANPC-ul trebuie sa cerceteze fiecare reclamatie. Dupa cum am spus mai sus, ANPC-ul mi-a raspus ca a facut aceasta ancheta si au amendat barul conform legii. Ca sa intelegi, cei de la ANPC au fost la bar, cred ca si-au pus o sapca pe cap si au dorit sa intre. Cel de la usa probabil i-a oprit pe motiv ca au sapca. Ei au scos legitimatia si le-au dat amenda. Cu aceasta ocazie s-a semnat un proces verbal de constatare a ilegalitatii in care se precizeaza clar care sunt motivele amenzii. Acest proces verbal a fost semnat atat de catre reprezentantii ANPC, cat si de un reprezentant la barului, unul dintre administratori presupun.
Cu alte cuvinte, exista un document din partea unei institutii de stat care a constatat ca barul foloseste practici discriminatorii. Iar aceasta ancheta a fost demarata la sesizarea mea.
Dovezile cele mai concludente sunt procesul verbal facut de ANPC, declaratiile mele si a celor 3 martori care au fost de fata + declaratia portarului + declaratia chelnerului care au fost implicati in acest caz. Daca respectivii doresc sa faca declaratii false, e problema lor. Vor fi declaratiile martorilor mei impotriva declaratiilor martorilor lor. Dar se pare ca am un avantaj clar ce rezulta din ancheta ANPC-ului si cel mai probabil declaratiile mele sunt cele adevarate. In plus, vor fi alte declaratii ale unor oameni care ma cunosc si care pot sa spuna cum m-a afectat acest incident, atat in relatiile personale cat si la serviciu.
Daca nu ar fi existat ancheta si amenda din partea ANPC-ului ar fi fost mult mai greu sa dovedesc sa am dreptate.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2007
vorbaretu, utilizator

Alte discuții în legătură

Politica : '' ne selectam clientii '' = discriminare '' legala '' ?? ContSters205490 ContSters205490 De mai mult timp am observat in reclamele unor firme ... in general cluburi & restaurante o '' Politica '' >> afisarea ... (vezi toată discuția)
Discriminare, atac la persoana sau cum poate fi catalogata ? ContSters168366 ContSters168366 Buna seara, ma numesc Criatian Florescu, sunt din Targoviste si as dori sa imi explicati, sa ma lamuriti cu privire la un aspect. Am fost declarat indezirabil, ... (vezi toată discuția)
Ne rezervam dreptul de a ne alege clientii... comarius1 comarius1 Din sept 2010 frecventez un club de fitness pentru a scapa de kg in plus.In ian 2011 am platit un abonament care la 2 zile l-am pierdut, si mi-am facut datoria ... (vezi toată discuția)